2017. június 23., péntek

Békaliliom – A kommunikáció virága


Végtelenül magányos és visszahúzódó vagy ? Kerülöd az embereket? Elszigeteltnek érzed magad és szenvedsz a belső egyedülléttől? Esetleg kiválasztottnak, különbnek érzed magad másoknál?
Azok, akiket érintenek ezek az érzések, állapotok, becsapják önmagukat és elveszíthetik a külvilággal való kapcsolatukat. Érzéseik között megjelenik az elhagyatottság, az elkülönülés, a fölényes viselkedési mód és a túlzott tartózkodás. Beképzeltnek, arrogánsnak tűnhetnek, társaságba csak nehezen vagy egyáltalán nem képesek beilleszkedni. Ezek mögött az érzések mögött végtelen sebezhetőség és magányosság érzés állhat, ami elősegíti, hogy ragaszkodjanak függetlenségükhöz, képtelenek legyenek mások véleményét, segítségét elfogadni és képtelenek legyenek nyitni a külvilág felé.
Ez az állapot testi merevséghez vezethet, ami megnyilvánulhat hát,- nyak- és ízületi fájdalmak formájában, valamint kellemetlen bőrproblémák is kialakulhatnak.
Az esszencia segítségével egy önmagával egészségesen elégedett, másokkal szemben tapintatosan tartózkodó, könnyedén kapcsolatokat létesítő személyiség alakulhat ki. Aki bár szívesen van egyedül, kész a közeledésre is és kötődik embertársaihoz. Megtalálja belső békéjét, amit nyíltan képes kivetíteni környezetére. Szükség esetén megosztja véleményét, szívesen segít, ha szükség van rá.


2017. június 22., csütörtök

23-án születettek


A 23-án születetteknek az önbizalom a fő erényük.  Vágyódnak a szabadság után, fontos számukra a függetlenség, de mivel érzékenyek, szükségük van a megértésre, törődésre. Erős egyéniségük ellenére rendkívül együttérzők és megértők tudnak lenni. Az érzelem és az értelem találkozik bennük, bár érzelmi állapotaikat csak pillanatnyilag élik meg. Örömüket lelik mások segítésében, kreativitásuk, újabb és újabb kihívásokban fejeződik ki. Elbűvölő emberek , kitűnően kijönnek az ellenkező nemmel, szeretik a többrétű kapcsolatokat. Gyors észjárásúak, tehetségesek, de nem szeretik a rutinszerű dolgokat és a korlátozást. Meggondolatlanul megbántanak másokat és gyakran keltenek hideg, érzéketlen benyomást. Fiatalként nyughatatlanok, de idősebb korban, ha jól kihasználják lehetőségeiket, messzire juthatnak.

„…utunk során, meglehet, találunk még titkos helyeket…”        J.R.R.Tolkien

2017. június 21., szerda

22-én születettekA 22-én születettek állhatatosságukon keresztül a legambiciózusabb álmaikat is képesek valóra váltani, és bármit elérhetnek, amit akarnak. Magas fokú intuíciós képességük révén életük során gyakran képesek megújulni. Határaikat folyton szélesítik, rendkívül gyakorlatiasak, kiegyensúlyozottak, potenciálisan a siker felé orientáltak. Kimagasló és alapos irányítói és szervezői képességeiket környezetük elismeri, ami által önbizalomra tesznek szert. Ha nem használják ki adott lehetőségeiket, könnyen elveszíthetik erejüket és ambíciójukat, ezzel óriási belső nyomást okozva maguknak, ami idegi és fizikai kimerültséghez vezetheti őket. Fiatalként erős nyomást gyakorolhatnak környezetükre, ám érettebben rendszerint sokkal többet elérhetnek embertársaiknál.

„Mindannyian arra születtünk, hogy egyedi lények legyünk, olyanok, amilyen senki más nem lehet, és azt tegyük, amire nem képes senki más.”                  W.E.Channing

2017. június 19., hétfő

Diófa – A világra segítőHa világos elképzelésünk van az életről, tudjuk mit akarunk és mit kell tennünk, de a bizonytalanságunk, befolyásolhatóságunk megakadályozza hogy meg is valósítsuk. Ha az élet meghatározó kérdéseiben képesek vagyunk döntést hozni, de a megvalósításhoz hiányzik belőlünk a belső erő, a stabilitás, a szilárd elhatározás. Ha nem szívesen vállaljuk fel a változást, ragaszkodunk a régi szokásainkhoz, pedig tudjuk, hogy így nem juthatunk tovább. Ha előre félünk a következményektől, ezért tudat alatt kiskapukat keresünk és hagyjuk, hogy mások véleménye befolyásoljon, tulajdonképpen elveszítjük magabiztosságunkat és hitünket abban, hogy bármire is képesek vagyunk.
A diófa a védekező erő és a belső stabilitás szere, a „nagy átsegítő”. Eszenciája nemcsak megvéd a külső behatásoktól, hanem át is segít a változásokon. Gördülékenyebbé, probléma-és stressz-mentessé teszi az átmenetet. Ilyen fordulópont például, egy iskola kezdése vagy befejezése, egy új munka vállalása, költözés, házasság, gyermekszületés, nyugdíjba vonulás vagy éppen egy szerettünk elvesztése. Segítségével elkezdünk hallgatni a megérzéseinkre, nehézség nélkül kezdünk bele az új dolgokba, és mások véleménye nem igazán befolyásolja döntéseinket. De segítséget nyújt az esszencia, ha túl érzékenyek vagyunk a külső hatásokra, a fertőzésekre, vagy ha illatoktól, szagoktól émelygünk, hányingerünk van, esetleg megfájdul a fejünk, és az allergiák kiegészítő szere is.


2017. június 18., vasárnap

19-én születettek


A 19-én születetteket áthatja a könyörületesség. Vezetői tulajdonságuk nagy akaraterőhöz és önbizalomhoz segíti őket, ami becsvágyhoz vezethet. Ingadoznak önmaguk és a világ között. Önközpontúságuk miatt, gyakran magányosnak elszigeteltnek érezhetik magukat. Segítőkészek, de nehezen viselik, ha megpróbálják embertársaik ezt kihasználni, ilyenkor konfliktusokba sodródhatnak. Értelmesek, kitűnő felfogó képességgel rendelkeznek, érdeklődési körük rendkívül széles és erényeik közé tartozik a kreativitással kapcsolatos türelem is. Felelősségteljesek feladataikkal, embertársaikkal szemben és oltalmazó hajlamaik könnyen megmutatkoznak. Néha feszültségeik dühkitörésekben nyilvánulnak meg, különösen, ha mellőzöttnek érzik magukat. Számukra a munka teljes figyelmet igényel, így nem szeretik, ha közben zavarják őket.

„Minden, amit önmagunkban megvalósítunk, megváltoztatja a külső valóságot is.”                                                             Otto Rank

18-án születettek


A 18-án születettek fő erénye a felelősség. Erős energiákkal rendelkező személyiségek, akik kiegyensúlyozottak, átható tehetséggel rendelkeznek és bölcsességet sugároznak. Analitikus képességeik átható intelligenciával társulnak, bár nyughatatlan szellem él bennük, mégis jól tudnak az életben érvényesülni. Birtoklási vágyuk miatt féltékenyek lehetnek és a szeszélyesség éppúgy jellemvonásukká válhat, mint a haragra képesség. Lelkiismeretességük, felelősségtudatuk álmatlanságba, idegkimerültségbe vezetheti őket. Embertársaikkal rendkívül segítőkészek, de magánéletükben ezzel kapcsolatban akadályokba ütköznek. Karrierjükhöz és a pénzükhöz fűződő viszonyukat áthatja a szívükben lakozó tisztesség és bölcsesség.

„ Életünk során számtalan álcázott formában találkozunk szembe önmagunkkal.”                                 Carl Gustav Jung