Asztrológia - Vénusz

Vénusz a KosbanMíg a Vénusz a Halakban járt, az illúzióink, álmaink könnyebben távol tartottak bennünket a realitásoktól, jobban odafigyeltünk intuitív meglátásainkra. A Kosba érve az ösztönkésztetéseink kerülnek előtérbe. Fontossá válik vonzerőnk próbára tétele, kezdeményező energiáinkkal hódítani vágyunk. Előtérbe kerül szenvedélyes és domináns oldalunk és egonk dominanciára törekszik.Könnyebben és gyorsabban bonyolódunk szerelmi kalandokba, ezért ebben az időszakban nehezebben köteleződünk el. Társas kapcsolatainkban a szabadságot és a függetlenséget akarjuk megélni, és hajlamosabbak vagyunk a rivalizálásra. A szokásosnál határozottabban kezeljük pénzügyeinket is, tartalékainkra és értékeinkre jobban figyelünk.Sokkal jobban figyelembe vesszük saját igényeinket, fontossá válnak szükségleteink. Éppen ezért impulzívabban költekezhetünk, így váratlan, könnyen jött bevételeinket könnyen el is veszíthetjük. A Vénusz Kosban tartózkodása idején felerősödhetnek szexuális energiáink, és törekvéseink önzőségben és akaratosságban nyilvánulhatnak meg.
Vénusz a Bikában

Amíg a Vénusz a Kosban járt, felerősítette ösztönös késztetéseinket és szexuális energiáinkat, valamint fokozta türelmetlenségünket a vágyainkkal kapcsolatban. A Bikába lépve fontossá válik társas kapcsolatainkban a harmonikus együttlét, az érzéki benyomások követése, a testi örömök, egymás közelségének élvezete. Birtoklási vágyunk megnő, ezért ebben az időszakban, hajlamossá válunk kisajátítani szerelmünket, barátainkat. Értékítéletünket is a külsőségek szempontjából alakítjuk, és ez ráteheti a bélyegét kapcsolataink minőségére.Alapvető törekvésünk a biztonság és az egyetértés megteremtése életünkben. Fontossá válik, hogy gyökeret verjünk, elköteleződjünk valaki vagy valami mellett, aki ízlésünknek, igényinknek minden szempontból megfelel. Ennek megfelelően kritikusan állhatunk olyan személyekhez, helyzetekhez, dolgokhoz, melyek számunkra nem elég kifinomultak, ízlésesek, esetleg esztétikusak. Mivel esztétikai érzékünk megnő, kedvez ez az időszak külsőnk formálására, csinosítására, valamint otthonunk kényelmessé, harmonikussá tételére is.

Amíg a Bikában tartózkodik a Vénusz, képesek lehetünk a maguk legföldeltebb realitásában látni a világot magunk körül. Azt vesszük alapul, ami kézzel fogható, gyakorlatiasan megvalósítható. Könnyebben rálátunk a fizikai világban rejlő megoldásokra, hogy anyagi szükségleteinket is számunkra a legmegfelelőbb módon kielégítsük. Lehetőségünk lehet terveinket alaposabban átgondolni, hogy körültekintően és biztosan haladhassunk előre. Fontos azonban figyelnünk arra, hogy körülményeinket, melyeket kitartóan megteremtünk, ha kell. képesek legyünk el is engedni. 
Vénusz az Ikrekben  

Amíg a Vénusz a Bikába járt, a harmonikus társas kapcsolat
oké volt a főszerep, és a testi örömök, élvezetek hangsúlyosabbá váltak. Ahogy az Ikrekbe lép, könnyedebb időszak köszönthet be életünkben, hiszen lazábban kötünk kapcsolatokat, nyitunk a külvilág felé. érdeklődésünk megnő. Szívesen kelünk útra, ismerünk meg távoli tájakat, és a társasági programokra is több kedvet kapunk. Hangulatunk gyakran válik játékossá, akár kissé virgonccá is, kíváncsian és kreatívan látunk neki eddig ismeretlen dolgoknak.

Párkapcsolatunkban a testiség helyett, inkább az értelmes, intelligens kommunikációnak van jelentősége. Érzelmeink kissé felszínessé válhatnak, ugyanakkor mozgékonyságunk, folyamatos pörgésünk vonzza a környezetünket. Hamarabb szerelembe esünk ebben az időszakban, de kedvez a könnyű flörtöknek, gyors és felszínes ismeretségeknek is. Fontossá válik számunkra a kommunikáció, a könnyed beszélgetések eszmecserék ideje köszönt be, szívesen hozzuk, visszük a híreket.


Az anyagi biztonságunk, a pénzünk és értékeink birtoklása kiemelkedő szempont lesz az életünkben. A Vénusz Ikrekben való haladása hatással lehet az üzleti életünkre, főleg a kereskedelemben, minden olyan terület fellendülhet, amely mozgó vagy információs eszközökkel kapcsolatos. Autók, motorok, kerékpárok, esetleg mobiltelefonok, laptopok cserélhetnek gazdát.  Használjuk ki ezt a kedvező időszakot nyaralásra, pihenésre, kikapcsolódásra, hogy kellőképpen feltöltődhessünk testileg és lelkileg egyaránt.Vénusz hátrál a Skorpióban


A Vénusz a Skorpióban haladva, az érzelmeink szélsőségességével, szenvedélyességével hat ránk. A szerelem és szexualitás könnyen rabul ejthet, magával ragadhat többünket. Amikor azonban a Vénusz megkezdi hátráló (retrográd) mozgását, érzéseinkhez kapcsolódó késztetéseink megváltoznak, energiáink egy másik pólusát érzékeljük.


Vénusz a vágyainkat és értékeinket érinti. Hatása a szexualitásunkra, a vonzerőnkre éppúgy kiterjed, mint a párkapcsolatunkra és a pénzünkre. A Skorpió jegyében mindezek energiáit titkok és őrlődések lengik körül, előkészítve átalakulásukat, esetleg teljes újjászületésüket.
Ebben az időszakban, nehezünkre eshet érzéseinket, szeretetünket, vágyainkat kimutatni. Nem megy olyan könnyen az ismerkedés, s bár a kémia működik, valami útját állhatja szerelmünk fellobbanásának, szeretetünk, mély érzelmeink kimutatásának. Váratlan, felkavaró találkozásaink lehetnek elmúlt kapcsolatainkkal.
Párkapcsolatainkban elakadások keletkezhetnek, egyet nem értés és érzelmi gátak üthetik fel fejüket. Akik már nem kell, hogy részét képezzék életünknek, itt könnyebben lemorzsolódhatnak, kapcsolataink minőségileg átalakulhatnak. Gondjaink adódhatnak saját szépségünk, megjelenésünk tiszta, objektív elfogadásával, belsőleg visszautasítjuk testünket, szexualitásunkat.
Mi ez, ha nem valamiféle tükör, amiben megláthatjuk azokat a dolgainkat, helyzeteinket, amiket át kell értékelnünk, mert már talán kellemetlennek érezzük azokat? Így felszínre kerülhetnek kapcsolati nehézségeink, nézeteltéréseink, melyeket valamilyen módon, sürgősen meg kellene változtatnunk.
Vénusz a Skorpióban A Mérleg jegyében a harmonikus kapcsolódások, a könnyed érzelmek, a romantika és a szépség dominált. A Skorpió jegyébe lépve mindez átalakul, és a Vénusz szelídsége és érzékisége szenvedélyessé, túlfűtötté válik. Mélyen eltemetett vágyaink felszínre törhetnek, melyek indulatokat generálva, átalakíthatják emberi és szerelmi kapcsolatainkat. Nehezebbé válnak érzelmi megnyilvánulásaink, de ha felszínre törnek, óriási energiákat gerjeszthetnek körülöttünk.


 


Szélsőségesen és fanatikusan élhetjük meg a szerelemet, ami birtoklásban, féltékeny megnyilvánulásokban és manipulálásban is megmutatkozhat. Félelmeink erősebbé válhatnak az elköteleződést, a függőségi viszonyokat és a kiszolgáltatottságot tekintve. Szexualitásunkban a harmónia és az érzékiség helyett az extremitást és a szélsőséges szenvedélyeket tapasztalhatjuk meg. Vonzerőnk a hatalmat, a végzetességet árasztja, rabul ejt, letaglóz, de akár önmagunk testi megvonása is lehetségessé válhat.

A Skorpió jegyében lehetőségünk lehet szembesülni saját mélységeinkkel, hiányosságainkkal, megvívni harcainkat ösztönkésztetéseinkkel. Határozott fellépés és bátor kiállás jellemezheti ezt az időszakot. Amilyen nehezen engedünk közel magunkhoz, olyannyira elsöprően harcolunk kapcsolatainkért. Visszaengedünk életünkbe régebbi kapcsolatokat és eltaszítunk újakat. Szerelem nem folyamatos mámorító érzésként jelentkezik, egyszer örömként, máskor pokolként élhetjük meg.


Vénusz a BakbanA Vénusz Nyilasban tartózkodása idején, hajlottunk a lazább elfoglaltságokra, vágytunk a szórakozásra, szívesen bocsátkoztunk kalandokba. A Bakba lépve a Vénusz segít abban, hogy előtérbe kerüljön az önfegyelem és a gyakorlatiasság a mindennapjainkban.  Fontos szemponttá válik, hogy megbízhatóan és felelősségteljesen álljunk a dolgainkhoz és társunkhoz. Érzéseink bár mélyebbé és erősebbé válnak, felszínre engedni nehezebben tudjuk ebben az időszakban.
Embertársainkhoz való viszonyunkat a praktikumok és az elvárások jobban uralják, mint az érzelmeink. Ragaszkodóvá válhatunk, még akkor is, ha olyan kapcsolatban élünk, amely már nem szolgálja a fejlődésünket. Legyen baráti vagy párkapcsolatról szó, rávilágíthat a Bak Vénusz arra, vajon mennyire őszinte a kapcsolatunk, talán együtt, vagy külön kell folytatnunk az utunkat.
Fontossá válnak az anyagiak, előtérbe helyeződik a biztonságunk, szeretnénk mindent megőrizni, amit megteremtettünk az életünkben. Könnyebben betartjuk a határidőket, és képessé válunk észrevenni, hogy milyen élvezeti cikkekre nincs szükségünk. Nehezebb elviselnünk a magányt, hiányérzetünk befelé fordulóvá tehet, hangulatunk komorabbá válhat. Jó időszak ez arra, hogy felfedezzük az önmagunkkal való egyedüllétben rejlő nagyszerű lehetőségeket.
Vénusz a VízöntőbenMíg a Vénusz a Bak jegyében időzött, érezhetően ráültek párkapcsolatainkra a zavarodottság energiái. A terhektől és a felelősségtől, nem igazán tudtuk megítélni, mi az, ami jó nekünk. A Vízöntő jegyébe lépve azonban, elkezdünk tisztábban látni, érezni, és belevágni valami újba, ami hatással lehet többek között, kapcsolataink egyensúlyára és harmóniájára is.

Amíg a Vénusz a Vízöntőn halad át, végre fellélegezve, vágyaink és igényeink előtérbe kerülhetnek. Szabadoknak, függetleneknek érezhetjük magunkat, kevésbé kötődünk érzelmileg. Nyitottak lehetünk a változásokra, háttérbe kerül az egyensúly mindennapjainkban. Több igényünk van a társasági összejövetelekre, szívesebben bulizunk, kedvezünk az élvezeteknek.Kissé nyughatatlanná, akár lázadóvá válhatunk, hamarabb beleugrunk olyan szerelmi kapcsolatokba, amiket különlegesnek találunk. Egyébként is eredetinek és rendkívülinek találjuk magunkat, szeretünk kitűnni, feltűnni, így vonzóvá válnak a hozzánk hasonló emberek. Nehezebben megy ebben az időszakban az alkalmazkodás is, minden szimpatikus, ami nem megszokott.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése