Magyal - A szívet megnyitó virág
Megnyitja a szívet és összeköt minket az isteni szeretettel. Reszketek a dühtől! – ismerős érzés? A magyal állapotban az embert belsőleg marja, égeti valami kegyetlen rossz érzés és annak pusztító, romboló hatása kifelé is megnyilvánul. Mik lehetnek ezek a bosszantó gondolatok? – féltékenység, irigység, bosszúvágy, gyanakvás, harag.  A harag önmagában nem rossz, a szeretethiány azonban már komoly problémákat okozhat.  A gyűlölet a szeretet hiányából fakad, a két érzés kölcsönösen kizárja egymást. A harag válaszreakció az egyén önérzetét sértő támadásra. Ha a becsületén esik folt, vagy a viselkedési sémáit sérti valami, esetleg ha elnyomja őt egy felsőbb hatalom, de ha fenyegetve érzi magát, dühkitörés formájában hangot adhat felháborodásának. Eddig a pontig természetesnek mondható ez a viselkedés. A probléma akkor adódik, ha ez a reakcióminta szokásossá válik. Rendszeresen mérgelődik, rendszeresen ki van téve a haragot kiváltó ingereknek.

Ez a hatás megtöri a szervezet természetes védelmi rendszerét s eluralkodik az ember lényének egy része felett. Így könnyen kialakulhatnak olyan invazív betegségek, mint például a rák. Az elfojtott harag májpanaszokat okozhat, ha azonban maga ellen fordítja azt, akkor ízületi problémái jelentkezhetnek, de magas láz, gyulladások, allergiás tünetek, erős viszketés, fizikai – pszichikai gyengeség, ingerlékenység, belső nyomásérzettel párosuló fejfájások, migrén esetén is hatásosan alkalmazható.  Már kora gyermekkorban is kialakulhat ez a lelkiállapot, ha az egyén csecsemőként sok dühkitörést él át, vagy „mérgező gondolatoknak” van kitéve. Alkalmazható a második gyermek születésekor, pubertáskori problémáknál, akár féltékeny kutyáknál is.
A magyal esszencia csökkenti a túlérzékenységet, segít visszaállítani a belső harmóniát, érzelmeink megélését. Megnyugtatja az izgatott lelket, elősegíti a türelem és a szeretet erényének a kifejlődést, csökkenti az ingerlékenységet. Képessé tesz a barátságra, szerethető, nyíltszívű, sértettségét könnyen elfelejtő személyiséghez segít, aki örül mások sikerének és jóakarattal közelít az emberekhez.

és egy kis érdekesség… Az egyik legismertebb magyalos terület a herefordshire-i Olchon-völgyben található. A kereszténység kialakulásának korából fennmaradt hagyományok szerint a helybeli földművelő pogányok rituális ünnepeikhez használták a magyalt, melyet a „tél királyaként” tiszteltek. A korai keresztények azonban többek között átvették ezt a pogány hagyományt is, és az egyház beolvasztotta saját szertartásrendjébe abból a megfontolásból, hogy könnyebb a népszokásokat adaptálni, mint gyökerestől kiirtani az emberek emlékezetéből. Így lett Jézus a feláldozott Isten-király, töviskoronája a magyalkoszorú, amely négyszirmú fehér magyalvirágjával a tisztaságát és a keresztfáját jelképezte, a növény vörös bogyói pedig a vércsöppjeit.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése