CsaládállításA család az alap, amelyben gyökerezünk. A családállítások során láthatóvá válnak a családon belüli feszültségek, konfliktusok és a családtagok közötti megterhelő kapcsolódások. Létezik egy különleges kötelék, ami olyan, mint egy biológiai kapcsolódás a család valamennyi tagja között. 

A család egy energiamezőt alkot, amelynek elemei összefüggenek, s amelyben bizonyos rendek uralkodnak. Ha valahol felborul az egyensúly, azonnal reagál egy másik hely, hogy helyreállítsa. A „lélek” gondoskodik arról, hogy az ősök értékei, viselkedésmódja és sorsa tovább hasson saját személyiségünkben. A családfelállítás segít, hogy tudatosítsuk magunkban a családunkhoz való kapcsolódásainkat és a „lelkünk” megoldásra és gyógyulásra leljen.


Aki először vesz részt családállításon, megdöbbenve tapasztalja, hogy érzelmileg szinte lehetetlen kívül maradni a történéseken. Sokszor kételye támad, hogy ő maga képes lenne-e képviselőként beállni, de valójában erre minden ember képes, hiszen a helyeknek megvan a maguk ereje. 

A felállításokban a morfogenetikus mező segíti hozzá a képviselőket egy olyan tudáshoz, amellyel az általuk képviselt személy rendelkezik. Érzékelik a felállított család érzéseit és kapcsolatait. Ilyenkor a képviselők a kapcsolatok egy mélyebb rétegével vagy valóságával kerülnek kapcsolatba egy idegen rendszeren belül. A morfogenetikus mező gyógyulásra törekvő energiát tartalmaz, amely  a megoldás irányába vezet.


Senki sem jobb vagy rosszabb pusztán csak azért, mert másmilyen a többiekhez képest.”                                                                                                              
                                                                              Bert Hellinger

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése