2018. szeptember 21., péntek

Halakban a Hold
A Hold visszatükrözi gondolatainkat és érzéseinket, melyek megmutatkoznak hangulatunkban. A Halakban álmodozók, visszahúzódók és érzékenyek vagyunk.


Hangulatunk ingadozó, sebezhetőbbé, szeszélyesebbé és labilisabbá válunk ebben az időszakban. Jobban figyelünk lelkünk rezdüléseire, áldozatkészek és gondoskodók vagyunk, szívesebben olvasunk, hallgatunk zenét, tisztábban emlékezünk álmainkra. Előtérbe helyeződik empátiakészségünk, és hajlamosabbak vagyunk a segítségnyújtásra. Szeretet utáni vágyunk fokozottabban jelentkezik, esetleg lelki társunkkal való kapcsolatról intenzívebben álmodozunk.
Ilyenkor jobban hív bennünket a víz, akár a tenger, vagy egy forró illatos fürdő. Ha úgy érezzük, alkalmas időszak a belső munkára, saját érzéseinkkel, vágyainkkal való foglalkozásra. Kedvezhetünk kreativitásunknak, de egy hangverseny is nagyobb hatással van ránk. Szívesebben végzünk karitatív munkát, és jó időszak ez arra is, hogy felkeressük a terapeutánkat.


A Halak Hold idején jobban érezzük mások hálátlanságát, és fokozottabban hat ránk az alkohol. Félénkek, gyengébbek és bizonytalanabbak vagyunk, hajlamosak vagyunk az áldozatból mártírrá válni. Ne ilyenkor tervezzünk meg fontos dolgokat, és a pénzügyi manővereket is kerüljük. Nehezebben tanulunk, memorizálunk ilyenkor, és a döntéseinket sem könnyen hozzuk meg. Fogadalmat ne ebben az időszakban tegyünk, és ha lehet, ne Halak Hold idején költözködjünk, esetleg szakítsunk.szeptember 22Ha szeptember 22-én születtél, ambiciózus és állhatatos vagy, amit szeretnél, előbb-utóbb el is éred. Magas fokú intuíciós képességed nagyszerű és áttörő ötletekhez, felismerésekhez segít, miáltal képes vagy a megújulásra, az átalakulásra. Gyakorlatiasságod és kiegyensúlyozottságod elősegítik határaid folyamatos szélesítését, melyeket amúgy is állandóan feszegetsz. Precíz és alapos irányítói és szervezői képességeiddel megalapozhatod életedet, és bizalmadat saját magadban.

Bizalmatlanságod másokkal szemben, kétkedő és szkeptikus hozzáállásodból fakad. Erős kritikádat, túlzott elvárásaidat, nehezen tudod tapintatosan közvetíteni, őszinteséged olykor, akaratlanul is kegyetlen. Kényes vagy a rendre és a tisztaságra, pedantériád túlzott, gyakran leragadsz a részletekben. Ha nyugalom és harmónia vesz körül, képessé válsz kihasználni az adódó lehetőségeket, és vágyott anyagi biztonságod érdekében, megfelelő egzisztenciát teremteni.

A 2018.szeptember 22-én született babák a művészetekben és a kreativitásban engedhetik szabadjára túláradó energiáikat. A szeretet és a segítségnyújtás képessége hatja át őket.

Konfucius


szeptember 21Ha szeptember 21-én születtél együttműködő és megértő vagy, ugyanakkor fontos számodra a függetlenséged, és hogy önállóan dönthess saját céljaidat illetően. Szereted reálisan mérlegelni, és józan ésszel átgondolni a dolgokat, gyakorlatiasan és módszeresen kezelni az ügyeidet. Bár szinte mindent megkérdőjelezel magad körül, mégis képes vagy tapintatosan továbbítani őszinte véleményedet. Fontosak számodra a kapcsolatok és a mindennapi kommunikáció. Viszonzás nélkül is szívesen segítesz ötleteikkel, kreatív meglátásokkal.

A tökéletességre törekszel minden téren, félsz a rendetlenségtől, mert káoszként érzékeled. Nehezen fogadod el az irracionális dolgokat. Anyagias vagy, becsvágyad elég nagy, mert biztonságot és stabilitást találsz benne. Szinte mindenkivel bizalmatlan vagy, akkor is, ha kedves hozzáállásod nem ezt közvetíti. Kétkedésed olykor szőrszálhasogatásba megy át. Ha zaklatott vagy, képes vagy mindenen aggódni, pedig csak akkor fogsz nehézségeid fölött győzedelmeskedni, ha megtalálod belső középpontodat.

A 2018.szeptember 21-én született babák életútját szerencse kíséri, energiáik a haladásban, a megújulásban, a tapasztalatok szerzésében, és a körülményekhez való alkalmazkodásban segítik őket.

Merkúr a MérlegbenGondolataink a lazább, kötetlenebb dolgok, helyzetek felé irányulnak, a kiegyenlítődés kérdése kerül előtérbe. Miután a Szűzben rendszereztünk, bensőleg alaposan kitakarítottunk, a Mérlegbe lépve jó társaságra, feltöltődést biztosító szórakozásra, felhőtlen kikapcsolódásra vágyunk. Megnő az alkalmazkodó képességünk, kommunikációnk választékosabb, tapintatosabb és színesebb lesz, szívesebben olvasunk, inkább könnyed hangulatú írásokat, verseket.


Mialatt a Merkúr a Mérlegben tartózkodik, nyitottabbá válunk a művészetekre, a természet szépségeire. Szívesebben kerekedünk fel nagy csoportos túrákra, romantikus sétákra, vagy csak egy baráti kiruccanásra. Gyakrabban van vidám, könnyed, játékos hangulatunk ebben az időszakban. Kedvünk támadhat dinamikus mozgásformák kipróbálására, táncos kedvünk előtérbe kerülhet. Szívesebben próbálunk ki új divatirányzatokat, vetjük bele magunkat a szépségipar kínálta lehetőségekbe, esztétikailag nyitottabbá válunk.


Gyorsabban hagyatkozunk a tapasztalatainkra, műveltségünkre, figyelmesebbé válunk a külvilágból érkező könnyedebb, felszínesebb jellegű információkra. Könnyelműen mondhatunk ki meggondolatlanul dolgokat, nem árt, ha óvatosabban kommunikálunk. Nehezebben tudunk a dolgok mélyére hatolni, ösztöneink nem működnek igazán jól, ebben az időszakban. Hajlamossá válhatunk a túlköltekezésre, és nagyjából minden téren túlzásokba eshetünk. 
2018. szeptember 20., csütörtök

szeptember 20Ha szeptember 20-án születtél, alapvetően hűséges és megbízható vagy, rád mindig lehet számítani, fontos számodra a lelki egyensúlyod megőrzése. Intuitív és együtt érző vagy, szeretetteljes segítőkészséged bizalmat ébreszt. Ahol szeretetet érzel, nyílt és bizalmas vagy, szívesen adsz, az észszerűség határain belül. Természeted nyugalmat áraszt, ha jól érzed magad, harmónia leng körül. Remek kapcsolatteremtő és együtt működő képességed által közkedvelt lehetsz.

A magányt rendkívül nehezen viseled, és hajlasz az önbizalomhiányra. Gondolkodás nélkül alárendelődsz, háttérbe szorítva saját magadat. Mindenről van véleményed, erős kritikai érzékkel rendelkezel, de képes vagy tapintatosan és diplomatikusan közölni meglátásaidat. Éppoly fontosak számodra az anyagiak és egy megértő társ, mint a biztonság és stabilitás. Ha harmóniában vagy önmagaddal és figyelsz megérzéseidre, felfedezed mások támogatásának és tanításának nagyszerűségét.

 A 2018.szeptember 20-án született babák óriási feszült energiákkal jöttek a világra, amelyek változásra, megújulásra, átalakulásra és terveik megvalósítására késztetik őket.

2018. szeptember 19., szerda

Vízöntőben a HoldA Hold hatása, ugyanabban a jegyhelyzetben, mindenkinél más hangulatban és lelkiállapotban nyilvánul meg. A Vízöntőbe érve a tudományok és művészetek felé fordulunk.

Fontossá válnak a közösségi kapcsolatok, vonzóvá válnak a különlegességek, könnyen megtaláljuk a közös hangot bárkivel. Feltör bennünk az utazási vágy, szeretnénk valahol máshol lenni. Egyediségre törekszünk, alapvető igényünk a szabadságunk megélése, hogy függetlenekké váljunk. Igényünk van arra, hogy megreformáljuk magunk körül a dolgokat, ötletesekké, intuitívakká válunk.


Ez az időszak kedvez a technikai újdonságok megismerésének, a kihívásaink felvállalásának, a nehézségeinken való felülkerekedésnek.  Jó időpont, hogy változtassunk életünkön, munkánkon, kilépjünk a zavaró helyzetekből. Ilyenkor jobban elfogadjuk a másságot, képesek vagyunk érzelmeinket kontrollálni. Gondolkodásunk humánusabb, fontosabbá válik számunkra a jövőnk.

Alkalmatlan lehet a Vízöntő Hold ideje a várakozásra, a hagyományos dolgok elfogadására, kevésbé tudunk alkalmazkodni, felszínre kerülhet nyughatatlanságunk. Feszültebbekké, robbanékonyabbakká válhatunk, viselkedésünk különc és extravagáns lehet. Nehézségeink lehetnek a szabályok és a tisztelet betartásával, felülkerekedhet bennünk a meggondolatlanság és a kiszámíthatatlanság.


szeptember 19Ha szeptember 19-én születtél vezetői és szervezői képességeid akaraterőhöz és önbizalomhoz segítenek. Rendszerető, precíz és alapos vagy, nem szereted a káoszt és a kiszámíthatatlanságot. Nálad mindennek megvan a maga helye, fontos számodra, hogy legyen tartalékod. Szorgalmad, intelligenciád és kitűnő felfogó képességed által, érdeklődési köröd rendkívül széles, kreatív és türelmes vagy. Felelősségtudatos és segítőkész vagy másokkal szemben, de nehezen viseled, ha megpróbálnak jóindulatoddal visszaélni.

Olykor kiütközik becsvágyad, énközpontúvá válsz, ezért magányosnak és elszigeteltnek érzed magad. Ilyenkor előtérbe kerül kritikai hajlamod, könnyen konfliktusba keveredsz és képtelen leszel a tapintatra. A gond és a kellemetlenség erősen lehangol, és ha nem érzed megfelelőnek az anyagi biztonságodat, könnyen kibillensz lelki egyensúlyodból. Ha feszültségeidet megfelelően levezeted, jobban tudsz figyelni a teendőidre, és ráébredsz önnön értékeidre.

A 2018.szeptember 19-én született babákat energiáik optimista gondolkodáshoz, derűs alaptermészethez és sokoldalú tehetséghez segítik, miáltal vidámságot és bizakodást közvetítenek.

Szókratész


2018. szeptember 18., kedd

szeptember 18


Ha szeptember 18-án születtél, rendkívül nagy a felelősségtudatod, intelligens és jó megfigyelő vagy. Erős energiákkal rendelkezel, törekszel az egyensúlyra mindennapjaidban, ezáltal bölcsességet sugározol környezeted felé. Tehetséged analitikus képességgel párosul, mindent szisztematikusan, módszeresen építesz fel. Lelkiismeretes és segítőkész vagy másokkal, de fontos számodra az anyagi biztonságod megteremtése is. A stabilitás és rend nélkülözhetetlen a lelki nyugalmad szempontjából.

Bár nyughatatlan természeted van, mégis jól tudsz az életben érvényesülni. Bizalmatlanságod, saját magad kisebbségi érzéséből ered, szeszélyes és szőrszálhasogató stílusod gyakran megmutatkozik. Birtoklási vágyad miatt olykor kiütközik féltékeny oldalad, és a harag sem áll távol tőled. Kritikai hajlamod egyedülálló, minden téren tökéletességre törekszel. Ha megtanulsz bízni magadban, az eléd kerülő akadályokat könnyebben legyőzheted, és az álmatlanság is elkerül.

A 2018.szeptember 18-án született babák óriási energiáik segítségével kiváló vezetőkké válhatnak, új utakat, módszereket és felismeréseket teremtve életükben.

2018. szeptember 17., hétfő

szeptember 17Ha szeptember 17-én születtél, tehetséges vagy, kreativitásodnak köszönhetően függetlenné válhatsz, és kialakíthatod magadban önbizalmadat. Precíz és alapos vagy, rendszereteted és előrelátásod, abszolút vezető és jó megfigyelő képességgel párosulva segíti, hogy kitartóan és eltökélten haladhass céljaid felé akkor is, ha számos kudarcélménnyel kell megbirkóznod. Szorgalmaddal és intellektusoddal, amit akarsz el is éred, és képes vagy tanulni a tapasztalataidból.

Érzéseid mélyek, ezért sebezhető is vagy, bár igyekszel elkerülni a konfliktusokat, belülről feszítenek az energiáid. Éles kritikai érzékkel rendelkezel, mindenről van véleményed, ami a szíveden, az a szádon. Lelkileg azonban nehezen oldódsz fel, hajlamos vagy az aggodalmaskodásra és a körülményeskedésre. Ha képessé válsz meglátni az egészet is, felülről szemlélni a dolgokat, szembesülhetsz saját értékeiddel és könnyedén megtalálhatod az utadat.

A 2018.szeptember 17-én született babák energiáik segítségével kiváló vezetőkké válhatnak, új utakat, módszereket és felismeréseket teremtve életükben.

Bakban a Hold
A Hold minden jegyben és ciklusban mindenkinél különbözőképpen fejti ki a hatását. A Bakba érve a személyiséget kissé bátortalanná és nehézkessé teszi, annak ellenére, hogy a jövőnkkel kapcsolatos terveink végiggondolása könnyebben megy.

Terhelhetőbbé, kitartóbbá és szívósabbá válhatunk ebben az időszakban, többet tudunk tenni a karrierünk, a célkitűzéseink érdekében. Nem okoz gondot az egyedüllét, szívesebben elmélkedünk számunkra fontos kérdéseken. Erősödhet azonban bennünk az önbizalomhiány, könnyebben kiütközhet határozatlanságunk, bizalmatlanságunk és pesszimizmusunk.
Alkalmas ez az időszak pénz - és ingatlanügyeink kezelésére, költségvetési tervek készítésére. Terhelhetőségünk erősödése elősegíti a földdel kapcsolatos nehéz fizikai munkák könnyebb és hatékonyabb elvégzését. Ez az időszak kedvez az egzisztenciális és tanulmányi kérdésekben való előre lépésnek, a felesleges dolgokról való lemondásnak. Ilyenkor jótékonyan hathat egy jó túra, vagy jóga, meditáció gyakorlása, esetleg önismereti munka elkezdése.


A nagyobb utazásoknak és az alkotó tevékenységeknek nem kedvez a Bak Hold időszaka. Jobb, ha kerüljük ilyenkor a konfliktusokat, mert kompromisszum és alkalmazkodó készségünk, valamint rugalmasságunk csökkenhet. Nem vagyunk érzelmekre hangolva, így nem jó időszak az együtt érzést igénylő beszélgetésekre, és eljegyzésre, házasságkötésre sem.


2018. szeptember 16., vasárnap

szeptember 16Ha szeptember 16-án születtél, érdeklődsz a tudomány és a technika iránt, határozott nézeteid és szilárd hited van, a saját kedvedért is elemzel, rendszerezel. Kitűnő megfigyelőképességgel rendelkezel, és fontos számodra a személyes sikereid elérése, a tisztelet, az elismerés kivívása. Szorgalmas vagy, művelt és fejlett intellektuális képességekkel bírsz, melyek józan észen, módszerességen és alaposságon alapulnak. Fontos számodra az anyagi biztonság, amely stabilitást és harmóniát hoz életedbe.

Befelé forduló, tartózkodó természeted, és óvatos hozzáállásod bizalmatlanságodból fakad. Gyakran vagy elégedetlen, és nem jó szemmel nézed az őszintétlen, képmutató embereket.  Önbizalomhiányod kisebbségi érzésekhez vezet, melyet kritikai hajlamoddal próbálsz kompenzálni. Gyakran vagy türelmetlen, olykor sértő, tapintatlan a viselkedésed, előfordul, hogy kissé fensőbbségesen viselkedsz azokkal, akik nem ütik meg az általad felállított mércét. Ha képessé válsz kifejezni érzéseidet és gondolataidat, könnyebben megélheted lelki mélységeidet, és a szeretet adása és elfogadása sem okoz többé gondot számodra.

A 2018.szeptember 16-án született babák erős energiáikkal, a humanitáson keresztül, elősegítik a tapasztalatok általi siker elérését. Lehetőségük lesz arra, hogy bármit megkapjanak életük során.