RózsaszínA rózsaszín úgy a szeretet, szerelem, mint az anyaság, a nőiség színe. A feltétel nélküliséget, a gondoskodást, együttérzést szimbolizálja.

Akik a rózsaszínt kedvelik nyugodt, tiszta lelkű, művészi beállítottságú emberek, általában a szeretet adás-kapás minőségében megtalálják az egyensúlyt. Törődnek önmagukkal és másokkal és képesek melegséget, tisztaságot vinni a mindennapokba. Érzelmileg azok érzik magukhoz közel ezt a színt, akik meg szeretnének szabadulni valamilyen betegség vagy feszültség fizikai tüneteitől. Gyöngédségre, kedvességre vágynak, fontos számukra a bizalom és a szeretetteljes környezet. Fogékonyak és érzékenyek a szépre, hallgatnak az intuíciójukra. 
A rózsaszín elutasításával önbizalomhiány, túlzott ragaszkodás, agresszivitás léphet fel. Bizalmatlanná válhatunk és alkalmazkodásra képtelenné. A férfiaknál a tudat alatti nőiességre utal ez a szín. Az aurában megjelenve a szeretetet és a feltétel nélküli elfogadást jeleníti meg. 

A rózsaszín a félelem ellenszere, megnyugtat és gyengédséget ad, csillapítja a szeretet - és önbizalomhiányt, valamint az agresszivitást. Használhatjuk feszültség, kimerültség ellen, ha képtelenek vagyunk élvezni az életet, ha nincs önbecsülésünk, ha túlzott kötelességtudat gyötör, vagy képtelenek vagyunk önmagunkat elfogadni, szeretni. A túl sok rózsaszín kiszolgáltatottá és sebezhetővé tesz.
Stresszes időszakokban egy rózsakvarc kristály kő, vagy ékszer formájában megnyugtat. Segíti az intuíciós képességeket és a kreativitást. A hálószobában a rózsaszínű fal, vagy kiegészítő ellazít, megnyugtat. A nappaliban megjelenve is oldja a feszültségeket. Harmóniát teremt a házaséletben, egyensúlyt hoz a párkapcsolatban. Árnyalatától függően lehet kislányos, romantikus, vagy éppen vadító. Általában véve azonban életerőt és energiát sugároz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése