Gyertyán - A rugalmasság virága
Elegem van, nem bírom tovább! – mondja az ember, aki úgy érzi belefáradt a hétköznapok monoton egyhangúságába. Megszűnik az elszántság, nincs erő az addig könnyen, szívesen végzett feladatai elvégzésére. Hirtelen sok lesz, ami addig rutin volt, életéből eltűnik a változatosság, kimerültnek, fásultnak érzi magát. Nincs elegendő fizikai és szellemi ereje ahhoz, hogy tovább cipelje a vállára nehezedő terheket. Egy váratlan esemény azonban időlegesen kizökkentheti ebből az állapotból.
Ha ez az érzés tartóssá válik, a személyiség megbetegíti önmagát, a fárasztó mindennapi teendők elől betegségbe menekül. Olyannyira megszokottá válnak a mindennapi élet megoldhatatlannak tűnő gondjai, hogy eluralkodik az emberen a letargia. Fáradtság, energiaszegénység, gyengeség, keringési problémák, alacsony vérnyomás alakulhat ki, de mutatja a rossz testtartás és a fáradt tekintet is a negatív gyertyán állapotot.

A gyertyán esszencia egyike azoknak, amelyeket el kell kezdeni szedni ahhoz, hogy az ember egyáltalán rájöjjön, milyen érzelmi állapotban van s értékelni tudja a különbséget, a gyógyír által előidézett pozitív változást. A gyertyán esszenciája azonban az energiatartalékok azonnali felszabadítását teszi lehetővé. Az ember magasabb sebességfokozatba kapcsol, s céltudatos cselekvésre készen újra aktivizálja magát. Nagy teljesítményekre lesz képes, még akkor is bízik saját adottságaiban, ha a feladatok valóban túlterhelik. Spontán módon reagál, képes kitörni a megszokásokból, nem halogatja a teendőit.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése