2019. augusztus 2., péntek

Az idő valóban pénz?

Ha igaz az állítás, hogy az idő pénz, akkor ennek a fordítottja is igaz kell, hogy legyen, miszerint a pénz idő.

Többségünk megszakítás nélkül pénzért dolgozik, amit azután az esetek többségében képtelenek vagyunk élvezni, pedig nyilvánvaló tény, hogy életünk végén, nem tudjuk magunkkal vinni.

Mindenekelőtt boldogok szeretnénk lenni és a legtöbben azt gondoljuk, csak akkor lehetünk boldogok, ha többünk van, mint ami szükséges. Felhalmozzuk a dolgainkat, több élelmet vásárolunk, mint amennyit el tudunk fogyasztani, vég nélkül hajszoljuk az élvezeteket, a luxusban találjuk meg azt, ami feltétlenül kielégít minket.Ha kívánságaink túl nagyok, akkor hajkurászásukra rámehet az életünk anélkül, hogy valaha is igazán jól éreznénk magunkat. Akár sikerül megvalósítanunk álmainkat, akár nem, vágyaink mennyisége és minősége nem függ a boldogságunktól.

Vajon lehetünk boldogok anélkül is, hogy megszereznénk mindent, amire vágyunk? Bármilyen hihetetlen, de ebben a kérdésben rejlik a boldogság titka.
A mindenki számára ismert keresztény változat is így hangzik: „Legyen meg a te akaratod.”

Jó, ha felismerjük az egyszerű igazságot - minden bennünk van. A belső gazdagság, nem áll összefüggésben a külső gazdagsággal. Ha folyamatosan odakint keresgélünk, soha nem bukkanhatunk rá a belsőnkben rejlő megoldásra. A boldogságunk megteremtéséhez a mennyiség helyett, a minőségre kell törekednünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése