2018. augusztus 10., péntek

augusztus 11Ha augusztus 11-én születtél rendkívül öntudatos vagy, aki pontosan tudja, hogy mire képes és alkalmazni is akarja. Van elegendő önbizalmad, határozott és önálló vagy, vezetésre is irányításra születtél, értesz a szervezéshez, reprezentáláshoz. Egyéniséged magával ragadó, ötletes és kreatív vagy, és inspirálóan hatsz környezetedre. A függetlenségre és a személyes szabadságod megélésére törekszel, fontos számodra a nyugalom, a béke és egy megértő társ. Életörömöd magával ragadó, optimizmusod irigylésre méltó.

Olykor ellentmondásos és kiszámíthatatlan vagy, egód az égig ér, nehezen maradsz meg a megszokott, régi kerékvágásban.  Érzékeny vagy és szeszélyes, ha nem figyelnek rád, vagy mellőznek, jobb esetben csak megsértődsz, de előfordulsz, hogy a hirtelen haragod támadáshoz vezet. Ha nyugtalan és feszült vagy, nehezen adsz egyértelmű választ, és jobban kiütközik felsőbbrendű stílusod. Ha erősen fejlett intuíciódra hallgatsz, nagyszabású elképzeléseidet képessé válsz véghezvinni, és megoldani a legnehezebb problémáidat is.

A 2018.augusztus 11-én született babákat energiáik optimista gondolkodáshoz, derűs alaptermészethez és sokoldalú tehetséghez segítik, miáltal vidámságot és bizakodást közvetítenek.

Kölcsey F.


augusztus 10Ha augusztus 10-én születtél megbízható, magabiztos és határozott vagy, öntudatos személyiség, aki érzi önnön egyediségét. Kitartóan küzdesz céljaidért, a kockázatoktól sem riadsz vissza. Kreativitásod sok mindenre kiterjed, eltökélten és lendületesen intézed ügyeidet. Kiváló vezetői képességeddel, képes vagy bármit véghezvinni, önállóságra és önérvényesítésre törekszel. Állhatatos, lelkes, nyitott, és egyenes jellemed őszinteséggel és segítőkészséggel párosul, egyedülálló temperamentummal kelsz a rászorulók védelmére.

Szeretsz mindenről tudni és mindenkinek megmondani mit kell csinálnia, olykor felsőbbrendű viselkedésed miatt nem mindig vagy népszerű. Érzelmeidet nem teszed a kirakatba, és előfordul, hogy felülkerekedik féltékeny oldalad. Ha magányra vágysz, kis időre szívesen visszahúzódsz és elszigeteled magad, és csak a kivételezettek nyerhetnek bebocsátást. Ha magadba tekintesz, felfedezheted azt az énedet, aki bátran vállalhatja őszinte és határozott véleményét.

A 2018.augusztus 10-én született babák erős energiáikkal a segítőkészség, az együttműködés és a tiszta érzelmek kifejezői, a béke és nyugalom megteremtői.

R.Tagore


2018. augusztus 9., csütörtök

augusztus 9Ha augusztus 9-én születtél fő erényeid közé tartozik az őszinteség, egyenesség és az igazság, békére és nyugalomra törekszel. Életöröm, optimizmus és aktív életmód jellemez, képes vagy megállni a saját lábadon. Emberséges és toleráns hozzáállásod megbízhatóságot kölcsönöz, és te is magabiztosan és önbizalommal telten tekintesz a jövőbe. Intelligenciáddal, gazdag fantáziáddal és kreativitásoddal, bármilyen célt képes vagy elérni. Felelősségtudatod, szabadságvágyad és öntudatod egyensúlyban van az életedben.

Érzékeny és hirtelen haragú vagy, főleg, ha kihasználva érzed magad, folyton a tökéletességre törekszel.  Nagyvonalúságod az egekbe szökik, minden szempontból a kitűnésre, egyediségre és érvényesülésre vágysz. Hajlamos vagy többet adni, mint amennyit kapsz, ezzel nincs is gondod, amíg elismerik a segítőkészségedet. Fontos számodra a jómód és a kényelem, és nem áll tőled távol a dicsekvés. Ha magadba nézel és figyelsz lelked jelzéseire, könnyedén megtanulhatsz bármilyen helyzethez és személyhez alkalmazkodni.

A 2018.augusztus 9-én született babák energiáik segítségével kiváló vezetőkké válhatnak, új utakat, módszereket és felismeréseket teremtve életükben.

ÚjholdA Fogyóholdtól az Újhold fázisához érkeztünk, ahol a Hold, a Föld és a Nap között áll, ezért nem látjuk.

Az őseink, az emberiség kezdetén, életüket a Hold és a Nap váltakozó ritmusához igazították. A Holdhónap lett az időmérő eszközük. Minden hónap a Hold napjával kezdődött. Ez lett az alapja a mai időbeosztásunknak. A holdciklus az Újholddal kezdődik.

Ilyenkor az életünkben kevesebb konfliktussal, feszültséggel találkozunk, nagyobb az esély valaminek az újrakezdésére, a megújulásra. Sokkal nyitottabbak, elfogadóbbak vagyunk, szívesebben vesszük a változásokat, az új lehetőségeket. Érdemes kitűzni céljainkat, különösen odafigyelve intuíciónk jelzéseire. Alkalmas az Újhold időszaka arra, hogy változtassunk kapcsolatainkon, életmódunkon, és megszabaduljunk rossz szokásainktól, függőségeinktől.

A testünk öngyógyító ereje ilyenkor a legerősebb, különösen jótékony a böjt, a méregtelenítés. Könnyebben tudunk ellazulni, relaxálni, meditálni, és gyorsabban mennek végbe a gyógyulási folyamatok is.

2018. augusztus 8., szerda

E.Lévinas


augusztus 8Ha augusztus 8-án születtél intelligens, gyakorlatias és tettre kész vagy, jó vezető és szervező lehetsz. Optimizmusod és önbizalmad segítségével bármit el tudsz érni. Fontos számodra, hogy érvényesülj, sikerre vigyél minden ügyet, miáltal elismerhet és felnézhet rád a környezeted. Kreatív és gyors észjárású, határozott fellépésű ember lévén gyorsan elérheted az egzisztenciális sikereket, felépítheted karrieredet, hatalomra tehetsz szert. Kiapadhatatlan energiád és életerőd rendkívül vonzóvá tesz környezeted számára.

Becsvágyó és nagyvonalú vagy, hajlamos vagy a túlzásokra, akkor érzed jól magad, ha felnéznek rád, ha kitűnhetsz a tömegből. Ha nem kapod meg a kellő figyelmet, haragra gerjedsz, zsugorivá és rideggé válsz. Sértődékenységed agresszivitásba vezethet, szerencsére sérelmeidet nem tartogatod sokáig, képes vagy a gyors megbocsátásra. Ha mélyen magadba nézel, megláthatod, hogy érzékenységed mögött nem gyengeség rejlik, hanem egy érző, szerethető, belső erővel megáldott egyéniség.

A 2018.augusztus 8-án született babák erős energiáikkal, a humanitáson keresztül, elősegítik a tapasztalatok általi siker elérését. Lehetőségük lesz arra, hogy bármit megkapjanak életük során.


2018. augusztus 7., kedd

G.E.Lessing


augusztus 7Ha augusztus 7-én születtél nyugalmat sugárzol magadból, rendkívül magabiztos, fegyelmezett és felelősségtudatos vagy. Öntudatos és igazságpárti vagy, általában eredeti elképzeléseidre, sajátos meglátásaidra támaszkodva, alapos munkával éred el céljaidat. Kitartóan küzdesz mindenért, nem riadsz vissza a kihívásoktól, határozott véleményt formálsz, és szívesen veszed, ha mindenki rád figyel. Akár társaságban vagy, akár egyedül, sosem unatkozol, életörömöd, optimizmusod magával ragadó.


Igényled az elismerést, szükséged van a megerősítésre, szereted fontosnak, sőt nélkülözhetetlennek érezni magad. A határaidat szigorúan veszed, az érzelmeidet nem szereted kimutatni. Hajlamos vagy azt gondolni, hogy neked minden jár, ha nem kapsz elegendő elismerést, megsértődsz, bizalmatlan és távolságtartó leszel. Igényt tartasz a vezetői szerepkörre, fontos számodra az önállóság. Intuíciódat figyelembe véve, felülkerekedhetsz érzékenységeden, hogy nyitottabb, elfogadóbb életet élhess.

A 2018.augusztus 7-én született babák óriási energiáikkal kitűnő szervezőkké és irányítókká válhatnak életükben, hatalomra és tekintélyre tehetnek szert.

Lao-ce


2018. augusztus 6., hétfő

augusztus 6Ha augusztus 6-án születtél nagy szerepet játszik az életedben az otthonod, fontos számodra a családodról, a szeretteidről való gondoskodás. Hihetetlen belső erőd és energiád által képes vagy megteremteni körülötted a mindent átölelő harmóniát és biazlmat. Optimizmusod, figyelmességed, segítőkészséged és életörömöd, a körülötted levőket elismerésre készteti. Őszinte, egyenes és céltudatos vagy, felelősségtudatod segítségével nem esik nehezedre ellátni kötelességeidet.

Nem szívesen bonyolódsz konfliktusokba, mert nem bízol saját meglátásaidban. Nehezen hozod meg döntéseidet, talán mert magad is érzed, hogy olykor naivan hagyod magad félrevezetni. Gyorsan bedőlsz a hízelgésnek, a bókoknak, talán kissé hiú is vagy, ami önelégültségedhez vezethet. Ha kedvezőtlen kritika ér, nem tudod érvényesíteni az akaratodat vagy mellőzöttnek érzed magad, merevvé és elkeseredetté válsz. Szívesen elképzeled magadnak az ideális, mindenben tökéletes társat, de ha befelé figyelsz, ráébredhetsz, hogy a tökéletes nem biztos, hogy a boldogsághoz vezet.

A 2018.augusztus 6-án született babák természetes szerénységgel és alázattal jönnek a világra. Az életből szerzett tapasztalatok által válhatnak majd nagy tanítókká.

Gárdonyi G.


2018. augusztus 5., vasárnap

augusztus 5Ha augusztus 5-én születtél, fontos számodra a szabadságod, folyton a változást, a kalandokat keresed, a tapasztalatokat gyűjtöd, minden vágyad, hogy megismerd az egész világot. Optimista hozzáállásod és önbizalmad segítségével képes vagy bárki fölé kerekedni. Kitűnő vezető lehetsz, bátran állsz bármilyen kihívás elé, ha kell, sokoldalúságoddal bárkit leveszel a lábáról. Őszinte és nyílt emberként, rendkívül mélyen érint az igazságtalanság, magabiztos megjelenésed biztonsággal tölti el a környezetedet.

Nem tűröd a korlátozásokat és nem jól viseled, ha valaki megmondja neked, hogy mit kell csinálnod.  Időnként felelőtlen ígéretekbe bocsátkozol, ha úgy érzed, hogy gátolják a szabadságodat, inkább elmenekülsz. Nyughatatlan energiád igazán a viták során mutatkozik meg, képes vagy végtelen haragra gerjedni, és kíméletlen támadást intézni. Akkor érzed igazán jól magad, ha tetteidért megkapod az elvárt elismerést. Harmóniába kerülve önmagaddal, felülkerekedhetsz szeszélyességeden, és békülékenyebbé, valamint elfogadóbbá válhatsz.

A 2018.augusztus 5-én született babák a művészetekben és a kreativitásban engedhetik szabadjára túláradó energiáikat. A szeretet és a segítségnyújtás képessége hatja át őket.

Krishnamurti