2018. november 3., szombat

ÉletfeladatainkMindannyian hozunk áldozatokat, mégis életünket legszívesebben csupa fizikai jóléttel és általunk kellemesnek ítélt helyzetek végtelen sorozatával élnénk. Létünk célját azonban nem a jelenben, hanem jóval megszületésünk előtt döntjük el.

Amely helyzeteket nehéznek és keservesnek, netán megoldhatatlannak érzünk, mi magunk tűztünk ki magunknak, fejlődésünk érdekében. Fejlődni azonban csak fájdalom árán tudunk. A fájdalomnak pedig teremtő ereje van.

Ha nem értjük, mi történik velünk, „miért érdemeltük ezt” - erőpróbáinkat büntetésnek érezhetjük. Pedig nehézségeinket, születésünk előtt, mi magunk vállaltuk fel.
S bár sokszor, mikor feladatunk kopogtat, nem akarunk tudomást venni róla, az nem tágít, s az általa létesült feszültséget problémának éljük meg. Előzőleg felvállalt és most jelentkező élethelyzeteink próbák, melyek üzenetének megértése és elfogadása által tapasztalatokhoz juthatunk.

Ha feltesszük magunknak a kérdést: „miért pont velem, miért éppen most, és miért ilyen módon történik ez a dolog” – a megoldáshoz juthatunk el, amiben benne rejlik a szemléletünk megváltoztatásához vezető út.

Tudatosságunk hozzásegít ahhoz, hogy ne büntetésként éljük meg erőpróbáinkat, hiszen „a kezdetben benne foglaltatik a kimenetel és a befejezés”.


Müller P.


2018. november 1., csütörtök

Gyertyaláng
Gyertyámat gyújtom, lobban a lángja, vörösen izzik,
szép lobogását ők fent az égben ma megérintik.

Látom, rezzen, nyugtalanul ég, majd békéjét leli,
fáj hiányuk, gondolni rájuk mégis örömteli.

Fejemben izzik volt létük lángja, sok a szép emlék,
mégis ott marad, a hiányukkal oly nagy üresség.

Sírnak a fák, tündöklő sírokra hull a levelük,
arra kérnek, hogy fájdalmunkat eléjük letegyük.

Majd elsiratják ők mihelyettünk halottjainkat,
őszi levéllel száll le a lelkük, és tovaringat,

hogy ne búsuljunk, figyelnek fent ránk, őrzik az álmunk,
sírjaik felett emlékezéssel nagy csendben állunk.

Hiszem, hogy egyszer nagy szeretetben mind együtt leszünk,
mielőtt mennénk, addig még éljünk... majd továbbmegyünk.

                                                                       (Mondok Judit)

2018. október 30., kedd

október 31Ha október 31-én születtél, kiváló üzleti érzékeddel, vezetői és szervezői képességeddel a folyamatos változásra, megújulásra törekszel. Fontosak számodra a barátok, szereted a társaságot és a nagy, mély beszélgetéseket. Szívesen segítesz, főleg ha lelki dolgokról van szó. Memóriád tökéletes, sem a sérelmeket, sem a szívességeket nem feleded. Szívesen utazgatsz, kreatív terveket kovácsolsz, rendkívül ötletes tudsz lenni. Fontos számodra a függetlenséged, hogy önállóan hozhass döntéseket, de szükséged van a biztos társra is.

Az önbizalom terén vannak hiányosságaid, mindenáron meg akarsz felelni, önmagaddal szembeni magas követelményeidnek.  Hajlamos vagy az önfejűségre, szilárd akarattal rendelkezel, és rendkívül ragaszkodsz a megszokásaidhoz és a munkádhoz. A végletek és a szélsőségesség jellemez, egyszer élvezed az életed minden pillanatát, máskor mindent megtagadsz magadtól. Ha ráébredsz, hogy az igazság mélyen benned él, képessé válsz elfogadni a valóságot, és szelíddé, tapintatossá válhatsz.

A 2018.október 31-én született babák természetes szerénységgel és alázattal jönnek a világra. Az életből szerzett tapasztalatok által válhatnak majd nagy tanítókká.

Merkúr a Nyilasban
A Merkúr a Skorpió jegyében lehetővé tette, hogy felkutassuk a mélyben gyökerező dolgokat, elengedve mindazokat a folyamatokat, amiknek már nem volt helye az életünkben. A Nyilasba érkezve letisztulnak a tapasztalataink, átláthatóvá és nyilvánvalóvá válnak a továbbhaladáshoz szükséges lépéseink. Bár nyitottak, aktívak és lelkesek vagyunk, az elméleti megközelítés közelebb áll hozzánk, mint hogy tegyünk is a megvalósítás érdekében.

Szívesen gyártunk teóriákat, filozofálgatunk, elgondolkodunk dolgokon, érdeklődésünk, tudás iránti vágyunk megnő. Mélyen hiszünk elméleteink helyességében, nem szívesen adunk mások eltérő véleményére, kissé tudálékosak vagyunk. Felismerjük a Skorpiós elengedési folyamatok helyénvalóságát, ráébredünk arra, mért nincsen már helye sok mindennek életünkben. Kapcsolatainkban könnyedebbé válhatunk, így jó időszak ez arra, hogy számunkra hiteles személyek társaságát keressük.


Hajlamosak lehetünk elrugaszkodva a realitásoktól, légvárak építésére. Törekedjünk a véghez vihető tervek és irányok felelősségteljes átgondolására. Kedvet kaphatunk nagyobb utazásokra, szívesebben adakozunk, segítünk a rászorulókon. Fontossá válik életünkben az igazság keresése, és hangsúlyossá válik a hit kérdése. Mozgékonyságunkat kihasználva, kedvez ez a gyönyörű őszi időszak nagy túrák, kirándulások megtételére, magaslatok felkeresésére, a természettel való egység felismerésére.


október 30
Ha október 30-án születtél, kifejező készséged, kommunikációs képességed rendkívül fejlett, ami kiegyensúlyozottsághoz, magabiztossághoz segít. A teljes élet vágya hajt, mentális képességeid által elképzelsz, tervezel és cselekedsz. Intelligenciáddal és kreativitásoddal gyorsan magadhoz tudod vonzani az embereket. Nagy az életerőd, tehetséged és sokoldalúságod elbűvöli környezetedet. Jó képzelőerővel és intuitív képességekkel rendelkezel, nagyon mélyen belelátsz az emberekbe és fogékony vagy a körülötted kavargó érzelmekre.

Hajlamos vagy mindenben hibát találni, kissé erőszakosan tanácsokat osztogatni, és nagyon meg tudsz sértődni, ha nem veszik figyelembe meglátásaidat. Nem vagy bosszúálló, de a sérelmeidet szívesen dédelgeted és adandó alkalommal, meg is torlod. Olykor számító, manipulatív és zsarnokoskodó vagy, nem mindig veszed észre, hogy ezzel állítasz magad elé akadályokat. Ha képessé válsz kiegyensúlyozni energiáidat, nem mások energiáiból fogsz töltekezni.

A 2018.október 30-án született babák a művészetekben és a kreativitásban engedhetik szabadjára túláradó energiáikat. A szeretet és a segítségnyújtás képessége hatja át őket.


2018. október 29., hétfő

október 29
Ha október 29-én születtél, felfokozott érzelmi energiákkal rendelkezel, mely energiákat hajtóerőként használsz. Titokzatos vagy, szeretsz álmodozni, de saját vízióidat nehezen értelmezed. Nem riadsz meg érzelmeid szélsőséges ingadozásától, mert energiát nyersz belőlük. Békeszerető vagy, de nem nyugszol, míg el nem jutsz a téged izgató titkok feltárásáig, akár konfliktusok árán sem. Fontos számodra, hogy felkavard a langyos vizet, hogy körülötted minden intenzív és szenvedélyes legyen.

Sebezhető lelkületű vagy, olykor ingadozol az érzelmek és az értelem között. Érzékenységed miatt esetenként olyan sérelmeket is figyelembe veszel, amik mások számára említésre sem méltók. Az őszinteség nem tartozik az erényeid közé, érzelmeidet mélyen magadban őrzöd, és gyakran megmutatod felsőbbrendű énedet. Sokat vívódsz és előfordul, hogy saját magadat is nehezen viseled el. Ha megtalálod önmagadban a bizalmat, megszünteted mindazokat a hatásokat, amik szüntelenül akadályoznak életed során.

A 2018.október 29-én született babák életútját szerencse kíséri, energiáik a haladásban, a megújulásban, a tapasztalatok szerzésében, és a körülményekhez való alkalmazkodásban segítik őket.

2018. október 28., vasárnap

október 28
Ha október 28-án születtél, kreatív vagy, széles érdeklődési körrel és jó vezetői képességgel rendelkezel. Titokzatos vagy, míg magadról keveset árulsz el, addig másokba képes vagy belelátni. Szabadság és függetlenség párti vagy, szeretsz mindent a befolyásod alatt tartani és a magad ura lenni. Nem erősséged az alkalmazkodás, de hajlandó vagy sokat áldozni azért, hogy céljaidat elérd. Szívesen fantáziálsz, elmerülsz az ábrándozásban, látszólagos nyugalmad és keménységed mögött, mély érzések húzódnak.

Korlátozhatatlanságod miatt, nem kedveled, ha előírják, hogy mit csinálj, bár gyakran saját magadat szorítod korlátok közé. Erős akaratod és kitartó, törekvő hajlamod hajt előre a hatalom felé. Érzékenységed néha magányba visz, olyankor túl tragikusan fogod fel az életet. Önfejű vagy, a végletekig ragaszkodsz a véleményedhez. Ha benned feszülő energiáidat megfelelően levezeted, agresszivitásodnak gátat szabhatsz, amely megvéd attól, hogy haragod legszélsőségesebb formái kiütközhessenek.

A 2018.október 28-án született babák óriási feszült energiákkal jöttek a világra, amelyek változásra, megújulásra, átalakulásra és terveik megvalósítására késztetik őket.


O.Schreiner