2018. augusztus 17., péntek

O.Schreiner


augusztus 18Ha augusztus 18-án születtél képes vagy a felelősségvállalásra, kiegyensúlyozott életre törekszel, és rendkívül erős energiákkal rendelkezel. Fontos számodra az őszinte és becsületes hozzáállás és a nagyvonalú jóindulat és a segítőkészség. Intelligens vagy és sok mindenben tehetséges, érvényesülési vágy hajt, és a lelkiismereted gyakran szól hozzád. Öntudatos vagy, kitűnően értesz a szervezéshez, tervezéshez, prezentáláshoz, és kiemelten fontos számodra a család.

Birtoklási vágyad miatt féltékenyek lehetsz és a szeszélyesség éppúgy jellemvonásoddá válhat, mint a haragra képesség. Nehezen viseled, ha ki akarnak használni, de ha befolyásolni vagy korlátozni akarnak, se vagy képes eltűrni. Ha sérelem ér, hirtelen dühödet, gyors és kegyes megbocsátás követi. Mindent elkövetsz, hogy mások életében te töltsd be a fontos és nélkülözhetetlen szerepkört.  A benned élő mély bölcsesség mutatja azt az utat, mely a tisztességen keresztül vezet az anyagi biztonságodhoz.

A 2018.augusztus 18-án született babák energiáik segítségével kiváló vezetőkké válhatnak, új utakat, módszereket és felismeréseket teremtve életükben.

augusztus 17Ha augusztus 17-én születtél rendkívül tehetséges vagy, nagy fokú kreativitással rendelkezel, ami magabiztossággal, hihetetlen belső erővel tölt fel. Életöröm, elevenség és optimizmus jellemez, kitartóan és eltökélten haladsz céljaid felé akkor is, ha számos kudarcélménnyel kell megbirkóznod. Jó megfigyelő vagy, vezetői képességeid kitűnőek, amit akarsz, el is éred. Erős érvényesülési vágy hajt, céltudatos vagy, felfelé törsz. Szereted az igazságot, kiállsz másokért, ha kell, szívesen segítesz.

Mély érzéseid miatt sebezhető vagy, bár igyekszel elkerülni a konfliktusokat, ha úgy érzed, hogy kihasználnak, a bezárt oroszlán kitörni kész. Szenvedélyes vagy és erős az akaratod, nem hagyod magad korlátozni és befolyásolni sem. Tanácsokat nagyvonalúan osztogatsz, de te nem fogadod el a mástól eredő meglátásokat, szeretsz a saját elképzeléseid szerint cselekedni. Ha elbotlasz és a földre zuhansz, hihetetlen belső erődnek köszönhetően, képes vagy újra talpra állni, szembesülni önmagaddal és rátalálni a saját utadra.

A 2018.augusztus 17-én született babák erős energiáikkal, a humanitáson keresztül, elősegítik a tapasztalatok általi siker elérését. Lehetőségük lesz arra, hogy bármit megkapjanak életük során.Thomas Szasz


2018. augusztus 16., csütörtök

Bert Hellinger"Vannak olyan érzések, amelyekre teljesen rábízhatjuk magunkat. Azoknak az érzéseknek, amelyekre rábízhatjuk magunkat, egészen különleges tulajdonságai vannak. Valójában érzelem nélküli érzések, és teljesen tiszták. Közéjük tartozik a bátorság, az alázat és a bölcsesség is."
                                                                                                 
                                                                                               Bert Hellinger


augusztus 16Ha augusztus 16-án születtél fontos számodra a tudatos egyensúlyteremtés, a lelki mélységek megélése, a határozott nézetek kialakítása, szilárd hit és életfilozófia. Általában érdeklődsz a tudomány és a technika iránt, és saját kedvedért is kutatsz, vizsgálódsz. Optimizmusod és magabiztosságod segítségével, bármin képes vagy felülemelkedni. Olyan helyzeteket is felvállalsz, melyek bár meghaladják képességeidet, mégis eredményesen teljesítesz. Kitűnő megfigyelőképességgel rendelkezel, fontos számodra a személyes sikerek elérése, az érvényesülés, és az elismerés kivívása.

Nehezen fejezed ki gondolataidat, érzelmeidet, gyakran vagy elégedetlen, és nem jó szemmel nézed az őszintétlen, ájtatoskodó, képmutató embereket, ezért nem mindig népszerűek. Folyamatos „penge” észjárásod türelmetlenséggel, sértő viselkedéssel párosulhat, ha felkészületlen társaságba botlanak. Kissé fensőbbségesen viselkedsz azokkal, akik nem ütik meg az általad felállított mércét. Ha intuíciódra hallgatsz, megérezheted, hogy megtett ígéreteid képes leszel-e betartani, vagy csak a pillanat hevében cselekedsz.

A 2018.augusztus 16-án született babák óriási energiáikkal kitűnő szervezőkké és irányítókká válhatnak életükben, hatalomra és tekintélyre tehetnek szert.


2018. augusztus 15., szerda

C.Darwin


augusztus 15Ha augusztus 15-én születtél felelősségteljes, lelkiismeretes és kötelességtudó vagy, ösztönből segítesz, gondoskodsz másokról. Általában optimista, erővel telt és becsületes vagy, magabiztosságoddal motiválod környezetedet. Megértő és hűséges vagy, fontos számodra az igazság, a tiszta, egyenes helyzetekre törekszel. Kreativitásod, művészi hajlamod által tehetséged van a jó lehetőségek bevonzására. Függetlenségi és szabadságvágyad a kalandok felé sodor, melyekkel rengeteg tapasztalatot szerezhetsz, és aktív maradhatsz.

Érzékeny vagy és sebezhető, főleg ha kirekesztettnek érzed magad, ilyenkor az egód felébreszti az indulataidat. A siker vágyad óriási, sokszor másokat figyelmen kívül hagyva törsz a céljaid felé. Nagyvonalúságoddal könnyen belegázolhatsz mások önérzetébe, és hajlamos vagy igazságot osztani annak is, aki valójában nem igényli a segítségedet. Nehezen viseled a kritikát, az önkritikát pedig nem is ismered. Ha képessé válsz lazítani egód szorításán és egy kicsit befelé figyelni, megteremtheted az egyensúly és a harmóniát életedben.

A 2018.augusztus 15-én született babák természetes szerénységgel és alázattal jönnek a világra. Az életből szerzett tapasztalatok által válhatnak majd nagy tanítókká.


2018. augusztus 14., kedd

Thomas Mann


augusztus 14Ha augusztus 14-én születtél képes vagy alkalmazkodni, szabadságvágyad határtalan és szívesen vállalkozol. Öntudatos, gyakorlatias és intelligens vagy, gondolkodásod logikára épül, és jó szervezőkészséggel rendelkezel. Szeretsz irányítani, tele vagy ötletekkel, sikerorientáltságod a tapasztalatok és a siker felé hajt. Bátran belevágsz a kalandokba, határozott, magabiztos, életerős és optimista hozzáállásod által tekintélyt szerzel magadnak és könnyen példaképpé válhatsz.

Lobbanékony természeted, akaratosságod és szókimondásod miatt, könnyen szerzel ellenségeket. Nehezen fogadsz el tanácsot és nem hagyod magad befolyásolni sem. Hajlamos vagy a dominanciára, érvényesülésre, elismerésre törekszel, mindent elkövetsz, hogy a középpontba kerülj. Olykor mértéktelenül hajszolod az életörömöket, és nem mindig vállalod a felelősséget a tetteidért. Ha intuíciódra hallgatsz, megtalálhatod vágyott függetlenségedet úgy, hogy közben az anyagi biztonságod és megálmodott életed, ne kerüljön veszélybe.

A 2018.augusztus 14-én született babák a művészetekben és a kreativitásban engedhetik szabadjára túláradó energiáikat. A szeretet és a segítségnyújtás képessége hatja át őket.

P.Mercier


2018. augusztus 13., hétfő

augusztus 13Ha augusztus 13-án születtél elővigyázatos, fegyelmezett és kitartó vagy, bátorságod és vezetési képességeid által terveidet sikerre viszed. Aktív és mozgékony vagy, nem sajnálod az időt és fáradtságot az alapos munkára, minden áron érvényesülni akarsz. Öntudatod által tisztában vagy a képességeiddel, figyelsz a részletekre, vállalod a felelősséget a tetteidért. Kitűnően értesz a nagyszabású tervezéshez, szervezéshez, reprezentáláshoz, nyitott vagy minden új lehetőségre.

Szeretsz nagyvonalú lenni, de elvárod cserébe az elismerést és a tiszteletet. Akaratos, makacs és érzékeny vagy, az érzéseidet csak nehezen engeded a felszínre. Ha úgy érzed, hogy a neked kijáró figyelmet nem kapod meg, könnyen megbántódsz és frusztrálttá válsz. Igényeidet, nagyzolási hóbortodat olykor túlzásba viszed, úgy, mint a kritikai hajlamodat is. Nem tűröd, ha akadályoznak, vagy befolyásolni akarnak, ragaszkodsz a saját elképzeléseidhez. Ha magadba tekintesz, megláthatod, hogy olykor fellépő elégedetlenségedet saját magad állította korlátaid okozzák.

A 2018.augusztus 13-án született babák életútját szerencse kíséri, energiáik a haladásban, a megújulásban, a tapasztalatok szerzésében, és a körülményekhez való alkalmazkodásban segítik őket.

Dagadó HoldA Dagadó Hold napnyugtakor magasan a keleti égbolton látható. Pályájának olyan pontjára ér, amikor viszonylag messze van a Naptól. Ilyenkor az Újhold lassan félholddá dagad, D betűt formázva.

 Amit az Újhold fázisában megterveztünk, most véghezvihetjük. Ez az időszak a befogadás, feltöltődés és regenerálódás ideje, amikor erőt gyűjthetünk. Most mindent könnyebben és hatékonyabban végezhetünk el. A Dagadó Hold jótékony hatása segít a terveink megvalósításában, az energiáink optimális felhasználásában és a józan ítélőképességünk kialakításában. Érdemes erre az időszakra időzíteni minden olyan tevékenységet, ami testünk vitalitását és lelkünk harmonizálását szolgálja.

Mozgásigényünk megnő, aktívabbá válunk, izmaink hatékonyabban növekedhetnek, ha ez a célunk. Fontos a kellő folyadék és vitamin bevitel, és ha hízásra hajlamosak vagyunk, most körültekintően táplálkozzunk. Öngyógyító képességünk ebben az időszakban erősebb, és a természetes gyógyhatású készítmények is jobban hatnak.

Sri A.Bhagavan


2018. augusztus 12., vasárnap

augusztus 12Ha augusztus 12-én születtél kommunikatív, érdeklődő, barátságos és szórakoztató vagy, kitűnő a kifejezőkészséged. Érvényesülésre és függetlenségre vágysz, ötletességeddel, kreativitásoddal eredményes vagy minden téren. Könnyen és szívesen tanulsz, kiegyensúlyozott életet élsz, nagyrészt aktív, elfogyhatatlan energiáid elősegítik, hogy kíváncsi és nyitott légy a világra. Béke és igazság szereteted segítőkészséggel párosul, legtöbbször másokért is kiállsz, rendkívül nagyvonalúan segítesz, ha valaki rászorul.

Ha megbántanak, vagy nem tudsz elvárásaidnak megfelelően érvényesülni, elkedvetlenedsz és elveszítve tapintatosságodat fölényessé, gőgössé válsz. Ha előfordul, hogy határozatlanná válsz, nem szívesen fogadsz el tanácsot, leginkább a saját érzéseid szeretsz dönteni. Érzéseidet megőrzöd magadnak, de aki ismer, tudja, hogy hiú külsőd mögött érzékenység és melegszívűség rejtőzik. Ha intuíciódra hallgatsz, képessé válhatsz türelmesen kivárni, hogy az élet idővel mindent felkínáljon, amire csak vágysz.

A 2018.augusztus 12-én született babák óriási feszült energiákkal jöttek a világra, amelyek változásra, megújulásra, átalakulásra és terveik megvalósítására késztetik őket.


H.Hesse