Testünk energiaáramlása - TorokcsakraA csakrák jól szervezett rendszert alkotnak, amely gondoskodik az életerő céltudatos, gazdaságos és megszakítatlan vezérléséről. Amikor valami meggátolja az energia szabad áramlását, a csakrák működése lelassul, az energia pangani kezd, vagy akár meg is reked. Ha ez az állapot átmeneti, akkor az energia egy idő után ismét természetes mederben kering tovább. Ha azonban elhúzódik, a csakráknak serkentésre van szükségük, hogy a testet elégséges energiával láthassák el.
A torokcsakra a kommunikáció, az önkifejezés és az alkotóerő csatornája, amely megmutatja a szellemi termékenységünk, az igazságszeretetünk, a kapcsolatteremtő készségünk és a lelki tartásunk minőségét. Irányítja a tüdőt, a hangszálakat, a hörgőket és az anyagcserét, uralja a pajzsmirigyet, és meghatározza, mennyire tudjuk világosan kifejezni gondolatainkat, eszményeinket és érzéseinket. 
Amennyiben harmonikusan működik, képesek vagyunk megfelelően kommunikálni, elégedettek, nyitottak őszinték vagyunk és képesek vagyunk megőrizni belső függetlenségünket. 

Ha túlműködik önelégültek, arrogánsak vagyunk, hajlamossá válunk mások manipulálására, könnyen a hazudozás körforgásába kerülünk, az üres fecsegés által mutatjuk erősnek, magabiztosnak magunkat. 

Alul működésével gombócérzés keletkezik a torkunkban, nehezünkre esik az önkifejezés, nézeteink mellett nehezen tartunk ki, mindenkinek meg akarunk felelni, megbízhatatlanok, és bizalmatlanok vagyunk önmagunkkal szemben is.A torokcsakránk betegségei legtöbbször az elnyomott érzésekben és a beszédproblémákban jelentkeznek. A köhögés, a torokfájdalom, a rekedtség kialakulásának oka általában a túl sok vagy nem megfelelő kommunikáció. De a fülzúgás, hallászavar és a pajzsmirigy okozta betegségek, az asztmatikus problémák, a bronchitis, és a rekedtség is ehhez az erőközponthoz tartoznak.
Ha a torokcsakránk kiegyensúlyozottan áramoltatja az energiát, akkor elégedettnek érezzük magunkat, képesek vagyunk a jelenben élni, és kommunikációnk megfelelő. Ha énekelünk, hangosan olvasunk és megtanuljuk meghallgatni környezetünket, esetleg naplót vezetünk, elősegítjük harmonikus működését. 

A felhők nélküli égbolt világos, áttetsző kék színe erősen hat erre az erőközpontunkra, ezért a kék ég látványa, a világos, tiszta kék szín nyugalmat áraszt, és megnyitja a lelkünket a tiszta érzések és gondolatok előtt. Az eukaliptusz, a levendula, a rózsaolaj és a fenyő illata megnyitja torokcsakránkat. Segítő lehet a kék színű ruházat, esetleg amazonit, vagy türkiz kiegészítők viselése is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése