Vadrózsa - Az életkedv virága


Apátia és egykedvűség. A jelen kedvetlenséget, boldogtalanságot, lehangoltságot hordoz, nincs elég energia a helyzeten való felülemelkedéshez. Nem számítanak a lehetőségek, teljes érdektelenség mindennel szemben, abszolút passzivitás, beletörődés. – Mindez tudatalatti védekező reakció, a realitástól való visszavonulás. Ebben az állapotban képtelenek vagyunk felülemelkedni a dolgokon, nem mérlegelünk, sodortatjuk magunkat az élet eseményeivel, így próbáljuk felszabadítani magunkat a problémák nyomása alól. Ez viszont egy destruktív, romboló állapot, rendkívül káros a személyiség egészére nézve. Határtalan elhagyatottság és üresség érzés lesz rajtunk úrrá, mindenbe belefáradtan, rezignálttá válunk. Nem teszünk semmit a problémáink megoldása érdekében, képtelenek vagyunk összeszedni magunkat. Közönyös, fásult viselkedésünket a környezetünk is nehezen tolerálja, így magányossá válhatunk.
Az egykedvűség, az apátia a szervezet egészére hatással van, testi-lelki fáradtsághoz, energiátlansághoz vezet. Hiánybetegségek, erőtlenség, gyengeség jellemezheti ezt az állapotot. A mélyen rögzült magatartásminta miatt a vadrózsa esszenciát akár több hónapon át érdemes szedni. Jól használható betegség esetén is, ha lassú a felépülés.
A vadrózsa a vállalkozó kedv és az élet iránti érdeklődés szere. Segít a külvilág felé fordulni, érdeklődővé, nyitottá kezdeményezővé válni, legyőzni az egykedvűséget, szellemi tompaságot. Erősíti a sorsunk kézbevételt, életerőt ad, amellyel képessé válunk a veszteségek ellenére is felszabadítani kreativitásunkat. A cseppek által erősnek, energikusnak érezhetjük magunkat.

A vadrózsa termése a csipkebogyó, amelyet egyes vidékeken petymegnek vagy hecsedlinek neveznek. Magas a C- vitamin tartalma miatt hatékony immunerősítő. Magjában E-vitamin van, ami által gyulladáscsökkentő, vesekőoldó, vizelethajtó tulajdonságai is ismeretek. Felhasználható gyógyteaként, de szörpöt, lekvárt és dzsemet is készítenek belőle. Virága rózsavízként antiszeptikus, levelének forrázata frissítő, összehúzó hatású.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése