2019. március 29., péntek

Kiút a betegségből
A betegség olyan fogalom, mely az ember állapotára vonatkozik. Az emberi testben a tudat információt közöl, ami láthatóvá válik.

Az, hogy a szív bizonyos ritmust követ, a test hőmérséklete állandó, vagy a test ellenanyagokat termel, nem magyarázható csupán az anyagból. Testünk működése azoktól az információktól függ, amelyek az emberi tudatunkban összpontosulnak.


Ha a testműködésünk harmonikus, létrejöhet az a minta, amit egészségnek nevezünk. Ha bármelyik testfunkciónk letér a pályáról, testünk harmóniája veszélybe kerül, és megbetegedünk.


A betegségünk tehát azt üzeni, hogy letértünk a harmonikus pályáról, és az egyensúlyt helyre kell állítanunk. A betegség ennek az egyensúlynak a helyreállítása.


A harmónia zavara a tudatban, az információk szintjén áll fenn, a testben csak megmutatkozik. Ha tudati világunk kizökken az egyensúlyából, testünk tüneteiben válik láthatóvá.  A tünet magára irányítja a figyelmünket, amit zavarként érzékelünk, s ezzel kezdetét veszi a tünet elleni küzdelem.

De vajon valóban harcolnunk kell a tünet ellen, vagy inkább meg kellene értenünk, mire akar figyelmeztetni bennünket. Mert a tünet közölni akar velünk valamit. Ez a valami pedig éppen az, ami hiányzik, amire szükségünk van.