Testünk energiaáramlása - NapfonatcsakraCsakráink állapotától függ, hogyan gondolkodunk és érzünk, s miként szabadulunk meg a múlt felhalmozott hordalékaitól, mennyire vagyunk a jelenben. Minél több szeretetet, szabadságot és szépséget tapasztalunk meg, annál inkább kitágul az energiamezőnk. Az erőközpontjaink a szeretet létrafokai, amelyek az élet legalantasabb vonatkozásaitól felvezetnek a tudatosság és a gyógyulás állapotába.

A Napfonatcsakránk a szenvedélyeink és az énünk irányítója, közvetlenül összefügg az önértékelésünkkel, önbecsülésünkkel, és magabiztosságunkkal, amely meghatározza emberi kapcsolatainkat és a környezetünkhöz fűződő viszonyunkat. Segítségével vívjuk meg csatáinkat a külvilággal, tanuljuk meg használni akaratunkat, dolgozzuk fel érzéseinket. 
Harmonikus működésével képesek vagyunk tisztelni önmagunkat és másokat, nyitottakká válunk, életvidámak, életerővel teltek leszünk, erős élni akarás és tettvágy hajt bennünket, képesekké válunk tapasztalataink feldolgozására. 

Túlműködésével hatalmaskodóvá, ítélkezővé, gőgössé válhatunk, könnyen figyelmen kívül hagyjuk mások érzéseit, a düh teret kaphat bennünk. Elégtelen működésével eluralkodhat életünkön a félelem, a kedvetlenség, az idegesség, állandó megerősítésekre van szükségünk, a sikertelenség, az önállótlanság érzése megjelenik életünkben, önbizalmunk elpárolog.

A Napfonatcsakra nem megfelelő működéséhez aggodalomra, félelemre, szorongásra és elnyomott agresszióra épülő betegségek vezethetők vissza. Fizikailag az emésztéssel kapcsolatos problémák tartoznak ide, gyakori rosszullétet érezhetünk, fekélyeket tapasztalhatunk, de megjelenhetnek epebántalmak, epekő és cukorbetegség is. De a gyomorégés, a májproblémák és a hízási hajlam is erre a csakrára vezethetők vissza.
A Napfonatcsakránkat harmonizálhatjuk, ha szembesülünk problémáinkkal, és ezáltal feloldjuk azokat, agressziónkat sporttal, aktív életmóddal vezetjük le. 

Hordjunk meleg, lehetőleg sárga tónusú fehérneműt és hasonló színű ágyneműt használjunk. Jótékony hatású, ha gyertyafény vagy a tűz mellett elmélkedünk, meditálunk, és a napfény is segít. Oda kell figyelnünk a tudatos, mély légzésre, hogy elegendő energia juthasson az emésztő szervekhez. A sárga szín élénkíti az örömérzést, segít leküzdeni a belső fáradtságot. A bergamott olaj és a friss citrom illata serkenti életenergiánkat és növeli önbizalmunkat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése