AranyAz arany szín a napfény, a hatalom, a dicsőség, a megvilágosodás jelképe. A bölcsességet, a tudást, az igazságot, az önértékelést, a testi - lelki gazdagságot szimbolizálja.

Akik az arany színt kedvelik, jó ítélőképességgel rendelkeznek. Birtokában vannak a megfelelő önismeretnek, és a bizalom fontos szerepet játszik az életükben. Általában nagylelkűek, bíznak magukban, és képesek a megbocsátásra. Bölcsen és érett módon gondolkodnak. 

Ennek a színnek a túlzott szeretete azonban önelégültséghez, kapzsisághoz, másokkal szembeni bizalmatlansághoz, ítélkezési hajlamhoz vezethet. Akik az arany színt elutasítják, bizonytalanokká, zavarodottakká, kételkedőkké, önítélkezőkké válhatnak.
Az arany felhívja a figyelmünket arra, hogy a tapasztalatainkat felhasználva tanuljunk a hibáinkból. Csak azok képesek a fejlődésre, akik bölcsességüket és tudásukat felhasználva, felismerik tévedéseik következményeit, megakadályozva ezzel, hogy újra és újra ugyanazokat a hibákat kövessék el. Az arany a spirituális és lelki eredetű sérülések begyógyítására alkalmas. Az irracionális, tudattalan félelmek, a vélt vagy valós bűntudat feldolgozását is segíti.

A megfelelő mértékű arany vagy aranyozott kiegészítőkkel, ékszerekkel könnyen megtalálhatjuk az „arany”középutat, belső középpontunkat. A topáz és a borostyán egyensúlyt és harmóniát teremt életünkben. Segítséget nyújt, ha indokolatlan félelmek, ha bűntudat gyötör. Képes az örömöt, a fényt visszahozni az életünkbe. Erősíti a férfiasság érzését és önbizalmat ad. A méz fogyasztása a határozottság, magabiztosság érzetét kelti. Az otthonunkban az ellipszis vagy kör alakú arany tárgyak, formák harmóniát teremtenek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése