Spirituális Lélekgyógyászat – segíteni gyógyszerek nélkül.Tegyük picit tisztába a fogalmakat! Mi a különbség a lélekgyógyász és a pszichológus között? Mennyire tudják az emberek, hogy Te mivel is foglalkozol pontosan?

A legtöbb ember életében elérkezik az a pont, vagy válságos időszak, amikor felteszi magának a kérdést: „miért történik ez velem?...vagy…nem értem, miért érdemlem ezt?”  - és nem biztos, hogy képes megtalálni a választ. Sokan elkeseredésükben szakemberhez fordulnak.  
A pszichológus az érzelmeken keresztül gyógyít, meghallgatja a hozzá fordulót, beszélget vele, változásra biztatja. A lélekgyógyász azonban rávezeti a segítséget kérőt arra, hogyan képes önmagán segíteni a saját lelkén keresztül. Ráébreszti, hogy miként kaphatja meg önmagától a válaszokat a kérdéseire, és hogyan juthat el a helyzetének, életének megoldásához a lélek tapasztalatait és életfeladatait figyelembe véve. A lélekgyógyász anélkül gyógyít, hogy tanácsokat adna, anélkül gyógyít, hogy gyógyítani akarna. Elősegíti, hogy rálátva helyzetünkre, önmagunkat gyógyítsuk meg gyógyszerek és nyugtatók nélkül.


            Kik keresnek meg téged és milyen problémákkal?

Hogy valaki pszichológustól, vagy lélekgyógyásztól kér segítséget, nagyrészt attól függ, hogy milyen hitrendszerrel rendelkezik, vagy milyen tudatossági szinten áll.  A modern kor hozománya a tudomány, amely megfogható, bizonyítható alapokra helyezi a betegségeket és a gyógyítást. Az orvosok a tudomány szolgálatában állva a testünket gyógyszerekkel és különböző operatív beavatkozásokkal (műtétekkel) gyógyítják. Akiknek fontos az emberközpontú gyógyítás, nem gyógyszerektől várják a segítséget és hajlandók tenni is azért, hogy meggyógyuljanak, és nyitottak arra, hogy a lelkükön keresztül lássanak rá a valóságra, inkább lélekgyógyászhoz fordulnak. Megkeresnek, akiknek helyzetükből adódó gondjaik vagy éppen pszichoszomatikus betegségeik, például fejfájásaik vannak, de fordulnak hozzám olyan emberek is, akik a legnagyobb életválságukat élik, esetleg szerettük elvesztését képtelenek feldolgozni, vagy súlyos, akár rákos betegek. Eljönnek azok is, akik keresik az útjukat, vagy önmagukat nem találják, akik érzelmi válságban vannak, vagy egyszerűen rendet akarnak tenni az életükben.

             Néha én is azt tapasztalom, hogy bizonyos negatív eseményekbe                 szó szerint is belebetegszem.

      
Amikor valami rosszul alakul az életünkben, már akkor megérezzük, amikor még nem is tudatosult bennünk a történet. Általában nem figyelünk a jelekre, nem veszünk tudomást a belülről érkező megérzéseinkre, amik sorozatosan jelzik, hogy nem jó az irány, amin haladunk.  A gondolataink, vagy az akaratunk által kialakított utat követjük, és még mélyebben belesodródunk az eseményekbe. Közben jönnek a megérzések: „biztos így kellene tennem?...vagy… képtelen vagyok dönteni! - és folytatunk mindent ugyanúgy tovább. És mert nem figyelünk innen, hát máshonnan érkezik a jel. A testünk rendületlenül és egyre erősebb jelekkel üzen. Zsibbad a karunk, kibicsaklik, vagy eltörik a bokánk, megfájdul a gyomrunk, magas lesz a vérnyomásunk, majd megbetegszenek a szerveink, betegek leszünk. És miért? - hogy végre odafigyeljünk és változtassunk.


            Mondanál pár példát, hogy mire figyeljünk oda? Mit tehetünk,             
hogy kilábaljunk a mindennapi stresszből?

Nem létezik két egyforma ember, mindannyian más bioritmussal, temperamentummal rendelkezünk és mindannyiunkat más impulzusok érnek. Ami az egyik embernek stresszoldó hatású, az a másikat idegesíti. Egy valami azonos mindenkiben. Önmaga. A befelé figyelésből származó állapot. És ha képesek vagyunk befelé figyelni, megláthatjuk, mi az bennünk, ami kialakíthatja a belső egyensúlyunkat. Könnyen tanácsolhatnám, hogy őrizzük meg a nyugalmunkat, legyünk türelmesek, megértőek, elfogadók….és sorolhatnám a végtelenségig. A kérdés inkább az, hogy egyénre szabottan hogyan vagyunk ezekre képesek.


Mi a véleményed a gombamód szaporodó önismereti, személyiségfejlesztő, stresszoldó kurzusokról?

Ezeknek a kurzusoknak egy a lényegük. Tanítani akarnak. Megtanítani bennünket boldogan, elégedetten és teljességében megélni az életünket. Megismerni és képessé válni szeretni önmagunkat. De csakis azokat az embereket tudják megszólítani, akik készen állnak a változásra. Arra az önmagukon belüli változásra, amire nagyon nagy szüksége van az emberiségnek. Ezeknek a kurzusoknak a különbözőségük a módszerben rejlik. Hogy melyik oldalról és milyen módon érinthetnek meg bennünket.


Már a kisugárzásod is megnyugtató hatással van az emberekre. Hogyan képzeljük el az első látogatásunkat nálad?

Az egyéntől függ. Elsőként meg kell ismernem, hogy miért keresnek fel, így általában egy feltáró beszélgetéssel kezdjük. A problémától függően alakítjuk ki, hogy milyen módszerrel haladunk tovább. Egyeseknek a családfelállítás, mint a lélek szintjén működő terápia, a legmegfelelőbb módszer a továbbhaladáshoz. Másoknak a Numerológia, vagy számmisztika, mint sorselemzéssel egybekötött életút tanácsadás ad nagyobb segítséget. Vannak, akiknek a Bach-virágterápia a legalkalmasabb, esetleg Energiagyógyászati kezelésre van szükségük. De mivel egyénre szabottan foglakozom mindenkivel, így mindig arra haladunk, amerre hatásosabb és célszerűbb.


Nem titok, hogy hamarosan állandó rendszerességgel saját blogot vezetsz majd nálunk. Mesélnél erről pár szót?

Nagyszerű feladat számomra szélesebb körben információt átadni, ugyanakkor tájékozódni és tapasztalatokat gyűjteni. Örömmel tölt el, hogy lehetőségem van olyan embereket is elérni, a Flyerz Magazinon keresztül, akik többet szeretnének a lélekgyógyászat témaköreiről és hatásairól tudni, vagy esetleg még nem jártasak ezen a területen, és számukra új kapukat nyithatok. Nagy várakozással készülök minden olyan kérdéskört érinteni, amely hasznos lehet minden kedves olvasó számára.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése