Az igazi segítség - CsaládállításA modern tudat problémái által a lélek szenved, és nagy szüksége van a segítségre. Az általános és háziorvosok arról panaszkodnak, hogy rengeteg beteggel tulajdonképpen, csak beszélgetniük kellene, mert panaszuk lelki eredetű. Felírják hát a nyugtatókat, antidepresszánsokat, amik nem segítenek és ráadásul súlyos mellékhatásokkal is járnak, mert valójában többre nincs idejük. Ezekben az esetekben az igazi segítséget a lélekgyógyászok jelentik.

A segítséget keresők legnagyobb része azonban nem klasszikus lelki betegségben szenved. Egyszerűen csak nem igazodnak el egyedül a saját életükben. Nyomást és túlterhelést éreznek. Nem boldogulnak a kapcsolataikkal, a munkájukkal, már nem látják az életük értelmét, anyaként túlhajszoltnak érzik magukat, esetleg fizikai betegséget hoz számukra az élet. Pedig csak az iránymutatás hiányzik, amelyhez az életüket igazíthatnák.
A modern világ a lélek számára meglehetősen üres és halott. Mindazok, akik ezt felismerik és segítséget keresnek, olyan irányba indulhatnak, amely számukra belső nyugalmat és iránymutatást adhat. Ez az út a valóságra való rálátás útja. A családállítás a családi és kapcsolati rendszereink felállítása által világít rá a megoldásokra életünkben. Ez az út mutatja meg, mi vezérli belülről a lelkünket és mire van szükségünk ahhoz, hogy a világgal és önmagunkkal összhangba kerüljünk.„ A betegség az a hely, ahol tanul az ember.”                 B.Pascal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése