Egynyári szikárka – Az egyensúly virága


Azok számára, akik tudják mit akarnak, furcsán hathat a határozatlanság, de vannak olyan embertársaink, akik némán szenvednek, mert „képtelenek két dolog közül választani: először az egyik tűnik jónak számukra, aztán a másik.” Az alternatívákon való hezitálás, minden energiájukat felemészti, így a cselekvésre már nem marad erejük, csak vergődnek össze-vissza. Ez az állapot megbénítja az akaratot, mozgásképtelenné teszi az egyént, aki így egész életében nem lép a tettek mezejére. Olyan, mint az üldözött nyúl, ahogy cikázik, előbb teljes erővel fut az egyik irányba, aztán mikor már azt hinnénk, hogy eltűnik a bozótban, hirtelen meggondolja magát, irányt vált, és rohan tovább. Nem tudja eldönteni, merre szökelljen. Tehát az ember egyfelől birkózik a benne megjelenő ellentétes észérvekkel, másfelől pedig meg van győződve arról, hogy döntéseit másoktól függetlenül kell meghoznia.

Ez az állapot fizikailag olyan betegségeket produkál, amelyek tünetei az ingadozás különböző fázisaiban nyilvánulnak meg. A hangulati ingadozásoktól kezdődően, az egyensúly zavarain át, a vérnyomás-ingadozás, a hormonális zavarok, székrekedés és hasmenés váltakozása, testsúly ingadozás, hamar felszökő és gyorsan lecsillapodó láz, valamint a pajzsmirigy ingadozó működése is kialakulhat.
A szikárka a határozatlanság és a szélsőséges lelkiállapot változások ellenszere. 

Pozitívan hat döntésképtelenség esetén, segít megtalálni a belső egyensúlyt. Az esszencia segítségével a kiegyensúlyozottság mind fizikai, mind lelki szinten megjelenik: az ember minden helyzetben képessé válik megtartani belső egyensúlyát, nyugodtságot és határozottságot sugároz. Mind a pozitív, mind a negatív oldal mérlegelésével képes a megfelelő pillanatban helyes döntéseket hozni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése