A sziget


John kapitány hajóját egy óriási vihar elsüllyesztette. A legénysége odaveszett, őt a víz egy lakatlan sziget partjára vetette. Azon imádkozott nap, mint nap, hogy mentse meg valaki. Mindennap kémlelte a horizontot, talán meglát egy hajót, de hiába. Teltek múltak a napok, s mert nem látott más megoldást, épített egy kis kunyhót magának.

Egy napon, mikor élelemért ment, szörnyű dolog történt. A kunyhó porig égett, csak hamu maradt belőle. John nagyon elkeseredett. Csak azt kérdezgette magában…miért?  Már-már beletörődött a sorsába, berendezkedett a szigeten, és a kis menedéke is odalett.
„Hogy tehetted ezt velem Istenem? Mivel érdemeltem mindezt? Miért vetted el a kis kunyhómat is tőlem?- kiáltott kétségbeesve.

Másnap kora reggel, amikor kisírt szemét kinyitotta, azt hitte álmot lát csupán. Egy hajó kötött ki éppen a parton. Nem hitt a szemének! Amikor felszállt a hajóra, megkérdezte a kapitányt, hogy honnan tudták, hogy ő ott van.
„Abból a nagy füstből, amit csináltál. Abból láttuk, hogy van valaki a szigeten. – felelte a kapitány.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése