A lélek kiáltásaMi a lélek? – kérdezik sokan. A lélek területén nincsen véletlen. Minden, amivel szembesülünk, amivel a lelkünk találkozik, törvényszerűen jön szembe velünk. Ez a lélek törvénye.
Amik az életünk során elfojtásra kerülnek, blokkokat okoznak bennünk, szenvedést váltanak ki belőlünk.  Szenvedünk, amikor összeütközésbe kerül egymással, ami van, azzal, ami az elképzeléseink szerint lennie kellene.
A szenvedés egy kiáltás. A lélek kiáltása. „ Halló, rossz úton haladsz. Ezen az úton nem jutsz haza! Rossz irányba mész, fordulj meg!” De a kiáltást legtöbbször senki sem hallja meg. Nem figyelünk oda. Egész nap zajt keltünk magunk körül: beszélünk, zenét hallgatunk, felhangosítjuk a tévét… Haladunk az eltervezett úton, hogy közelebb jussunk céljainkhoz. Kell a nagy lakás, a még több pénz, az jobb autó, utazások, nyaraló…
Közben a lélek kiabál: „Nem ezt az utat ígérted! Kérlek, fordulj meg!” De mi nem halljuk. Még többet akarunk, és ezt a még többet is biztonságban akarjuk tudni…
A lélek már teljes erővel ordít: „Hagyd abba! Már nem látod az utadat! Fordulj meg!”  
Aztán a lélek abbahagyja a kiabálást. Rájön, hogy nem figyelsz rá. Elhalkul és belezuhan a testiségbe. Most másképp kell felhívnia magára a figyelmet. Így feszültséget okoz. Fájni kezd a nyakunk, kificamítjuk a lábunkat, gyomorfekélyünk, magas vérnyomásunk lesz. Egy másik síkról szólít. Korábban jeleket adott, most megpecsétel. Most kezdünk el odafigyelni. Érezzük a szenvedést, érezzük a fájdalmat és elmegyünk orvoshoz. Az orvos diétát rendel el, a dohányzást okolja, gyógyszert, esetleg nyugtatót ír fel, vagy elküld további vizsgálatokra.

Csak ha az igazi orvost találjuk meg, aki a lelkünk segítője, ő segíthet abban, hogy meggyógyuljunk. Azt mondja: Fordulj meg! … és ha a lelkünk kész van arra, hogy megtegyük ezt a lépést, a visszafelé vezető úton már minden segítségünkre van.

„ A betegség egy kiáltás, amely megfordulásra és újrakezdésre szólít fel.”        
                                                                                Herbert Fritsche


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése