2018. szeptember 29., szombat

szeptember 29Ha szeptember 29-én születtél, eredeti meglátásaid keverednek az objektivitással. A béke fenntartására törekszel, általában kerülöd a szélsőségeket a véleménynyilvánításban. Titokzatosság leng körül, érzelmeidet inkább megőrzöd magadnak. Energiáidat az ellentétek kiegyensúlyozására, a mértékek betartására és felismeréseid kiaknázására használod. Készséges és közlékeny vagy, sok mindenre nyitott és mindennél jobban vágysz a tökéletes kapcsolódásokra, ahol elismertté válhatsz.

Sebezhető lelkületed miatt, ingadozol az érzelmek és az értelem között. Gyakran vagy határozatlan és nehezen boldogulsz döntéshelyzetben. Kapcsolataidban szereted felmérni az erőviszonyokat, stratégiai játékos vagy. Az őszinteség nem tartozik az erényeid közé, szívesen kendőzöd el a problémákat. Sokat vívódsz, mert előfordul, hogy kiütközik felsőbbrendű éned, amikor saját magadat is nehezen viseled el. Ha képessé válsz megtalálni a harmóniát önmagadban, ráébredhetsz, hogy életedet akadályozó bizalmatlanságod, elsősorban bensődből fakad.

A 2018.szeptember 29-én született babák óriási feszült energiákkal jöttek a világra, amelyek változásra, megújulásra, átalakulásra és terveik megvalósítására késztetik őket.

P.Coelho2018. szeptember 28., péntek

szeptember 28Ha szeptember 28-án születtél, kreatív gondolkodású vagy, széles érdeklődési körrel és jó vezetői képességeikkel rendelkezel. Kiválóan tudsz kapcsolatokat teremteni, miközben szem előtt tartod függetlenségi vágyadat is. Az ideális társ éppoly fontos számodra, mint az önállóságod. Mindig elfogulatlan és igazságos akarsz lenni, figyelembe veszed mások véleményét, az egyensúlyra törekszel. Erős akaratú és szabadságszerető vagy, sokat áldozol azért, hogy céljaidat elérd.


Nehezen viseled, ha korlátozni akarnak, rendkívül törekvő és akaratos vagy, olykor azonban saját magad építed fel a falaidat. Szeretsz mindent a befolyásod alatt tartani és a magad ura lenni, nem veszed észre, hogy éppen ezért vagy néha bizonytalan és döntésképtelen. Érzékeny vagy, néha magányosnak érzed magad, és előfordul, hogy túl tragikusan fogod fel az életet. Ha képessé válsz megteremteni önmagadban is az egyensúlyt és harmóniát, olykor váratlanul kitörő agresszivitásod helyett, a megértés és elfogadás bukkan elő.

A 2018.szeptember 28-án született babákat energiáik optimista gondolkodáshoz, derűs alaptermészethez és sokoldalú tehetséghez segítik,miáltal vidámságot és bizakodást közvetítenek.

W.Lippmann


2018. szeptember 27., csütörtök

szeptember 27Ha szeptember 27-én születtél, határozott, diplomatikus és nyugodt vagy, abszolút vezető képességekkel rendelkezel. Kiválóan építed kapcsolat rendszeredet, és környezeteden keresztül is gyűjtöd a tapasztalatokat. Szereted a változatosságot, de közben képes vagy a felelősségvállalásra. Jó empátiás képességgel rendelkezel, becsületesen és segítőkészen állsz mindenhez. Szenvedélyesen keresed az összefüggéseket, a dolgok megértésére és kiegyensúlyozására törekszel.

Érzékeny vagy, mégis szigorú önmagadhoz, hajlamos vagy túl komolyan venni az életet. Igyekszel mások elvárásainak megfelelni, hogy elkerüld a nézeteltérést, ugyanakkor minden oldalról megvizsgálsz mindent. Remekül ki tudod magad húzni, a számodra nem előnyös helyzetekből, ösztönösen irtózol mindentől, a mi durva, közönséges, vagy túl hangos. Ha figyelsz megérzéseidre, a legnagyobb csatákban te lehetsz a békebíró, aki mindkét oldal érdekeit szem előtt tartja.

A 2018.szeptember 27-én született babák felpörgető energiáik segítségével kiváló vezetőkké válhatnak, új utakat, módszereket és felismeréseket teremtve életükben.


Bert Hellinger


2018. szeptember 26., szerda

szeptember 26Ha szeptember 26-án születtél, fontosak számodra a kapcsolataid, hogy olyan emberekkel és eszmékkel találkozhass, akikhez csatlakozni tudsz. Rendkívül jó ítélőképességgel rendelkezel, erősségedet vezetői – és szervezői képességednek köszönheted. Az egyensúlyt életed minden területén betartod, fontos számodra, hogy minden helyzetben pártatlanul és igazságosan tudj cselekedni. Nagyvonalú, önzetlen és segítőkész vagy, kiváló ötleteiddel képes vagy bármit elérni. Az alkalmazkodás nagymestere vagy.

Nem vagy túl kitartó, de céljaidhoz makacsul és mereven ragaszkodsz. Olykor szeretnél elmenekülni a hétköznapok valóságától, és inkább oldalról figyelni az eseményeket. A tökéletességet és a külsőségeket nélkülözhetetlennek tartod, rendkívül vágysz az elismerésre, és hogy csodáljanak. Bár magad is érzékeny vagy, mégis előfordul, hogy arrogáns vagy másokkal. Ha figyelsz önmagadra, és nem ragaszkodsz önfejűen minden verzióhoz, könnyebben megtalálhatod az arany középutat.

A 2018.szeptember 26-án született babák energiáik segítségével kiváló vezetőkké válhatnak, új utakat, módszereket és felismeréseket teremtve életükben.

2018. szeptember 25., kedd

szeptember 25Ha szeptember 25-én születtél, szerény, szelíd és őszinte vagy, kiválóan tudsz környezeteddel együttműködni. Intuitívan érzékeled, kit engedj magadhoz közel. Képes vagy igazságosan szemlélni a dogokat magad körül, így teremtesz harmonikus légkört. Türelmes, béke és szabadság szerető vagy és kitűnő a megfigyelőképességed. Nyitottságod mindenre kiterjed, a kompromisszumok lelkes híve vagy. Szeretsz a közösségért dolgozni, inkább az értelmedet használod, mint az érzelmeidet, és a dolgokat elsősorban esztétikailag értékeled.

Sérülékeny vagy, hajlamos a visszahúzódásra, olykor nagy szükséged van az egyedüllétre. Túlérzékenységed miatt, a kíméletlenség rosszul érint, ezért sem mutatod ki szívesen érzelmeidet. Bár tapasztalásokra újra és újra szert teszel, és kedveled a változatosságot, mégis nehezen jutsz el a döntésig, és még nehezebben a cselekvésig. Olykor felülkerekedik tehetetlenséged, hajlamossá válsz az idegeskedésre. Ha stresszes helyzetekben intuíciódra hagyatkozol, félrehúzódás helyett, összpontosíts önmagadra, és megtalálod a megoldást.

A 2018.szeptember 25-én született babák erős energiáikkal, a humanitáson keresztül, elősegítik a tapasztalatok általi siker elérését. Lehetőségük lesz arra, hogy bármit megkapjanak életük során.

Kosban a HoldA Hold segít megtartanunk lelkünk emlékeit életünk során, mivel emlékek nélkül érzelmi téren nem fejlődnénk. Kos Hold idején rendkívül érzékenyen reagálunk a bennünket ért impulzusokra.

Öntudatosak, törekvők és lelkesek vagyunk, telve energiával és lendülettel. Jellemző lehet a nagyobb becsvágy és a konfliktuskeresés. Kissé elhamarkodottan cselekszünk ilyenkor, és megfontolatlan a kommunikációnk, túl gyorsak a döntéseink. Kapkodunk, türelmetlenekké válunk, kevésbé vagyunk toleránsak. Könnyen túlértékelhetjük saját fontosságunkat.Alkalmas időszak sportolásra, dinamikus tornára, túrázásra, nagy kirándulásokra, mert aktívabbak, mozgékonyabbak vagyunk. Minden régóta tervezett dologba belekezdhetünk Kos Hold idején, segíti lendületünk a régóta vágyottak kivitelezését. A megjavítandó technikai eszközeinket eredményesebben javíthatjuk ilyenkor. Kerti partyk, sütögetések, bulik időszaka ez, ütemes zenével, tánccal.

Kos Hold idején ne kezdjünk bele semmibe, amit alaposan meg kell gondolnunk. Az erős koncentrációt és jól megtervezett előkészületet igénylő tevékenységeket halasszuk más időszakra. Hosszú távú elköteleződésre, pénzügyi spekulációkra kifejezetten alkalmatlan időszak ez. A vitáinkat, nézeteltéréseinket is nehezebben simítjuk el, amíg a Hold a Kosban tartózkodik.

2018. szeptember 24., hétfő

szeptember 24Ha szeptember 24-én születtél, barátságos vagy, szívesen vagy társaságban, előnyben részesíted a harmonikus, kiegyensúlyozott kapcsolatokat, és fontos számodra az otthonod. Melegszívű, tapintatos, szociális beállítottságú emberként, kedvel a környezeted. Gondoskodó, békeszerető vagy és jó megérzésekkel rendelkezel, képes vagy érzékelni, mások legfinomabb rezgéseit is. Nyugalmat árasztasz, diplomatikusan és érthetően közvetíted véleményedet, ugyanakkor aktívan és gyakorlatiasan állsz a dolgokhoz.

Inkább az eszméid vezérelnek, nehezen teszel terveid valóra váltásáért. A döntéseidet nehezen hozod, és a kezdeményezés is rendkívül távol áll tőled. Tökéletességre törekszel, nagyon fontos számodra, hogy elismerjenek, és hogy mindenkinek csak jó véleménye legyen rólad. Szeretsz versengeni a kapcsolataidért, de túlérzékenységed folytán, gyorsan megsértődsz és gyakran vagy féltékeny, amit sokan nem szeretnek. Ha önmagadba tekintesz, megtalálhatod azt a boldogságot, amit egész életedben kívül keresel.

A 2018.szeptember 24-én született babák óriási energiáikkal kitűnő szervezőkké és irányítókká válhatnak életükben, hatalomra és tekintélyre tehetnek szert.

G.E.Lessing2018. szeptember 23., vasárnap

Mérlegben a NapAz őszi nap-éjegyenlőséggel a Mérleg hava kezdődik el. Ebben az időszakban tudatosulhat bennünk, miképpen tudunk másokkal együttműködni egy adott közösségen belül.

Fontossá válik, hogy nyitottak és igazságosak legyünk, készen álljunk a kompromisszumokra, hogy megtaláljuk a harmóniát mindennapjainkban.  Előtérbe kerül az értelmünk és intellektusunk, az érzelmeinkkel szemben. Igyekszünk olyan döntéseket hozni, amelyek mindenkinek megfelelnek, azonban ez rendkívül nehéz, ezért könnyen kicsúszunk az időből.

Hangsúlyossá válnak kapcsolataink, a társunk megtalálása. Nem akarunk egyedül lenni, többet vagyunk társaságban. Vágy ébredhet bennünk a kiteljesedésre, az egyensúlyra, az érintésre. Jobban figyelünk a környezetünk véleményére, amit megfontoltabban mérlegelünk, és diplomatikusabban is kezelünk.
Jobban vágyunk a szépségre, nyitottabbak vagyunk a művészetekre, értékeljük az esztétikus, harmóniát sugárzó személyeket, dolgokat. Szívesebben intézünk mindent az íróasztal mögül, tervezünk, dolgozunk ki különböző stratégiákat. Vágyunk az eleganciára, ízlésesen és stílusosan tudjuk közvetlen környezetünket, otthonukat kialakítani.

Egészségünk érdekében a vesénkre és a bőrünkre kell jobban figyelni ebben az időszakban. Vese, vagy húgyúti problémákat, egy alapos felfázás, a mértéktelen édesség fogyasztás pedig megemelkedett vércukor-szintet eredményezhet. És jobban ki vagyunk téve a különböző ekcémás jellegű bőrreakcióknak is.


„Egyedül lenni nem olyan jó, mint ketten lenni és összetartani”
                                                                       Milne: Micimackó


szeptember 23Ha szeptember 23-án születtél, függetlenségedben és szabadságodban találod meg önmagadat, ami magabiztossággal vértez fel. Együttérző és megértő vagy, az érzelem és értelem összekapcsolódik benned. Képes vagy kreatívan rendszerezni a dolgokat, fontos számodra a pontos, precíz és alapos hozzáállás. Szívesen állsz a kihívások elé, sőt másoknak is előszeretettel segítesz túllépni nehézségeiken. Intelligens, gyors észjárású és tehetséges vagy, szereted, ha szükség van rád, ha hasznosnak érzed magad.

Érzékeny vagy, szükséged van a megértésre, igényled a törődést. Bizalmatlanságod szinte mindenre kiterjed, ami körülvesz, érzelmi állapotaidat csak pillanatnyilag vagy képes megélni. Nem szereted, ha korlátoznak, úgy érzed, te mindent jobban tudsz, neked ne mondja meg senki, mit tegyél. Kritikai hajlamod miatt, olykor meggondolatlanul megbántasz másokat, és gyakran keltesz hideg, érzéketlen benyomást. Ha magadba tekintesz és meglátod saját értékeidet, kicsinyes és cinikus oldaladra nem lesz többé szükséged.

A 2018. szeptember 23-án született babák természetes szerénységgel és alázattal jönnek a világra. Az életből szerzett tapasztalatok által válhatnak majd nagy tanítókká.