Vadrepce - A fény virága


A vadrepce lelkiállapot az a fajta depresszió, amely szinte láthatatlanul várakozik, mígnem egyszer csak hirtelen váratlanul kitör. Dr Bach leírása szerint olyan, mintha egy sötét felhő ereszkedne az emberre, néha mindenféle előjel nélkül.  Látszólag ok nélküli levertség, barátságtalanság és pesszimizmus telepszik az emberre, ám amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan távozik ez a hangulat. A hangulati állapotok minden ok nélkül váltogatják egymást: hol mérhetetlen lehangoltság, hol  pedig a jókedv periódusai uralkodnak . A depresszió oka azonban a múltban keresendő, mélyen el van temetve a tudatalattiban, olyannyira, hogy nem is emlékszik rá az ember.  A sötétség, amely beárnyékolja a „ fényt és az örömöt”, a múltbéli tapasztalatokból ( ha úgy tetszik  a karmából) ered, amiket az ember megoldatlan problémákként hordoz magában.
Az esszencia szedése akkor javasolt, ha a negatív állapot felerősödik és hosszabb időn keresztül fennáll. Hatására az ember úgy érezheti, mintha egy nehéz, sötét álomból ébredne fel. Különösen hatékony tavasszal és ősszel a fáradtság mellett jelentkező búskomorság esetén. Klímax idején is értékes lehet azoknál, akik helyzetüket tragikusan élik meg: lehangoltak, szomorúak. Fizikailag a depresszív embert fáradtság, gyengeség, lelassult mozgás, étvágytalanság, testsúlyingadozás, alvási problémák jellemezhetik.

Az esszencia hatására együtt áramlunk az élet folyamával, belső derűvel szemléljük az életet, alkalmazkodunk belső ritmusunkhoz és a borús napok sem befolyásolnak. Optimistán tekintünk a jövőbe és nyitottak vagyunk az új dolgok felé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése