Asztrológia - Hold

Kosban a Hold


A Hold segít megtartanunk lelkünk emlékeit életünk során, mivel emlékek nélkül érzelmi téren nem fejlődnénk. Kos Hold idején rendkívül érzékenyen reagálunk a bennünket ért impulzusokra.

Öntudatosak, törekvők és lelkesek vagyunk, telve energiával és lendülettel. Jellemző lehet a nagyobb becsvágy és a konfliktuskeresés. Kissé elhamarkodottan cselekszünk ilyenkor, és megfontolatlan a kommunikációnk, túl gyorsak a döntéseink. Kapkodunk, türelmetlenekké válunk, kevésbé vagyunk toleránsak. Könnyen túlértékelhetjük saját fontosságunkat.

Alkalmas időszak sportolásra, dinamikus tornára, túrázásra, nagy kirándulásokra, mert aktívabbak, mozgékonyabbak vagyunk. Minden régóta tervezett dologba belekezdhetünk Kos Hold idején, segíti lendületünk a régóta vágyottak kivitelezését. A megjavítandó technikai eszközeinket eredményesebben javíthatjuk ilyenkor. Kerti partyk, sütögetések, bulik időszaka ez, ütemes zenével, tánccal.

Kos Hold idején ne kezdjünk bele semmibe, amit alaposan meg kell gondolnunk. Az erős koncentrációt és jól megtervezett előkészületet igénylő tevékenységeket halasszuk más időszakra. Hosszú távú elköteleződésre, pénzügyi spekulációkra kifejezetten alkalmatlan időszak ez. A vitáinkat, nézeteltéréseinket is nehezebben simítjuk el, amíg a Hold a Kosban tartózkodik.


Bikában a Hold


A Hold hatása mindenkinél más hangulatot és érzéseket eredményez, attól is függően, hogy milyen jegyben áll éppen, vagy milyen jegyből lép át egy másik jegybe.

Amikor a Hold a Bikába ér, kissé lelassulunk, kényelmesebben éljük az életünket. Nyugodtabbak vagyunk, előtérbe kerül a biztonságunk kérdése és fontosabbakká válnak az anyagi jellegű dolgaink. Mindent visszafogott tempóban, de kitartóbban intézünk. Ösztöneink és öntudatunk kiélesedik, nyitottabbak vagyunk a művészetek iránt, jobban vágyunk a természetbe. Szívesebben fogyasztunk finom falatokat, ínyencebbé válunk és a testi közelség is fontosabb ilyenkor.Bika Hold idején érdemes a pénzügyeinket, befektetéseinket rendezgetnünk, áttekintetnünk. Türelmesebben és kitartóbban végezhetjük el ebben az időszakban a fizikai megterhelést igénylő munkáinkat. Kertészkedhetünk, vagy éppen shoppingolhatunk is, de igénybe vehetünk egy jó masszázst, vagy elmehetünk kedvenc cukrászdánkba. Szerencsés Holdfázis lehet lánykérésre, eljegyzésre, vagy éppen házasságkötésre is.

Nem alkalmas időszak gyorsan elvégzendő feladatok teljesítésére és új dolgok kezdeményezésére. Nehezebben mozdulunk ki ilyenkor a komfortzónánkból, így ragaszkodóbbak vagyunk, nem megy könnyen az elengedés. Ha lehet, kapcsolataink megszakítását halasszuk máskorra. Nehézkes, lusta állapotunk nem kedvez az aktivitást igénylő megmozdulásoknak, és a makacsságunk is megakadályozza a változások elfogadását.Ikrekben a Hold


A Hold hatása pillanatnyi lelkiállapotunkat és hangulatunkat befolyásolja, és tapasztalatainkon túl, ezek is hozzásegítenek döntéseinkhez.

Az Ikrekben járó Hold növeli kapcsolatteremtő képességünket, könnyebben ismerkedünk, barátkozunk. Jobban és választékosabban kommunikálunk, gördülékenyebben intézzük ügyeinket. Találékonyabbak, érdeklődőbbek vagyunk, nyitottabbá válunk az információkra. Jobban esik kimozdulni otthonról, különböző eseményeken részt venni, vagy esetleg egy könnyű sétát tenni. Szükségét érezhetjük, hogy több levegőhöz jussunk, akár egy kapcsolaton belül is.Alkalmas időszak az Ikrek Hold, hogy megszerezzük a régóta vágyott információkat, vagy hódoljunk érdeklődési köreinknek. Sikeresebben hozhatjuk össze találkozóinkat, bonyolíthatjuk le megbeszéléseinket, köthetjük meg üzleteinket. Ilyenkor jó megszervezni vagy elkezdeni utazásokat, szabadtéri rendezvényeket, belekezdeni tanulmányokba, iskolai dolgozatok készítésébe. Ebben a fázisban érdemes baráti kapcsolatokat ápolni.

Nem a legjobb időszak lakhely, vagy munkahely változtatásra, és a kerti munkát is jobb, ha más időpontra halasztjuk. A mély beszélgetésekre és a vitás kérdések tisztázásra sem a megfelelő ez a Holdállás. Titkainkat jobb, ha ebben az időszakban inkább magunkban tartjuk, és az ígéreteinket is időzítsük máskorra. Nem kedvez az Ikrek Hold a házasságkötésnek, a hosszú távú elköteleződéseknek sem.Rákban a HoldA Hold, - mint a Nap, és más égitestek is, - befolyással van életünk különböző aspektusaira. Amikor a Hold a Rák jegyén halad át, „lelkizősebbek”, labilisabbak, érzékenyebbek, ragaszkodóbbak vagyunk.Érzelmi életünk mélyebbé, intuíciónk erősebbé, fantáziánk élénkebbé válik. Jellemzőbb ilyenkor a hangulatunk szélsőséges hullámzása, hamarabb kezdünk el aggódni, hajlamosabbak vagyunk nosztalgiázni, a múlt emlékeivel foglalkozni. Szívesen töltjük az időnket otthon, szeretteink körében, fontossá válik a családhoz tartozás. Felébredhet ebben az időszakban a gyermek utáni vágyunk, anyasági érzésünk.
Megfelelő a Rák Hold időszaka, hogy érzetessük szeretetünket és gondoskodásunkat azokkal, akik érzelmileg közel állnak hozzánk. Otthonunk rendezgetését, átalakítását, csinosítását érdemes ekkorra időzíteni, és a családi összejöveteleknek is kedvez ez az időszak. Itt az önmagunkkal, érzéseinkkel, vágyainkkal, igényeinkkel való foglalkozás ideje, figyeljünk jobban álmainkra. Fontos ebben az időszakban, hogy segítő kezet nyújtsunk a rászorulóknak.
Nem a legjobb időszak az utazásainkra, költözésre, terveink elkészítésére, pénzügyeink intézésére és a hivatalos dolgaink lebonyolítására. Nehezebben megy ilyenkor a koncentráció, a tanulás és a döntéseink meghozatala is. Túlérzékenységünk miatt mélyebben merülhetünk önsajnálatba, hamarabb kezdhetünk el duzzogni, sértődékenyebbek vagyunk. Bár befolyásolhatóságunk felerősödhet, mégse erre az időszakra időzítsük kapcsolataink megszakítását.Oroszlánban a HoldA Hold különböző jegyhelyzeteit megfigyelve, hozzásegíthetjük magunkat, hogy javítsunk életminőségünkön. Az Oroszlánban járó Hold kreativitást, alkotásvágyat hoz, de akár művészeti önkifejezést is.

Előtérbe kerülnek vezetői hajlamaink, erősödik irányításvágyunk, szívesebben adunk tanácsot. Segítőkészebbek, adakozóbbak vagyunk ebben az időszakban, nagylelkűségünk erősebbé válik. Igényesebbek és kényesebbek vagyunk a kényelemre, szívesebben lustálkodunk, kedvezünk az élvezeteinknek. Jobban vágyunk kulturális programokra, színházlátogatásra, esetleg koncertre, nagyobb a bulizós kedvünk. Önérzetünk miatt nehezebben viseljük, ha kritika ér bennünket.
Alkalmas időszak az Oroszlán Hold ideje új üzlet, vállalkozás beindítására, esetleg terveink, céljaink előkészítésére, öteleteink kvitelezésére. Belefoghatunk kreatív munkákba, de a pihenésre, lazulásra is megfelelő ez az időszak. Sikeresebben flörtölünk, csábítunk ilyenkor, kapcsolatunkat élénkebbé varázsolhatjuk, és élményeket, kalandokat intenzívebben megélhetjük. Jó időszak ez elismerésünk, hálánk kifejezésére, szüleink iránti szeretetünk kifejezésére. Hálát adhatunk mindenért, amit elértünk, amit birtoklunk.


Ne erre az időszakra halasszuk vitás helyzeteink rendbetételét, mert nem biztos, hogy az elképzeléseink szerint alakulnának a dolgok. Legyünk óvatosabbak az ígéreteinkkel, és nagyvonalúságunkat sem árt visszafognunk egy kicsit. Nem alkalmas az időszak a leszokásokra, dolgokról való lemondásra, és a takarékoskodás is nehezebben megy ilyenkor. Ha lehet időzítsük máskorra a költözködést, lomtalanítást, nagytakarítást és minden fizikailag megerőltető munkát.


 Szűzben a Hold


A Hold 12 jegyen halad át 28 napon keresztül, és minden jegyben más hangulati hatást vált ki, egyénenként mindenkiből. Szűz Hold idején érdeklődőbbek, megfontoltabbak és összeszedettebbek vagyunk, jobban rá tudunk hangolódni a hétköznapok rutinjaira.


Ebben az időszakban kevésbé halogatjuk teendőinket, könnyebben tartunk rendet magunk körül, és igényesebbek vagyunk a tisztaságra. Nyitottabbak vagyunk, megértésre törekszünk, szeretnénk hasznossá tenni magunkat, szívesebben segítünk másoknak. Érzelmeinket jobban visszafogjuk, memóriánk élesebb és könnyebben rá tudjuk magunkat venni a tanulásra. Kritikusabban állunk másokhoz és magunkhoz is.
Amíg a Szűzben jár a Hold, könnyebb elkészítenünk precizitást, pontosságot igénylő feladatokat, mindent, amihez különösen fontos a figyelem. Összeszedettebben sakkozunk, koncentráltabban olvasunk, ügyesebben készítünk kézimunkát ilyenkor. Eljött a rendrakás, rendszerezés ideje otthonunkban, könnyebben megválhatunk fölösleges dolgainktól. Eredményesebben vehetünk részt ebben az időszakban különböző előadásokon, és a vizsgáinkat is sikeresebben teljesíthetjük.

Nem alkalmas a Szűz Hold ideje a könnyű programoknak, baráti találkozóknak, a bulikban sem biztos, hogy el tudunk ilyenkor lazulni. Párt ne ebben az időszakban keressünk magunknak, mert kritikusabbak vagyunk, mint máskor. Az új dolgok, ötletek, kezdeményezések, nem hoznak tűzbe, a rutin dolgokkal szívesebben foglalkozunk. Nem az utazások kezdetének időszaka ez, és esküvő, eljegyzés időpontját se Szűz Hold idejére tűzzük ki.


Mérlegben a HoldA Hold, főleg közelsége miatt, mindennapjainkra és főleg hangulatunkra van hatással.  Amikor a Mérleg jegyében tartózkodik, figyelmünket a kapcsolatok és párkapcsolatunk felé irányítja.

Ha nincsen társunk, kezdeményezőbbekké, társaság centrikusabbakká válunk, szívesebben megyünk szórakozni, könnyebben tudunk kikapcsolódni. Fontosabbá válik, hogy milyennek lát bennünket a külvilág, ezért jobban odafigyelünk kinézetünkre, mert érzékenyebben reagálunk környezetünk visszajelzéseire.

Mérleg Hold idején optimistábbak vagyunk, modorunk megnyerőbbé válik és előtérbe kerül a művészetekre való nyitottságunk. Igyekszünk környezetünket szebbé, harmonikusabbá varázsolni. Kommunikációnk diplomatikusabb ilyenkor, fontossá válik a béketűrés, a kompromisszum, ezért könnyebben „lenyeljük a békát”, ha vitára kerül a sor.

Amíg a Mérlegben tartózkodik a Hold, alkalmasabb az időszak az új kapcsolatok kialakítására, party rendezésére, színházlátogatásra, romantikus vacsorára és otthonunk csinosítgatására is. A kibékülések és megbocsátások ideje van ilyenkor, valamint a szépítkezéseket és a méregtelenítést is jobb ekkorra tervezni. Hajlunk a romantikára és gyakrabban elérzékenyülünk, ami esetleg fokozhatja az édességek utáni vágyunkat.

Amire nem alkalmas ez az időszak: az a koncentrációt igénylő munkák, költözködés, kapcsolatok lezárása, komoly döntések meghozatala és pénzügyi manőverek kivitelezése.
Skorpióban a Hold


A Hold a mindennapok hangulatát akár percre pontosan képes befolyásolni. Skorpió Hold idején érzésvilágunk szélsőségesen intenzívvé válik, a legmélyebb szerelemtől a legpusztítóbb gyűlöleten át változhat.

Legszívesebben elképzeléseinknek megfelelően alakítanánk magunk körül mindent. Inkább azzal foglalkozunk, amihez kedvünk van, és nem engedünk a külső kényszerítő nyomásnak. Előtérbe helyeződik szenvedélyes oldalunk, gyorsabban rántjuk le a leplet a rejtett, hátulról jövő, manipulatív dolgokról. Szívesen vagyunk egyedül, vonulunk kicsit magunkba és elmélkedünk az élet és elmúlás kérdésein.
Legjobb ebben az időszakban a nagy érzelmi megnyilvánulásokat elengedni, és elindulni a belső átalakulások útján. Ilyenkor könnyebben lehetünk úrrá félelmeinken, intuíciónkra is jobban hagyatkozhatunk, mint máskor. Sort keríthetünk mély, feltáró beszélgetésekre a számunkra fontos emberekkel, és megfelelő időszaka ez, az eltávozott szeretteinkről való megemlékezésnek is. Jótékonyan hat testünkre és lelkünkre ilyenkor a meditáció, egy nyugtató fürdő, vagy egy testmasszázs.


 Skorpió Hold idején gyakoribbak a feljelentgetések, rágalmazások, a rosszindulatú megnyilvánulások. Jobb elkerülni ilyenkor a vitás helyzeteket, és az utazásoknak sem kedvez ez az időszak. Bulikat lehetőleg ne erre a ciklusra tervezzünk, mert most könnyebben alakulnak ki konfliktusok, többekből kötekedést, durvaságot vált ki ez az időszak. Könnyebben válunk féltékennyé és gyorsabban és mélyebben megsértődünk, mint máskor.Nyilasban a HoldA Hold a leggyorsabban mozgó bolygóink közé tartozik, általában 2 és fél napot tölt egy jegyben. A Nyilasban tartózkodva a Hold a hangulatunkat derűvel látja el, bizakodóvá, lelkessé és ötletessé tesz.

Szívesebben veszünk részt olyan eseményeken, amik kikapcsolnak bennünket, lendületesebbek aktívabbak vagyunk ilyenkor. Másképp nézünk a nehézségeinkre és kész vagyunk nagy dolgokat véghezvinni, nyitottabbak vagyunk a környezetünk történéseire, az új lehetőségekre. Szívesen osztjuk meg elképzeléseinket és vágyunk az elismerésre, a szokatlan, különleges dolgokra, de hamarabb szóvá tesszük az igazságtalanságot is.
Ebben az időszakban érdemes új kapcsolatokat teremteni, és különböző eseményeket, kirándulásokat szervezni. Minden teret kaphat, ami új lehet az életünkben. Alkalmas házasságkötésre, vagy összeköltözésre, de vállalkozás, új üzlet beindítására is. Figyeljünk az intuíciónkra, eljött a nagy álmok, az ötletek gyártásának ideje.

Nem alkalmas a Nyilas Hold ideje arra, hogy mély lelki beszélgetéseket folytassunk, mert nem biztos, hogy megértést kapunk. Túlzásokba eshetünk akár étkezés, akár pénzköltés tekintetében, mert ilyenkor jobban keressük az élvezeteket. Türelmetlenebbek, állhatatlanabbak és megbízhatatlanabbak vagyunk ebben az időszakban, könnyen ígérünk olyat, amit nem tudunk betartani.Bakban a Hold


A Hold minden jegyben és ciklusban mindenkinél különbözőképpen fejti ki a hatását. A Bakba érve a személyiséget kissé bátortalanná és nehézkessé teszi, annak ellenére, hogy a jövőnkkel kapcsolatos terveink végiggondolása könnyebben megy.

Terhelhetőbbé, kitartóbbá és szívósabbá válhatunk ebben az időszakban, többet tudunk tenni a karrierünk, a célkitűzéseink érdekében. Nem okoz gondot az egyedüllét, szívesebben elmélkedünk számunkra fontos kérdéseken. Erősödhet azonban bennünk az önbizalomhiány, könnyebben kiütközhet határozatlanságunk, bizalmatlanságunk és pesszimizmusunk.
Alkalmas ez az időszak pénz - és ingatlanügyeink kezelésére, költségvetési tervek készítésére. Terhelhetőségünk erősödése elősegíti a földdel kapcsolatos nehéz fizikai munkák könnyebb és hatékonyabb elvégzését. Ez az időszak kedvez az egzisztenciális és tanulmányi kérdésekben való előre lépésnek, a felesleges dolgokról való lemondásnak. Ilyenkor jótékonyan hathat egy jó túra, vagy jóga, meditáció gyakorlása, esetleg önismereti munka elkezdése.

A nagyobb utazásoknak és az alkotó tevékenységeknek nem kedvez a Bak Hold időszaka. Jobb, ha kerüljük ilyenkor a konfliktusokat, mert kompromisszum és alkalmazkodó készségünk, valamint rugalmasságunk csökkenhet. Nem vagyunk érzelmekre hangolva, így nem jó időszak az együtt érzést igénylő beszélgetésekre, és eljegyzésre, házasságkötésre sem.Vízöntőben a Hold


A Hold hatása, ugyanabban a jegyhelyzetben, mindenkinél más hangulatban és lelkiállapotban nyilvánul meg. A Vízöntőbe érve a tudományok és művészetek felé fordulunk.

Fontossá válnak a közösségi kapcsolatok, vonzóvá válnak a különlegességek, könnyen megtaláljuk a közös hangot bárkivel. Feltör bennünk az utazási vágy, szeretnénk valahol máshol lenni. Egyediségre törekszünk, alapvető igényünk a szabadságunk megélése, hogy függetlenekké váljunk. Igényünk van arra, hogy megreformáljuk magunk körül a dolgokat, ötletesekké, intuitívakká válunk.
Ez az időszak kedvez a technikai újdonságok megismerésének, a kihívásaink felvállalásának, a nehézségeinken való felülkerekedésnek.  Jó időpont, hogy változtassunk életünkön, munkánkon, kilépjünk a zavaró helyzetekből. Ilyenkor jobban elfogadjuk a másságot, képesek vagyunk érzelmeinket kontrollálni. Gondolkodásunk humánusabb, fontosabbá válik számunkra a jövőnk.

Alkalmatlan lehet a Vízöntő Hold ideje a várakozásra, a hagyományos dolgok elfogadására, kevésbé tudunk alkalmazkodni, felszínre kerülhet nyughatatlanságunk. Feszültebbekké, robbanékonyabbakká válhatunk, viselkedésünk különc és extravagáns lehet. Nehézségeink lehetnek a szabályok és a tisztelet betartásával, felülkerekedhet bennünk a meggondolatlanság és a kiszámíthatatlanság. Halakban a Hold

A Hold visszatükrözi gondolatainkat és érzéseinket, melyek megmutatkoznak hangulatunkban. A Halakban álmodozók, visszahúzódók és érzékenyek vagyunk.

Hangulatunk ingadozó, sebezhetőbbé, szeszélyesebbé és labilisabbá válunk ebben az időszakban. Jobban figyelünk lelkünk rezdüléseire, áldozatkészek és gondoskodók vagyunk, szívesebben olvasunk, hallgatunk zenét, tisztábban emlékezünk álmainkra. Előtérbe helyeződik empátiakészségünk, és hajlamosabbak vagyunk a segítségnyújtásra. Szeretet utáni vágyunk fokozottabban jelentkezik, esetleg lelki társunkkal való kapcsolatról intenzívebben álmodozunk.
Ilyenkor jobban hív bennünket a víz, akár a tenger, vagy egy forró illatos fürdő. Ha úgy érezzük, alkalmas időszak a belső munkára, saját érzéseinkkel, vágyainkkal való foglalkozásra. Kedvezhetünk kreativitásunknak, de egy hangverseny is nagyobb hatással van ránk. Szívesebben végzünk karitatív munkát, és jó időszak ez arra is, hogy felkeressük a terapeutánkat.

A Halak Hold idején jobban érezzük mások hálátlanságát, és fokozottabban hat ránk az alkohol. Félénkek, gyengébbek és bizonytalanabbak vagyunk, hajlamosak vagyunk az áldozatból mártírrá válni. Ne ilyenkor tervezzünk meg fontos dolgokat, és a pénzügyi manővereket is kerüljük. Nehezebben tanulunk, memorizálunk ilyenkor, és a döntéseinket sem könnyen hozzuk meg. Fogadalmat ne ebben az időszakban tegyünk, és ha lehet, ne Halak Hold idején költözködjünk, esetleg szakítsunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése