Olajfa - A megújhodás virága


Az olajfa a kimerültség ellenszere. Amikor az ember testileg – lelkileg elfárad, kimerül, a fáradtság oka a túl sok munka, vagy túlzásba vitt tanulás, esetleg betegség. Aki nehezen birkózik meg a mindennapi élet eseményeivel, érdektelenné vagy lehangolttá válik, kiégettnek érzi, magát, semmi másra nem vágyik, csak a pihenésre. Képtelen nekifogni az új feladatoknak, a legkisebb tennivalóhoz is fáradt, nincs ereje az alváson kívül semmi máshoz. A kimerültséggel együtt szomorúság, céltalanság érzése jelentkezhet. 

Krónikus fáradtság esetén az ember úgy érezheti, hogy bármennyit is alszik, nem bírja magát kipihenni, különösen hatásos lehet az olajfa esszencia. Az által, hogy segíti a mély és pihentető alvást, a fáradt testet és a lelket új erővel tölti fel. Az ember képes lesz az energiáit megfelelően elraktározni és beosztani, szükség esetén mozgósítani az tartalékait, és gyorsan regenerálódni. Negatív olajfa állapotban gyengeség, fáradtság, kimerültség, de szívgyengeség, vérkeringési problémák és vashiány is kialakulhat.

egy kis érdekesség... Az olajfa akár 1500 évig is elél, ha kivágják, képes a csonka törzsből újra sarjadni, hisz hatalmas életerő lakozik benne. Olaja számos pozitív élettani hatással rendelkezik, kiválóan alkalmas főzéshez, élelmiszerek tartósításához, világításhoz, de készül belőle kozmetikai szer és gyógyszer is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése