Kékgyökér - Az intuíció virága


Vannak emberek, akik nagy bölcsességgel rendelkeznek, saját véleményük van, mégis bizonytalanok, kétségeik támadnak. Határozatlanok és könnyen befolyásolhatók, saját véleményükben sem bíznak, így függnek mások meglátásaitól. Hajlamosak arra, hogy inkább mások véleményét követve olyan dolgokat tegyenek, amelyek ellenkeznek saját nézeteikkel. Ha bebizonyosodik, hogy mások tanácsa mégsem volt jó, így kiáltanak fel: - Tudtam, hogy ez nem lesz jó! Én éreztem, hogy nem ezt kell tennem! – ez azonban már utólag sovány vigasz. Dr Bach szerint: „Azok számára, akikben nincsen elegendő önbizalom, s emiatt képtelenek az önálló döntéshozatalra. Állandóan másokat üldöznek tanácsokért, s emiatt gyakran pórul is járnak.”
Fizikai tüneteket is eredményezhet ez az állapot, amely idegességben, kimerültségben nyilvánulhat meg. A belső bizonytalanság miatt imbolygó, ingatag járás, tétova testtartás alakulhat ki.
Az esszencia használatával az emberekben megnövekszik az intuíció képessége, megnő önbizalmuk, magabiztosságuk és saját döntéseikbe vetett hitük. Külső hatások nélkül is képesek döntést hozni és megbízni annak helyességében. A valóságot teljes mértékben megértik, így előre is láthatnak bizonyos dolgokat, képessé válhatnak hasznosítani a bennük lévő bölcsességet.
A Kékgyökér Kínában őshonos. Ernest Wilson Távol-keleti virággyűjtő expedíciója során bukkant rá Kína középső déli részén, a szecsuáni Min-völgyben 1908-ban. Általa került Angliába, ahol negyed századdal később Dr Edward Bach a norfolki Cormer közelében találta meg egy magánkertészetben és esszenciát készített belőle.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése