VörösA vörös az érzelmi megnyilvánulások, a temperamentumosság, bátorság, biztonságérzet, szenvedély színe. 

Akik a vöröset kedvelik és szívesen viselik, általában öntudatosak, energikusak, tettre készek, bármikor képesek újra talpra állni. Nyíltak a környezetükkel szemben, szenvedélyes társak, lételemük a szerelem, a lángolás, de rendkívül szeszélyesek is. Gyakran akaratosak, dinamikusan, koncentráltan haladnak céljaik felé, így képesek megteremteni az életben mindent.  
Akik nem szeretik a vöröset, általában elutasítják az érzelemmel telített helyzeteket, hajlamosak hagyni, hogy dühük és indulataik eluralkodjanak cselekedeteiken. Gyakran energiátlanok, fáradtak.A vörös felgyorsítja a belső folyamatokat: növeli a vérnyomást, emeli a pulzusszámot, ezáltal segít a vérkeringési zavarokon, szabályozza az adrenalin termelést, befolyásolja a hormontermelést. Méregtelenítő hatású, kitisztítja elménkből a negatív gondolatokat, fellazítja az izmainkat, ízületeinket és növeli az önbizalmunkat. Az aurában túlnyomó részben megjelenve szenvedélyességre, bátorságra vagy agresszióra utal.
A vörös segít megmaradni a jelenben és biztonságérzetet biztosít. Ha úgy érezzük, hogy életerőnk és energiánk fogytán van, a vörössel történő energiakezelés hatékony lehet.  Vörös hematit, jáspis, rubin ékszerek használatával, vörös ruházat viselésével, vörös ételek fogyasztásával, vörös szín vizualizációjával önmagunkon is segíthetünk. Mindezek emelik az energiaszintünket és hatékony továbbhaladásunkat céljaink felé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése