2018. október 12., péntek

október 13Ha október 13-án születtél, képes vagy mindenben meglátni a szabályszerűséget és terveidet logikusan építed fel. Objektíven méred fel a dolgokat, meglátod mindkét oldal igazságait. Sok mindenben tehetséges, nyílt és felelősségteljes vagy, rendkívül elővigyázatos, fegyelmezett és kitartó. Minden helyzetben a béke pártján állsz, nagyszerűen tudsz érvényesülni, ahol harmonikusabbá varázsolhatod környezetedet. Aktivitásod vezetői képességgel párosul, figyelsz a részletekre és az alaposságra törekszel.

Az érzelmek területén nehezen tudod magad kifejezni, pedig érzékeny és sebezhető vagy. Könnyen megbántódsz, ha félreértenek, vagy mellőzöttnek érzed magad. Olykor makacs és frusztrált vagy, gyakran hullámzik a kedélyállapotod, főleg, ha hagyod magad mások által befolyásolni. Túlzott igényességed és kritikai hajlamod állandó elégedetlenséghez vezet. Ha érzéseidre figyelsz, megláthatod saját magad által felállított korlátokat, és lebontva azokat, minden akadály elhárul az utadból.

A 2018.október 13-án született babák természetes szerénységgel és alázattal jönnek a világra. Az életből szerzett tapasztalatok által válhatnak majd nagy tanítókká.

E.Bishop


október 12
Ha október 12-én születtél, kommunikatív vagy, ezáltal nagyszerű beszélgetőpartner, kitűnő kifejező készséggel rendelkezel. Egyensúlyra törekedsz, diplomatikusan és tapintatosan nyitsz mások felé. Érdeklődő, segítőkész és barátságos vagy, természetes impulzivitással és kíváncsisággal megáldva. Fontos számodra a függetlenség, ugyanakkor szükséged van a társra is. Színes fantáziáddal időnként megszépíted a valóságot, de kitűnő elképzeléseidet nem mindig tudod megvalósítani. Békeszereteted objektivitásra késztet.

Gyakran vagy türelmetlen, mindent azonnal meg akarsz kapni. Nem szereted a döntéshelyzeteket, és olykor a teendőidet is inkább félreteszed. Ha elkedvetlenedsz, elhúzódsz az emberektől és túlzottan szókimondóvá válsz, elveszítve diplomáciai érzékedet. Nem vagy kezdeményező és kerülöd a konfliktusokat, vitákat, a semlegességet választod. Ha figyelsz jól működő intuíciódra, határozottá és tettre késszé válhatsz, és az érzéseidet is képes leszel a felszínre engedni.

A 2018.október 12-én született babák energiáik segítségével kiváló vezetőkké válhatnak, új utakat, módszereket és felismeréseket teremtve életükben.

2018. október 11., csütörtök

október 11Ha október 11-én születtél, az új dolgokat, a változást keresed, kapcsolataidon belül is igyekszel megőrizni függetlenségedet. Szereted a nyugalmat, békességre törekszel és szükséged van egy szerető, megértő társra. Egyéniséged egyedülálló, ötleteiddel inspirálod környezetedet, azonban nagyszabású gondolataidat csak ritkán követik tettek. Intuíciód segítségével, úrrá tudsz lenni a problémáidon. Nagyra becsülöd a társaságot, szeretsz ismerkedni, rendkívül udvariasan és diplomatikusan közelítesz másokhoz.

Meglehetősen ellentmondásos és kiszámíthatatlan jellemed, nyugtalan és ideges természettel társul. Rendkívül érzékeny és sebezhető vagy, könnyen megbántódsz, ha úgy érzed, hogy nincs rád szükség, vagy nem ismernek el. Nehezen adsz egyértelmű, egyenes választ, egyrészről inkább semleges maradsz, másrészről érzelmeid egyik végletből a másikba löknek. Intuíciód segítségedre lehet abban, hogy megtalálva belső egyensúlyodat, kialakíthasd életedben a harmóniát és a nyugalmat.

A 2018.október 11-én született babák életútját szerencse kíséri, energiáik a haladásban, a megújulásban, a tapasztalatok szerzésében, és a körülményekhez való alkalmazkodásban segítik őket.

G.E.Lessing2018. október 10., szerda

október 10Ha október 10-én születtél, megbízható, magabiztos és határozott vagy, kreativitásod a művészetekben nyilvánul meg leginkább. Őszinteséged tapintattal és diplomáciával párosul, az objektivitást mindig szem előtt tartva, vállalod véleményedet. Képes vagy figyelmedet megosztva, mindennek részese lenni, így kiváló vezetővé válhatsz. Lelkes vagy, ha kapcsolataidról van szó, fontosak számodra a barátok, a társasági élet. Legfőbb törekvésed, hogy életedben megtaláld a harmóniát és a nyugalmat.

Olykor kissé felsőbbrendűen viselkedsz, amivel érzelmeidet igyekszel palástolni. Akaratosságod is kiütközik néha, főleg, ha szükséged van egy kis egyedüllétre. Főleg akkor zárkózol el, ha olyan dolgok vesznek körül, amik megzavarhatják lelki nyugalmadat. Gondod van a kezdeményezéssel, és a döntéshelyzeteket sem kedveled. Ha megtalálod belső békédet, többé nem a megfelelési vágy lesz fontos a kapcsolataidban, hanem az elfogadás.

A 2018.október 10-én született babák, óriási feszült energiákkal jöttek a világra, amelyek változásra, megújulásra, átalakulásra és terveik megvalósítására késztetik őket.

Merkúr a SkorpióbanA Skorpió jegyében szenvedélyessé válunk, szeretnénk a dolgok mélyére látni, és jobban igényeljük az intellektuális és szellemi szintű fejlődést. Míg a Merkúr a Mérlegben járt, a kiegyenlítődésre, a kötetlen kapcsolatokra törekedtünk.
A Skorpióba lépve azonban, a figyelmünk az élet nagy kérdéseire, és belső titkaink feltárására irányul. Fontossá válik a tudás és annak mély átlátása, a dolgok háttere, amennyiben azt tanulhatjuk, amihez kedvünk van.Büszkék lehetünk megszerzett ismereteinkre és memóriánk is kevésbé hagy cserben. Biztosabbá válnak megérzéseink, könnyebben hagyatkozhatunk intuíciónkra és erősebb ösztönkésztetésekkel rendelkezünk. A spiritualitás, a szellemiség, a misztikum felé segít fordulnunk a Skorpió jegye. Nagyszerű időszak ez, hogy önismereti munkába kezdjünk, és feltárjuk lelkünk építő, avagy romboló folyamatait.Hajlamossá válhatunk mások manipulálására, környezetünk befolyásolására, mert ezzel is információhoz juthatunk. A Skorpióba lépve a helytelen kommunikációnk, és kritikai hajlamunk konfliktusokhoz vezethet.

Szélsőséges és rejtélyes elképzeléseinket legszívesebben a háttérből irányítjuk. Áloméletünk intenzívvé válhat, elfojtott érzéseink könnyen a felszínre kerülhetnek. Fontos ebben az időszakban, hogy tudatosan figyelembe vegyük mások meglátását is.

G.E.Lessing


2018. október 9., kedd

október 9
Ha október 9-én születtél, intellektuális beállítottságú, művészi hajlamokkal rendelkező, gazdag fantáziájú vagy, gyorsan megmutatkozik csendes, szerény és nyugodt természeted. Szereted és fenntartod a békét magad körül, amihez objektivitásod, lojalitásod és toleranciád nagy segítségedre van. Te vagy az, akiben minden körülmények között meg lehet bízni, nem térsz ki a felelősségvállalás elől. Rendkívül diplomatikus és tapintatos tudsz lenni, nem szívesen ártod bele magad mások ügyeibe. Véleményed ugyan van, de legtöbbször megtartod magadnak.

Ha igazságtalanságot és őszintétlenséget tapasztalsz, mélyen elkeseredsz, érzelmileg és lelkileg megvisel. Eltávolodsz minden viszálytól és veszekedéstől, mert nem akarsz részt venni semmilyen konfliktusban. Gondjaid vannak a realitással, hihetetlen idealizmusoddal, nagyvonalúságoddal, és jóhiszeműségeddel sokan visszaélnek, ami érzékenyen érint. Ha képessé válsz megtalálni belső egyensúlyodat, kapcsolataidban az adás-kapás egyensúlyát is harmonizálhatod, és a tökéletlenben is megláthatod a tökéletest.

 A 2018.október 9-én született babákat energiáik optimista gondolkodáshoz, derűs alaptermészethez és sokoldalú tehetséghez segítik, miáltal vidámságot és bizakodást közvetítenek.


2018. október 8., hétfő

Boldogság - a legveszélyesebb érzésA boldogság keresése ma, szorosan kapcsolódik mindennapi életünkhöz. S bár fogalmunk sincs, mit jelent a boldogság, kész vagyunk bármit eldobni, de legalábbis kockáztatni azért, hogy boldogok legyünk.

Megpróbáljuk bebetonozni magunkat a boldogság területére, ha a lelkünket kell eladnunk is érte, nem számít, hogy éppen mi zajlik az életünkben. Lehet családról, gyerekekről, házasságról, hivatásról, vagy bármilyen összetartozásról szó, mindent kockára teszünk.
Azonban ha a többi, életünket meghatározó érzelmeinket nem tartjuk tiszteletben, és háttérbe szorítjuk,- érzelemvilágunk kiegyensúlyozatlan és sivár lesz. Egyre mélyebbre süllyedünk az érzelmi szenvedésben, mentálisan összekuszálódunk, és lelkileg elveszettnek fogjuk magunkat érezni. A boldogság kergetése, az elképzelhető legkevésbé örömteli életet hozza el.

Jó, ha tudjuk… a boldogság nem ellentéte egyetlen érzelemnek sem. Nem ellentéte a haragnak, sem a szomorúságnak, és a félelemnek sem. A boldogságnak megvan a maga sajátos funkciója a lelkünkön belül. Egyfajta előretekintés a jövőbe, de csak akkor, ha tisztelettel közelítünk felé és hagyjuk, hogy a maga módján és idejében jöjjön el.

október 8Ha október 8-án születtél, intelligens, logikus és taktikus gondolkodású, éles elméjű vagy, kiváló vezetői-és szervezői képességekkel rendelkezel. Fontosak számodra az anyagi javak, az egzisztenciális sikerek, szívesen foglalkozol pénzügyekkel. Az élet minden területén az egyensúlyra, a békére és a nyugalomra törekszel, a szépség és az esztétika kiemelkedő jelentőségű számodra. Kreativitásoddal és gyakorlatiasságoddal érvényesülésre és hatalomra vágysz.

Becsvágyó vagy, feladatod a felelősség kezelése, és az energiáid egyensúlyban tartása. Nehezen viseled a konfliktusokat, és véleményed visszatartása is gondot okoz, a nézeteltérések elsimításának érdekében, azonban képes vagy erőt venni magadon. Nem szívesen nyilvánítod ki érzéseidet, nem szereted, ha gyengének gondolnak, és szembe kell nézned a visszautasításokkal. Ha intenzitásod és lendületed egyensúlyra talál bensődben, mentesülhetsz túlzásaid terhe alól, és kiegyenlítődhetnek energiáid.

A 2018.október 8-án született babák erős energiáikkal a segítőkészség, az együttműködés és a tiszta érzelmek kifejezői, a béke és nyugalom megteremtői.


2018. október 7., vasárnap

október 7Ha október 7-én születtél, diplomatikus, tapintatos, fegyelmezett és felelősségteljes vagy, egyensúlyra törekszel. Igazság - és békepárti vagy, egyenesség jellemez, szereted objektíven vizsgálni, és minden oldalról felmérni a dolgokat. Kitűzött céljaidat képes vagy állhatatosságodnak köszönhetően el is érni. Fontosak számodra a baráti kapcsolatok, a társaság, de szívesen töltöd egyedül is az idődet. A kihívások elé bátran állsz, feladataidat önállóan oldod meg, és szereted a saját bőrödön megtapasztalni a dolgokat.

Olykor titokzatosság leng körül, zárkózott, távolságtartó és bizalmatlan vagy. Igényled az elismerést, mert kifelé erősnek látszol ugyan, de szükséged van a megerősítésre. Nehezen kezdeményezel, megpróbálsz kikerülni minden konfliktus - és döntéshelyzetet. A határokat szigorúan kijelölöd önmagad számára, különösen érzelmi téren, hisz érzelmeidet nem szereted kimutatni, félve a csalódástól. Ha intuíciódra hallgatsz, könnyebben veheted az érzelmi megterheléseket, és elutasításod által nem kerülsz depresszív hangulatba.

A 2018.október 7-én született babák, energiáik segítségével kiváló vezetőkké válhatnak, új utakat, módszereket és felismeréseket teremtve életükben.