2017. szeptember 8., péntek

ÁdámAz Ádám nevű emberek fő jellemzői a praktikai érzék, a rendszeretet, a módszeresség és a megbízhatóság. Vágyuk, hogy megtalálják azt a számukra megfelelő munkát, melyben kiélhetik termékenységre, hatékonyságra törekvő hajlamaikat. Üzleti téren jó képességeik lévén, szívesen foglakoznak pénzügyi vonatkozású dolgokkal. Fontos számukra a siker, az elismerés, rendkívül alaposak és határozottak. Tudnak bánni a szavakkal, rendkívül kommunikatívak, adnak a külsőségekre, de hiányzik jellemükből a kitartás. Szívesen elrejtik érzelmeiket az intellektusuk mögé. Gondjaik vannak az akaraterő és az ambíció területén, sokszor túl óvatosak és bizalmatlanok másokkal szemben, így előfordulhat, hogy sokáig halogatják döntéseiket, ezért kénytelenek meggondolatlan lépéseket tenni. Meg kell tanulniuk rugalmasan intézni ügyeiket, érzelmeiket felszínre engedve nyitottá, befogadóvá válni, és optimistán tekinteni a jövőbe. El kell sajátítaniuk az alkalmazkodás képességét és figyelembe venni, meghallgatni és elfogadni mások eltérő véleményét is. Be kell illeszteniük személyiségükbe a humanitást, az együttérzést és az önzetlenséget. Egyensúlyt kell teremteniük a hitükkel kapcsolatban, és nem szélsőségesen materialista módon, vagy túlmisztifikálva szemlélni a világot.

IndigóAz indigó szín, mély-sötét, bársonyos kék, az éjszakai égbolt színe. Amikor feltekintünk rá, gondolataink befelé fordulnak. Az intuíciót, a bölcsességet, az életfilozófiát szimbolizálja.

A szín szeretete intuitív, érzékeny, befelé forduló, szellemi-lelki síkon sebezhető embert mutat, aki azonban erővel és hatalommal rendelkezik. Az ilyen típusúak szeretetteljes kapcsolatot ápolnak környezetükkel, bölcsen gondolkodók, mély beleérző képességgel rendelkeznek, képesek a határozott és gyors helyzetfelismerésre és döntéshozatalra. 
Akik az indigót elutasítják, távolságtartóak, bizalmatlanok, hajlamosak különböző függőségekbe, pótcselekvésekbe menekülni. Nehézséget jelenthet számukra a mindennapi anyagi létben való jelenlét, a hétköznapok megélése. Mélyen gyökerező konfliktust mutathat az anya személyével kapcsolatban. 

Túlzott használata túlérzékenységet, bezárkózottságot, álomvilágba való menekülést eredményezhet. Az aurában való indigó jelenlét individualitást, visszahúzódó alkatot mutat.

Fizika szinten a fülre és az orra van hatással. Enyhíti az asztmát és a hörghurutot, a mélybe vezetve tágítja a hörgőcskéket. A kéknél erősebben érvényesül a fájdalomcsillapító és görcsoldó hatása. Eredményesen kezelhetőek az indigóval az idegi eredetű panaszok és a lelki kimerültség. Alvási panaszok, rémálmok esetén megkönnyebbülést hozhat. Szorongás és félelmek esetén a mélykék ételek, italok fogyasztása, mint a fekete olívabogyó, áfonya, fekete ribizli, segíthet.

Egy mélykék öltöny vagy kosztüm viselése, zafír, vagy lapis kiegészítők használata, egy üzleti megbeszélésen, fél siker. A lakáson belül nyugtató hatású, a csendes területeken belül működik jól, a háló-, és tanulószobában.


Adrienn
Az Adrienn nevű emberek akkor érzik jól magukat, ha a harmónia határozza meg az életüket. Melegszívű és segítőkész emberek lehetnek, ha egyensúlyba kerülnek önmagukkal. Szeretnek a mának élni, a pillanatnyi örömöket élvezni, optimistán tekinteni a helyzetekre, dolgokra. Kedves, megnyerő, vidám alaptermészetűek, fantáziadúsak, intuitívak. Igazi erősségük az individualitásuk, ennek következménye, hogy törekednek a függetlenségre és a szabadságuk megélésére minden téren. A hirtelen felismeréseken túl, jellemzik őket még a spontán megoldások és a felfedező szellem.

Túláradó energiáikat a kreativitásukon keresztül is levezethetik, hogy megszabaduljanak a felgyülemlett feszültségektől. A túlzások határozzák meg jellemüket. Az érzékiség, függetlenség, de akár a lelkesség vagy az indulatok szempontjából is hajlamosak a túlzott megnyilvánulásokra. Csapongók, folytonos mozgásban vannak, előfordul, hogy nem figyelnek eléggé a biztos alapokra. Gyakran kiszámíthatatlanok, folyton az újat, a változást keresik, és szélsőségesen önfejűek tudnak lenni.

2017. szeptember 6., szerda

A válasz benned vanValahol városában élt Bende, a jólelkű, megértő öregember. Éjszakákon át azt álmodta, hogy Sehol városába utazik, ahol a folyót átívelő híd alatt ásni kezd, míg rengeteg kincset nem talál.

Eleinte nem tulajdonított különösebb jelentőséget a dolognak, ám a mikor heteken keresztül megismétlődött az álma, úgy érezte, hogy üzenetet hordoz. Elhatározta hát, hogy hallgat a jelzésre. 

Fölnyergelte az öszvérét és elindult hát Sehol városába. Hatnapi poroszkálás után meg is érkezett és nekiállt megkeresni a folyón átívelő hidat, amit álmában látott. Mivel csak egy híd vezetett át a folyón, hamar megtalálta. Minden olyan volt, mint álmában, mindössze az nem, hogy a hidat éjjel-nappal a katonaság gárdája őrizte. Odament hát az egyik őrszemhez, és elmondta, hogy miért jött.Az őr hangosan felkacagott.
– Ennyit utazni egy ostobaság miatt! – mondta neki. – Én már három esztendeje minden éjjel azt álmodom, hogy Valahol városában, egy Bende nevű vén bolond tűzhelye alatt találok elásott kincset. Hahaha! Szerinted nekem is oda kellene utaznom, hogy nekiálljak Bende tűzhelye alatt ásni? Hahaha!

Bende kedvesen köszönetet mondott és hazatért. Ahogy megérkezett, ásni kezdett a tűzhelye alatt, és megtalálta a kincset, amely mindig is ott volt elásva. Hiába kereste hát a választ idegen városban, mikor mindvégig ott volt nála.

2017. szeptember 5., kedd

ViktorA Viktor nevű emberek melegszívűek és segítőkészek, igyekeznek mindenhol jót tenni. Keresik a harmóniát, az egyensúlyra törekednek az életük minden területén. Fejlett szépérzékkel, kifinomult ízléssel rendelkeznek. A pénzügyek területén való átlagon felüli képességeik az üzleti életben segítgetik őket, ez jól is jön, mert fontos számukra a siker, az elismerés. Nem ismerik a magányt, az időt bármikor képesek hasznosan tölteni. Kommunikatívak és barátságosak, telve vannak energiával és közkedveltek környezetük körében. Javíthatatlan optimisták, akik szeretnek a mának élni, nem aggódnak a holnap miatt. Akaraterő és ambíció híján nehezen küzdik le az útjukban álló akadályokat és valósítják meg terveiket. Sokszor túl óvatosak, bizalmatlanok másokkal szemben és érthetetlenül sokáig halogatják döntéseiket. Meg kell tanulniuk az önkifejezés sajátos módját, mert tehetségük ilyen módon hamarabb felszínre kerülhet. Szabadidejüket és fölös energiáikat igyekezniük kell hasznos, kreatív módon lekötni, hogy a feszültségeiket levezethessék. A hittel valószínűleg hadilábon állnak, vagy nem hisznek semmiben, vagy túl mélyen belebonyolódnak vallási témákba. Itt sem ártana az egyensúlyra törekedniük.

2017. szeptember 4., hétfő

MagentaEz a mély bíborvörös szín a vörös és az ibolya keverékéből tevődik össze. A változást, az átmenetet jelképezi, szimbolikusan kapcsolat a fény és a sötétség között.

Ez a szín a védelmezők védője, a gyógyítók gyógyítója. Akik kedvelik, képesek a teljes összpontosításra, a koncentrált tevékenységre. Szívesen tanulnak, motiváltak és előszeretettel vállalnak alkotó tevékenységet. Tele vannak életerővel, izgalommal, tettvággyal, rendkívül energikusak. Képesek együtt érző, áldozatos szerelemre, mindig meglátják az élet napos oldalát. 


Akik elutasítják a magentát, könnyen válnak búskomorrá, hajlamosak negatív oldalról szemlélni a dolgokat, boldogtalanul élik napjaikat. Türelmetlenek önmagukkal és másokkal szemben, túlzottan egoisták, önzőek és nincsenek egyensúlyban az elvárásaik a szeretettel kapcsolatban.A magenta erőteljesen hat az ego-ra. Világunkban való mesterséges jelenléte felerősíti az önimádat, az önzőség, a harsány megjelenés, a feltűnni akarás energiáit. A szeretet minősége megváltozik, őszinteségét felváltja a ragacsos, negédes hízelgés, az álságos, hazug érdek. A túlhajszoltság, túlzott szolgálatkészség energiáit azonban kiegyensúlyozni képes szín, elősegítheti, hogy megtaláljuk az egyensúlyt az „adni és kapni” között.

Talán nem is gondoljuk, hogy a magenta milyen erőteljesen irányítja életünket. Általa minden „sürgetővé” válik. Instant, gyors ételeket eszünk, az okos telefonok irányítják napjainkat. A Jungi Perszónák nem csak pszichológiailag jelennek meg, hanem a fizikai testünket is birtokolják több rétegű sminkek, műkörmök, implantátumok és mindenféle korrigáló, öregedést gátló sebészi beavatkozások formájában.