2017. július 7., péntek

KékA kék a kommunikáció, az őszinteség, az önkifejezés, az egyensúly színe. A békét, a nyugalmat, és a hitet szimbolizálja.

Akik a kék színt szeretik, gondoskodóak, segítőkészek, megbízhatóak, olykor aggodalmaskodó, és érzékeny emberek. Befelé forduló, önmarcangoló természetűek. Jó tanulási képességekkel, élénk képzelőerővel, jó ítélőképességgel és pozitív életszemlélettel rendelkeznek. Hitrendszerük befolyásolja a viselkedésüket. Az eszükre hallgatnak inkább, nem az érzéseikre, logikus gondolkozásúak, és szeretik az egyedüllétet. 

Akik nem szeretik a kék színt, nehézségeik adódnak a kapcsolatteremtésben, belső nyugtalanság uralja őket. Vagy maximalisták, vagy állandóan meg akarnak felelni mások elvárásainak. Rosszul viszonyulnak a hatalmi helyzetekhez, nehézséget okoz az érzéseik kimutatása, hajlamosak a depresszióra.
A kék szín jó hatással van a merev, fájós nyakra, megszünteti a migrént, segít eloszlatni a félelmeket. A pajzsmirigyműködést optimalizálja, a torok és a tüdő megbetegedéseit csökkenti. Kiválóan alkalmazható a gyermekbetegségek, mint fülfertőzések, fogzás, kezelésére. Hűsít, csillapítja a lázat, csökkenti a gyulladásokat és lehúzza a vérnyomást. Enyhülést hoz napszúrás és leégés esetén. Csökkenti a stresszt, lassítja a pulzust. 
A legtöbb ember azért eszik, mert a feszültséget vezeti le az evéssel, mint pótcselekvéssel. Mivel a kék nyugtató és lazító hatású, jótékonyan hat a fogyókúrára, étvágycsökkentő hatású.  A hálószobában a kék szín jelenléte segít az alvászavarok megszüntetésében. Segít leküzdeni a kisebbrendűségi érzést. A kék szín az aurában jó tanulási és kapcsolatteremtési képességre, és érzékenységre utal.

A kék békét hoz, és lelki megnyugvást. A harmónia és a nyugalom megerősítésére használhatjuk a környezetünkben. A kék kiegészítők az öltözködésben segítik a kommunikációt, a kék tányérok, szalvéták az asztalon csökkentik az étvágyat. Kék ágynemű segíti a gyógyulást és elősegíti az elalvást. A zafír, lápisz és az akvamarin ékszerek megerősítik a belső békénket és harmonizálják az energiaáramlásunkat.


LizaA Liza nevű emberek nagyszerű személyiséggel rendelkeznek, de gyakran nehéz, nem hétköznapi feladatok elé állítja őket az élet. Igazán jó esélyeik vannak a sikerre és a kihívások felvállalására, ehhez azonban nagyfokú jellemszilárdságra, hitre, önbizalomra és intellektuális bátorságra van szükségük. Rendkívül lelkesek és érdeklődőek, ha vannak határozott terveik és célkitűzéseik. Erős akaratúak és ambíciók fűtik őket, vezetői adottságaik révén népszerűek, sokan adnak a véleményükre.

Könnyen válhatnak fölényessé, parancsolgatóvá, ami nehézségekhez vezetheti őket, mert nem veszik észre, hogy érvényesülésük mások jóindulatán is múlhat. Nyughatatlanságuk miatt folyton az újat, a változást keresik, olykor kiszámíthatatlanok és szélsőségesen önfejűek. Nem szívesen foglalkoznak hétköznapi problémákkal. A szavak emberei, talán néha túl sokat beszélnek, ez olykor kellemetlenséget okoz számukra. Sokat adnak a külsőségekre és nem éppen a kitartásukról híresek.

Életút tanácsadásÉletút tanácsadás Budapesten és Szentendrén.
Sokan nem kérnek segítséget, úgy gondolják képesek önmaguk megoldani az életükben felmerülő gondjaikat. Vannak, akik minden fórumon megkérdeznek minden ismeretlent és ismerőst, nem számolva azzal, hogy tanácsot mindenki képes osztogatni. Nem veszik azonban figyelembe azt a tényt, hogy a saját életük döntéseit csak önmaguk tudják meghozni, hogy abba az irányba haladjanak, amerre menniük kell. Az életúton haladni önfejlesztési folyamat, mely által megtalálhatják azokat az irányító elveket, amelyek segítségével megismerhetik és megvalósíthatják önmagukat, a döntéseik által életük kiteljesedhet magánéleti, kapcsolati és szakmai vonatkozásban is.

A számmisztika az ember jellemrajzán keresztül, a számok szimbolikus jelentését használva, segít tudatosítani és felszínre hozni az egyéniségben rejlő értékeket. A születésünkkel és létezésünkkel kapott számaink rávilágítanak önmagunkra, belső lényünkre és azokra a követendő feladatainkra, melyek megoldásával, megtanulásával életünkből a lehető legtöbbet hozhatjuk ki. A megoldáshoz azonban nem mindenki képes önmagától eljutni, a döntések meghozatala sokak számára szinte lehetetlen feladatnak tűnik.
Ebben tudok segítséget nyújtani. A számok segítségével megmutatom neked azt a valakit, aki benned él, aki valójában vagy. Rávilágítok azokra a megoldandó feladataidra, azokra a kihívásokra, melyek életed során rád várnak. Segítek neked ráébredni, hogy mért születtél meg és mi az életed eredendő célja. Rávezetlek arra, hogy képes legyél önmagadból kihozni azt az embert, aki elégedetten és boldogan élheti életét.


Fűzfa - A sors virágaÚgy érzed a külvilág a felelős a nem kívánt helyzetedért? Folyton keseregsz emiatt, képtelen vagy örülni a dolgoknak? Úgy gondolod, hogy a sors kiszúrt veled, mert el kell szenvedned a sok megpróbáltatást? Úgy érzed nem ezt érdemelted, igazságtalanul bánt veled az élet, imáid nem találnak meghallgatásra?
Akiket ezekhez hasonló kérdések foglalkoztatnak, nem ismeri fel saját felelősségüket, nem veszik észre, hogy a saját hibáik és a kihagyott lehetőségeik okozzák boldogtalanságukat. Irigység kerítheti hatalmába őket, ha valakit a környezetükben boldognak, sikeresnek látnak. Képesek évekig duzzogni, neheztelni az őket megbántó személyekre, folyton morcosak, sértettek, keserű szájízzel szemlélik a világot. Egy idő után sérelmeiket már szélesebb körre is kiterjesztik, a kormányra, a társadalomra, az egész világra.

Ez az állapot mérgező hatással van saját egészségükre nézve is. Elégedetlenekké, álszentekké, önsajnálatba feledkezőkké, agresszívakká válhatnak, ami által a pszichoszomatikus betegségek széles skálája megtámadhatja szervezetüket. Ezek közül a szív - és emésztőrendszerrel kapcsolatos betegségek a leggyakoribbak, de bőrproblémák, epehólyag - és májpanaszok, reuma, időszakos álmatlanság, székrekedés, krónikus köhögés, valamint magas vérnyomás is kialakulhat.

A fűzfa esszenciájának segítségével képessé válnak objektíven látni a világot, felvállalni a felelősséget saját életükért, optimistán és hittel telve nézni a jövő felé. Felismerik, hogy sorsukat tudatosan kell alakítaniuk, és a külső körülményeik nem olyan nagy jelentőségűek, mint ahogy korábban gondolták.

2017. július 6., csütörtök

SárgaA sárga a fény, a hit, a jóság, a bölcsesség színe, a melegség szimbóluma. A sárgát kedvelő emberek derűs, optimista, nyílt, öntudatos és intelligens jelleműek. 

Fantáziadúsak, szeretnek utazni, magabiztosak, rendkívül határozottak, jó vezetési képességekkel rendelkeznek. Fontos számukra a tanulás, szeretnek tanítani, nevelni. Empatikusak és tudatosan élik a mindennapjaikat. 

Akik nem szeretik a sárga színt, általában bizonytalanok, bátortalanok, önbizalomhiányban szenvednek, ezért könnyen összezavarodnak. Küzdenek a hatalmi helyzetekkel, gyakran féltékenyek, kritikusak és rosszul tűrik az őket ért kritikákat is.
A sárga szín megemeli a vérnyomást és a sárga ételek fogyasztása segíti a májat a méregtelenítésben. Pozitív hatással van a hasi idegközpontra, ezáltal jótékonyan hat az emésztésre. Harmonizálja a máj, az epe és a gyomor működését, enyhíti a bélműködési zavarokat és erősíti az immunrendszert. 

Hangulatunkat az optimizmus irányába vezeti, a sárga szín belégzése vagy vizualizációja fokozza a szellemi aktivitást, koncentrációt. Egyensúlyban tartja a testsúlyt, enyhíti a menstruáció és a klímax tüneteit. A túl sok sárga letargiát, fáradtságot és hányingert is okozhat. Az aurában túlnyomó részben megjelenve erősen fejlett intellektusra és becsvágyra utal.
Kitűnően lehet alkalmazni a sárga színt az önbizalom növelésére. Visszafogott viselete erősíti a jókedvet, elősegíti a mentális aktivitást, feltölt energiával. Figyelemfelkeltő, gondolatébresztő mivoltával segít a tanulásban, vizsgákra való felkészülésben. A mértékletes napozás tisztít, gyógyít, aktivál. A citrin és a borostyán féldrágakövek használata bátrabbá, törekvőbbé tesz.

6-án születettekA 6-án születettek pozitív gondolkodásúak, figyelmesek, melegszívűek, nagyvonalúak, szeretik a szép dolgokat, a kellemes környezetet, jó képzelőerővel rendelkeznek. Emberszeretők és akkor boldogok, ha segíthetnek, adhatnak, de fontos számukra az elismerés, szükségük van a közösségre és a szeretetre, és nagyon el tudnak keseredni, ha kritika éri őket. Nyájasak, romantikusak, érzékenyek és őszinték, alkotó, művészi hajlamokkal is rendelkeznek. A tökéletességre törekednek, az ideális társat keresik egész életükben, szerelem nélkül nem tudnak élni, fontosnak tartják a házasság, a család kötelékeit. Szükségük van a szép, meleg otthonra, szeretnek gondoskodni a szeretteikről, barátaikról, gyerekekről, öregekről, a hétköznapok próbatételeihez a családi harmóniából merítenek erőt. Nagy felelősségtudat bennük, élvezettel látják el a házassággal és a családi élettel járó kötelezettségeket. Kerülik a konfliktusokat, olykor naivak, és önbizalomhiánnyal küszködnek. Nem kedvelik a döntéshelyzeteket, hiányzik belőlük a kezdeményezőkészség, önelégültekké, merevekké, megalkuvókká válhatnak, ha nem fejlesztik személyiségüket. Nyugodt, állhatatos, kitartó és rendkívül megbízható emberek.

„ Az elfogadás annyit tesz, hogy felismerjük, történjék bármi, és reagáljunk akárhogyan a történtekre, pontosan erre volt szükségünk a fejlődésünk érdekében.”                                                                                                                      ismeretlen szerző


2017. július 5., szerda

CsabaA Csaba nevű emberek tapintatosak, diplomatikusak, mindenkivel kedvesek. Szívesen simítják el a súrlódásokat, segédkeznek a vitázók kibékítésében. Az életet illetően alapvetően optimisták, derűlátásuk mélyről fakad, olyan benső békéből és harmóniából, amely irigylésre méltó. Olyan képességeket kaptak a sorstól, melyekkel sokra viheti az életben, mind anyagilag, mind társadalmi pozíció tekintetében. Mindenért keményen meg kell harcolniuk, és amit megkaptak, azzal megfelelően kell gazdálkodniuk, ami azt jelenti, hogy az ésszerűség határain belül törekedniük kell a jótékonykodásra.

Félénkségük, beletörődésük a béke és a veszteség elkerülése érdekében történik. Nélkülözhetetlen számukra a jó anyagi szint megléte, hogy kedvükre gondoskodhassanak. Ha cserbenhagyják a nemes ügyeket, ha nem vesznek fel segítő hozzáállást, saját és mások boldogtalanságát is előidézhetik, és eluralkodhat rajtuk az elégedetlenség és a békétlenség. Olykor rugalmatlanok, zárkózottak lehetnek, nem hisznek a változásban, ezért nem árt, ha törekednek az egyensúlyra életükben, hogy ne veszítsék el reális érzéküket.

EmeseAz Emese nevű emberek melegszívűek és segítőkészek, mindent jobbá szeretnének tenni. Bár közkedveltek, vannak, akik nem igazán érzik őszintének állandó gondoskodásukat, jovialitásukat. Vágynak a harmóniára, a biztonságra, és csak akkor érzik jól magukat, ha megteremtették azt. Kedvesek, megnyerőek és vidám alaptermészetűek, megjelenésük és viselkedésük barátkozó és jóindulatú. Kissé csapongóak és mozgékonyak. Inspiratívan hatnak környezetükre, amit olykor áldásként, máskor átokként élnek meg. Igazi egyéniségük az erősségük, törekszenek a lelki függetlenségre és szabadságra. 

Fontos, hogy törekedjenek arra, hogy szabadidejüket, fölös energiáikat kreatív, hasznos formában kössék le. Szinte mindegy hogy milyen módon, csak amit csinálnak, okozzon örömöt számukra. Ne legyenek szégyenlősek, hagyják szabadon kibontakozni képességeiket, mert elképzelhető, hogy így kapnak szabad utat egy új pozíció vagy feladat megszerzéséhez. Rendkívül kiszámíthatatlanok és túlzásokra hajlamosak, mind nagyvonalúság, érzékiség, függetlenség, lelkesség, mind indulatosság tekintetében.

2017. július 4., kedd

VörösA vörös az érzelmi megnyilvánulások, a temperamentumosság, bátorság, biztonságérzet, szenvedély színe. 

Akik a vöröset kedvelik és szívesen viselik, általában öntudatosak, energikusak, tettre készek, bármikor képesek újra talpra állni. Nyíltak a környezetükkel szemben, szenvedélyes társak, lételemük a szerelem, a lángolás, de rendkívül szeszélyesek is. Gyakran akaratosak, dinamikusan, koncentráltan haladnak céljaik felé, így képesek megteremteni az életben mindent.  
Akik nem szeretik a vöröset, általában elutasítják az érzelemmel telített helyzeteket, hajlamosak hagyni, hogy dühük és indulataik eluralkodjanak cselekedeteiken. Gyakran energiátlanok, fáradtak.
A vörös felgyorsítja a belső folyamatokat: növeli a vérnyomást, emeli a pulzusszámot, ezáltal segít a vérkeringési zavarokon, szabályozza az adrenalin termelést, befolyásolja a hormontermelést. Méregtelenítő hatású, kitisztítja elménkből a negatív gondolatokat, fellazítja az izmainkat, ízületeinket és növeli az önbizalmunkat. Az aurában túlnyomó részben megjelenve szenvedélyességre, bátorságra vagy agresszióra utal.A vörös segít megmaradni a jelenben és biztonságérzetet biztosít. Ha úgy érezzük, hogy életerőnk és energiánk fogytán van, a vörössel történő energiakezelés hatékony lehet.  Vörös hematit, jáspis, rubin ékszerek használatával, vörös ruházat viselésével, vörös ételek fogyasztásával, vörös szín vizualizációjával önmagunkon is segíthetünk. Mindezek emelik az energiaszintünket és hatékony továbbhaladásunkat céljaink felé.

Vadrózsa - Az életkedv virága


Apátia és egykedvűség. A jelen kedvetlenséget, boldogtalanságot, lehangoltságot hordoz, nincs elég energia a helyzeten való felülemelkedéshez. Nem számítanak a lehetőségek, teljes érdektelenség mindennel szemben, abszolút passzivitás, beletörődés. – Mindez tudatalatti védekező reakció, a realitástól való visszavonulás. Ebben az állapotban képtelenek vagyunk felülemelkedni a dolgokon, nem mérlegelünk, sodortatjuk magunkat az élet eseményeivel, így próbáljuk felszabadítani magunkat a problémák nyomása alól. Ez viszont egy destruktív, romboló állapot, rendkívül káros a személyiség egészére nézve. Határtalan elhagyatottság és üresség érzés lesz rajtunk úrrá, mindenbe belefáradtan, rezignálttá válunk. Nem teszünk semmit a problémáink megoldása érdekében, képtelenek vagyunk összeszedni magunkat. Közönyös, fásult viselkedésünket a környezetünk is nehezen tolerálja, így magányossá válhatunk.
Az egykedvűség, az apátia a szervezet egészére hatással van, testi-lelki fáradtsághoz, energiátlansághoz vezet. Hiánybetegségek, erőtlenség, gyengeség jellemezheti ezt az állapotot. A mélyen rögzült magatartásminta miatt a vadrózsa esszenciát akár több hónapon át érdemes szedni. Jól használható betegség esetén is, ha lassú a felépülés.
A vadrózsa a vállalkozó kedv és az élet iránti érdeklődés szere. Segít a külvilág felé fordulni, érdeklődővé, nyitottá kezdeményezővé válni, legyőzni az egykedvűséget, szellemi tompaságot. Erősíti a sorsunk kézbevételt, életerőt ad, amellyel képessé válunk a veszteségek ellenére is felszabadítani kreativitásunkat. A cseppek által erősnek, energikusnak érezhetjük magunkat.

A vadrózsa termése a csipkebogyó, amelyet egyes vidékeken petymegnek vagy hecsedlinek neveznek. Magas a C- vitamin tartalma miatt hatékony immunerősítő. Magjában E-vitamin van, ami által gyulladáscsökkentő, vesekőoldó, vizelethajtó tulajdonságai is ismeretek. Felhasználható gyógyteaként, de szörpöt, lekvárt és dzsemet is készítenek belőle. Virága rózsavízként antiszeptikus, levelének forrázata frissítő, összehúzó hatású.

4-én születettek


A 4-én születettek gyakorlatiasak, megbízhatóak, összeszedettek és jó szervezői képességgel rendelkeznek. Képesek a logikusan, értelmesen analizálni a helyzeteket, ezért nehéz számukra az érzelmeik kimutatása, hajlamosak a munkamániára, szeretik a kihívásokat, ugyanakkor anyagiasak és üzleti szelleműek. Pénzügyeiket szeretik önállóan intézni, képesek jól megalapozni az életüket, de rendkívül makacs természetűek, nem szívesen változtatnak véleményükön. Rendszeretők és együttérzők, sokat jelent számukra a család, az otthon. A barátságot, párkapcsolatot hűen kezelik, életük dolgait és kapcsolataikat a tisztázottság és melegség jellemzi, de olykor túl kritikusan szemlélik embertársaikat és önmagukat is. Ettől merevekké, keményekké válhatnak, meg kell tanulniuk elfogadóbbnak lenni. Előfordul, hogy tapintatlanok, ez a megrögzött őszinteségük miatt is lehet. Idegenkednek a változásoktól, fontos számukra az anyagi biztonság és az állandóság, saját magukat szorítják korlátok közé. Lelkiismeretesek, erős a felelősségtudatuk, állhatatosak és képesek keményen dolgozni céljaikért. Nyughatatlan emberek, hajlamosak a hajszoltságra, életük közepén vigyázniuk kell a pénzükre, mert veszélybe kerülhet anyagi biztonságuk.

„Ha légvárakat építesz, kárba vész a munkád. Először fektesd le az alapokat.”       
Osa Johnson


2017. július 3., hétfő

Kornél


Kornél nevű emberek számára fontos, hogy mindenről tudjanak, megfelelően informáltak, jól tájékozottak legyenek. A szavakat rendkívül jól forgatják, de érzéseiket nehezen fejezik ki.  Éles eszűek, folyamatosan valamilyen éppen aktuális dologgal tevékenykednek, olyannal, ami leköti őket. Határozott terveik, célkitűzéseik vannak, ellenkező esetben kedvetlenné válnak és elvesztik a lelkesedésüket. Minden cselekedetükben látszik a céltudatosság, erős akarat és ambíció fűti őket. Bizonyos értelemben rendkívül óvatosak, előrelátóak, ami megakadályozhatja őket abban, hogy végérvényesen megragadják a lehetőségeket. Gyakran bizalmatlanok embertársaikkal szemben, de képesek ügyesen eligazodni a részletekben. Feladatuk, hogy becsületesen, szeretettel telve és legjobb tudásuknak megfelelően tegyék a dolgukat. Az érzelmeik kimutatásának a képessége is megoldandó feladatuk, ráébredni, hogy nincs okuk félni a visszautasítástól és a nevetségessé válástól. A pénzhez való kapcsolatuk is megoldásra vár, egyszer túl takarékosak, máskor szórják a pénzt. Meg kell tanulniuk megbecsülni, de nem túlbecsülni a pénz értékét.

2017. július 2., vasárnap

Ágas rozsnok - Az elhivatottság virága


Akik tele vannak ambícióval, rengeteg ötletük van, sok mindenbe belefognak, de nem tudják igazán, hogy mit akarnak csinálni, teljesen szétforgácsolják az erőiket. Úgy érezhetik, hogy bár sikeresek, mégsem tudják magukat odaadni egy dolognak, nem tudnak tiszta szívből igent mondani,  élvezni amit csinálnak. Hiányzik belőlük az elkötelezettség, ezért elkeserednek, frusztrálttá válnak, és nem érzik boldognak magukat. Valahol mélyen érzik, hogy amivel foglalkoznak, az nem a megfelelő számukra, de valójában maguk sem tudják, hogy mit szeretnének csinálni. A pályaválasztók, akik nem érzik, hogy bármilyen céljuk is lenne, üresnek találják az életüket és egy idő után beletörődnek abba, hogy számukra nem létezik igazi feladat.
Akik ebben az állapotban vannak, kedvetlenné válhatnak, étvágytalanok lehetnek és eluralkodhat rajtuk a depresszív hangulat. Gyomorfekély alakulhat ki és drogfüggővé válhatnak.

A rozsnok esszenciája elősegíti, hogy rátaláljunk az életcélunkra, felismerjük a hivatásunkat és kövessük is azt. Szívesen végezzük a munkánkat, örömünket lelve benne. Segít, hogy felébredjen az érdeklődésünk az egészségünkkel kapcsolatban, hogy megfelelően tápláljuk a testünket.