Asztrológia - Mars

Mars az Ikrekben


Amíg a Mars a Bikán haladt át, az anyagi biztonságunk, és javainkhoz való ragaszkodásunk foglalta le cselekvő energiáinkat. Az Ikrekbe lépve intellektusunk kerül előtérbe, csavaros észjárásunk sarkall aktív megmozdulásokra. Kommunikációnkat a dinamizmus, és a könnyed kifejezésmód hatja át, akaratunk inkább a taktikus és ravasz megoldásokban nyilvánul meg. Könnyen „keverjük a kártyát”, magabiztosan érvelünk, határozottan vállaljuk pillanatnyi véleményünket. Inkább értelmünkre hallgatva mondjuk ki, amit gondolunk, bátran vállaljuk elgondolásainkat, mintsem akarattal feszüljünk a helyzeteknek. Nem erővel, mint inkább ésszel, logikusan közelítjük meg a dolgokat. Könnyedén, jó stratégiai érzékkel nézünk szembe a feladatainkkal, kellő rugalmassággal tudunk alkalmazkodni a pillanatnyi eseményekhez. Kapcsolatainkat magabiztosan kezeljük, lazábban barátkozunk, ismerkedünk. Kedvez az időszak üzleti utak, kereskedelmi tervek megvalósításának.
Dolgainkat azonban hajlamosak lehetünk felszínesen kezelni és hamarabb feladjuk terveinket, mint egyébként. Érdeklődési körünk szélesedésével szétszórttá, kapkodóvá válhatunk, energiánk a mindenhova futkosásban forgácsolódhatnak szét. Mozgás igényünket sportokkal, nagy túrákkal és utazásokkal elégíthetjük ki leginkább. Felszínességünk miatt kevésbé lehetünk megbízhatók, könnyen belekeverhetjük magunkat felesleges vitákba. Sőt, a kicsinyes és gúnyolódó pletykálkodás sem áll távol tőlünk, amíg a Mars az Ikrekben jár.Mars az Oroszlánban

Amíg a Mars a Rák jegyében járt, a családi kapcsolataink és otthonunk felé mozdított bennünket.  Szívesebben és aktívabban foglalkoztunk gyermekekkel, gondoskodtunk szeretetteinkről. Amikor a Mars az Oroszlán jegyébe ér, előtérbe kerül saját terveink megvalósítása, eddig még ismeretlen, új elképzeléseink megteremtése. Hajt a tettvágyunk, hogy új dolgokat kipróbáljunk, kockázatvállalási hajlamunk megnő. Természetesen fontossá válik számunkra, hogy az általunk létrehozott eredményeket elismerjék és ezáltal is megérezhessük a siker ízét.


Mivel az akaraterőnk megnő, képessé válunk kitartani elképzeléseink mellett és végigvinni azokat. Győzni akarunk minden áron. Erre meg is van minden lehetőségünk, hiszen összpontosító képességünk erősödik, jobban fókuszálunk a jelenre. Határozottá, ugyanakkor kissé én-központúvá is válhatunk. Teljesítményünk megnőhet, mind a sport, mind a vezetői, irányítói területek terén. Ebben az időszakban különösen élvezzük az életet, örülünk az apró dolgoknak is, és nem sajnáljuk az időt az élvezeteknek szentelni.
Úgy érezhetjük azonban, hogy tekintélyünket csak akkor őrizhetjük meg, ha abszolút győztesek és sikeresek vagyunk, ezért talán a szokásosnál jobban tartunk a kudarcoktól.  Mivel akaratos és becsvágyó hajlamunk, büszkeségünk és érzékenységünk erősödhet, előfordulhatnak összeütközések, ezért fontos lenne az empatikus hozzáállásunk megőrzése. A felfokozott szexuális energiáink kordában tartása is ajánlott lehet, hiszen sok mindent összezavarhat egy kis meggondolatlanság.Mars a Szűzben

Amíg a Mars az Oroszlánban töltötte az idejét, könnyebben érezhettük magunkon a magabiztosság és az optimizmus jeleit, mely által büszkeség és merészség hathatta át jellemüket. A szűz jegyébe érve, a Mars, mint az akarat, erő és aktivitás bolygója, a munkánkhoz, a mindennapi feladatainkhoz való hozzáállásunkat tölti fel energiával. Mentális kapacitásunk megnő, fontossá válik a rendezettség, és hogy mindent sokkal alaposabban végezzünk el.
Bár dinamizmusunk némiképpen alábbhagy, józan ítélő -, és megfontolt döntőképességünk ellensúlyozza ezt. Képessé válunk a gyorsabb megértésre, értelmünk élesebbé válik, ezáltal sokkal szorgalmasabban állunk a dolgainkhoz. Sokkal inkább vagyunk ebben az időszakban racionalisták, a mély érzelmek távolabb állnak tőlünk. Kevésbé foglalkoztatnak vágyaink, nem kergetünk illúziókat, álmodozás helyett kőkeményen állunk mindkét lábunkkal a földön.

Amíg a Mars a Szűzben jár, jobban kell figyelnünk kritikai hajlamunkra, hiszen könnyen és gyorsan megbánthatunk másokat.  Aprólékosságunkat környezetünk szőrszálhasogatásként élheti meg. Látszólagos higgadtságunk energiái, kötekedésben és kicsinyességben nyilvánulhatnak meg. Jó, ha felismerjük, hogy a tökéletességre való törekvésünk mögött, saját elvárásainknak való megfelelési kényszerünk húzódik. És ez az időszak az, amely a munka mögé sorakoztatja a párkapcsolatot is, hiszen semmi nem lehet fontosabb az eredményeinknél.


Mars a VízöntőbenMars a Vízöntőbe lépve hozzásegít ahhoz, hogy lepakoljuk terheinket és lazábban álljunk a dolgainkhoz. Kilépve a Bakból, már nem akarjuk magunkat görcsösen a megszabott keretek között tartani, könnyebben eltekintünk az adott szabályoktól. Elkülönülünk, önállóbbá válunk, gyorsabban elindulunk új perspektívák felé, és bátran meg is valósítjuk eredeti ötleteinket. Példaképeink, akikre felnézünk, elindíthatnak céljaink felé, új, még ismeretlen utakon, elősegítve, hogy végre egészen önmagunk legyünk. Merészebbé, kezdeményezőbbé válhatunk, hamarabb próbálunk ki extrém dolgokat. Fontossá válnak a barátok, a közös programok, szívesen szervezünk magunk köré csoportokat. A hagyományokkal való szakítás, lázadás a régi, elavult ellen, a merev dolgok fellazítása és átalakítása,- mind közelebb kerül hozzánk. Ki akarunk törni a tömegből, szabaddá, függetlenné válni, provokálni, hogy valami újat, jobbat hozzunk létre. És a Mars hozzásegít bennünket ahhoz, hogy mindezt impulzívan és eredményes véghez is vigyük.


Hajlamossá válhatunk azonban a meggondolatlan tettekre, a hősködésre, a biztonságos határaink felrúgására. Korlátaink túlzott feszegetésével, és intoleráns hozzáállásunkkal, lázadhatunk olyan dolgok ellen, melyek nem tartoznak magunk által felállított normáink közé. Most nem a stabilitásra és a nyugalomra vágyunk, hanem a változások vonzzanak. Költözködési, állásváltoztatási, szakítási kedvünk megnő.Mars a HalakbanMíg a Mars a Vízöntő jegyében tartózkodott, terheink lepakolásában és lazább hozzáállásban volt a segítségünkre. A Halakba érve rámutat, hogy gyakorlati célkitűzéseink megvalósítása érdekében, szükségessé válhat még az intuitív átgondolás, a dolgaink mélyebb átrágása. Így bár lendületünk lanyhulhat, hevességünk csendesedhet, hirtelenségünk lassulhat, megérzéseink és mély érzéseink erősebbé válnak. Képesek lehetünk jobban alkalmazkodni és meggyőzően kifejezve önmagunkat, akár másokat is befolyásolni.
Nagyobb hitelt adhatunk belső hangunknak, odafigyelhetünk megérzéseinkre, hajlamosabbá válhatunk azonban a realitástól való elrugaszkodásra is. Előtérbe kerülnek művészi adottságaink, szívesen töltjük időnket filmezéssel, zenehallgatással, fantáziánk szülte álmodozással. Hangulatunk irányíthatja napjainkat, az igazi céljainkat, legbelsőbb vágyainkat, szívesen titkoljuk el. Könnyebben engedjük magunkat meggyőzni, nagyobb hatást gyakorolhatnak ránk mások, mint általában.
Nagy belső harcokat vívhatunk meg érzelmileg, ebben az időszakban, talán mert akadályoztatva érezzük magunkat, esetleg konfliktusaink elől menekülünk így. Cseppet sincs kedvünkre a küzdelem. Hajlamosak lehetünk az önfeláldozásra, a szerepjátszásra, de akár káros szenvedélyek, függőségek fogságába is könnyebben eshetünk, hogy nehézségeink terhétől megszabaduljunk. Szeretetünk személytelenné válhat, ami miatt kapcsolatainkat nehezen éljük meg őszintén. Az önbizalom és határozottság területén is gondjaink adódhatnak, amíg a Mars a Halakban időzik.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése