2017. június 2., péntek

2-án születettek


A 2-án születettek barátságos, szívélyes, kedves diplomatikus emberek, akik rendkívül érzelmesek és tapintatosak is egyben. Nyitottak és szeretetteljesek, de ha méltánytalanul bánnak velük, soha nem bocsátanak meg és nem felejtenek. Szeretik a békét, nyugalmat, akkor képesek csak boldogságra, ha harmonikus kapcsolatban élnek. Kimondottan közösségi szelleműek, segítőkészek, gyakran helyezik saját érdeküket a társaiké mögé. Érzékenyek, védelmezők és alkalmazkodók, ezért gyakran kihasználják őket. A határozatlanságtól rossz a közérzetük, sebezhetőek és hangulatingadozások jellemzik őket, amelyek akár depresszióba is átcsaphatnak. Hajlamosak alábecsülni képességeiket, pedig kitűnő intuitív képességeik vannak, szeretik a társaságot, de nagy csoportban kellemetlenül érzik magukat. Ők a Társ, a gondoskodó, teremtő és megóvó erő, aki másoknak biztonságot, melegséget ad.


„ Azt hiszem, a legpompásabb érzés az életben, ha valakinek szüksége van ránk.”              Olive Schreiner

2017. június 1., csütörtök

1-én születettek


Az 1-én születettek született vezetők, akiknek energiája az önbizalomban és akaraterőben nyilvánul meg leginkább. Logikai képességeik, konstruktivitásuk, alkotó szellemiségük segítik őket céljuk elérésében. Határozottak, individualisták, szeretnek maguk dönteni, végiggondolni a dolgaikat és törekszenek függetlenségük megtartására. Hajlamosak érzelmeiket visszafojtani, bár nagyon érzékenyek és mély érzéseik vannak, mégis visszafogottságuk miatt hidegnek tartják őket. Életük egy részét titokban tartják, és szükségük van olykor az egyedüllétre. Nem szeretik a felelősségre vonást, féltékenyek és uralkodni vágyók, olykor arrogánsak és egoisták. Nem szeretik, ha korlátozzák és kritizálják őket. Elvárják az elismerést, de ők ritkán mutatnak rokonszenvet mások iránt. Erényeik közé tartozik a becsületesség és a lelkesedési képesség.

„ Vannak, akik azt állítják, még nem találták meg önmagukat. Énünk azonban nem arra vár, hogy megtaláljuk; énünket nekünk kell megteremtenünk.”      
Thomas Szasz

2017. május 31., szerda

31-én születettek


A 31-én születetteknek jó az üzleti érzékük, kiváló vezetői képességekkel rendelkeznek és remek szervezők. Fontosak számukra a barátok, szeretik a társaságot és a nagy beszélgetéseket, nagyvonalúak és nem tartják magukat vissza, ha segíteni kell valahol. Emlékezőtehetségük kiváló, sem a sérelmeket, sem a szívességeket nem feledik. Szívesen utazgatnak, bár nem szeretnek egyedül élni, igénylik a függetlenséget. Önbizalomhiánnyal küzdenek, hajlamosak az önfejűségre, ragaszkodnak a megszokásaikhoz és a munkájukhoz. Magas követelményeiknek önmagukkal szemben mindenáron meg akarnak felelni, szilárd akarattal rendelkeznek. Gondolkodásuk kreatív, környezetük azonban kihasználhatja ötletgazdagságukat. Nem viselik el a hazugságot, tapintatosak, gyöngédek, hűségesek és becsületesek, de olykor durvák, és gúnyosak is tudnak lenni.


„ A gyermekkor eseményei nem múlnak el, hanem az évszakok váltakozásához hasonlóan újra és újra megismétlődnek.”                                      Eleanor Farjeon

Napvirág – A kitörés virága


A napvirág a pánik ellenszere. Amikor a félelem rémületté fokozódik, az ember tehetetlenné, megmerevedetté válik, eluralkodik rajta a rettegés. Veszélyben érzi magát, ezért felfokozódnak félelmei és pánikba esik. Balesetek, vészhelyzetek esetén fordulhat ilyen állapot elő, illetve a pánikbetegség ismert szimptómái ezek. A pánikroham egy nagyon erőteljes reakció, amikor a higgadt gondolkodás megszűnik, az emberen rémület lesz úrrá, és koordinálatlanul reagál. Ilyenkor az egész szervezet állandó készültségi állapotban van, és ha ez tartós, akkor a folyamatos készenlét, alááshatja az ember egészségi állapotát.
Krónikus napvirág állapotot idézhet elő, a hosszan tartó félelemmel teli aggódás, régóta fennálló alvászavar, megerőltető életvitel, amikor az idegrendszer energiái kimerülnek. Az esszencia segítséget jelent rémálmok, különféle komplexusok, rögeszmék, fóbiák, vagy pánikjelenségek esetén is. Akut félelmek esetén felfokozott szívdobogás, heves légzés, légszomj, szájszárazság, csuklás, emésztési zavar, émelygés, hányás, hasmenés, izzadás, szédülés, ájulás, külső és belső remegés figyelhető meg. Krónikus idegi problémák esetén álmatlanság, állóképesség csökkenés, remegés, emésztési zavarok, étvágytalanság, zajokra és érintésre való túlérzékenység tapasztalható. A napvirág esszenciával megelőzhető az idegösszeroppanás. Gyermekeknél ijedősség formájában jelenhet meg a napvirág állapot.
Az esszencia lecsökkenti a rémületet, belső békét és nyugalmat teremt, megerősíti a bátorság erényét. Cél lehet még a krónikus szorongás gyógyítása, a trauma negatív hatásainak megszüntetése, az idegrendszer megerősítése, a szervezet stabilizálása. Elérhető használatával az ember külső hatásokra való nyitottsága, a helyzetekre való spontán reagálása, és önmaga stabil belső irányítása.
A napvirág esszencia az elsősegélycseppek egyike, így minden olyan esetben alkalmazható, amikor gyors segítségre van szükség.


2017. május 30., kedd

30-án születettek


Akik 30-án születtek szeretetteljes, kedves emberek, akik magával ragadó intelligenciájukkal és kreativitásukkal vonzzák maguk köré az embereket. Jó képzelőerővel és intuitív képességekkel rendelkeznek. Mentális képességeik miatt folyamatosan „agyal”-nak, terveznek, majd cselekednek is. Erős, kifejező egyéniségük, fejlett kommunikációs képességük, kiegyensúlyozottságuk, magabiztosságuk különös erővel ruházza fel őket. Tehetségük és sokoldalúságuk elbűvöli környezetüket, azonban hajlamosak mindenben hibát találni, tanácsokat osztogatni és sértődékenyek, ha nem veszik figyelembe meglátásaikat. Számító és zsarnokoskodó énjük miatt gyakran ütköznek akadályokba életük folyamán. Olyan párt keresnek maguknak, akiből erőt meríthetnek, és folyamatosan cselekvésre sarkallja őket. Érettebb koruktól a lehetőségek tárháza adott számukra.

„Mindegyünkben ott rejtőzik a hős, aki csak hívó szavunkra vár, hogy előléphessen.”                                                                                                                      ism. szerző

28-án születettekA 28-án született emberek korlátozhatatlanok és szabadságszeretők.  Függetlenség iránti vágyuk, erős akaratuk és törekvő hajlamuk hatja őket. Érzékenyek, és nem kedvelik, ha előírják nekik, hogy mit csináljanak, bár gyakran ők szorítják saját magukat korlátok közé. A kettősség, miszerint ideális társra és önállóságra egyaránt vágynak, meghatározó az életükben. Kedvesek, szeretetteljesek, de keményfejűek is egyben, sokat hajlandóak áldozni azért, hogy céljaikat elérjék. Szeretnek mindent a befolyásuk alatt tartani és a maguk urai lenni, nem erősségük az alkalmazkodás. Kreatív gondolkodásúak, széles érdeklődési körrel rendelkeznek, jó vezetői képességeikkel egyszerűen és hatékonyan képesek munkálkodni. Néha magányosnak érzik magukat, sokszor tragikusan fogják fel az életet, agresszivitásuk olykor váratlanul kitörhet, haragtartóak, nincs kellő motiváltságuk, és eluralkodhat rajtuk a fantáziálás és az ábrándozás. Érettebb korukban már játszva sikerülhet minden, amibe belekezdenek.


„Egyre kevesebb és kevesebb mondanivaló volt, amíg végül teljesen elhallgattam, és elkezdtem figyelni. És a csöndben meghallottam Isten hangját.”     Soren Kierkegaard