2017. május 26., péntek

27-én születettek


A 27-én születetteket legfőképp a tudatosság jellemzi. Természetükből adódóan vezető képességekkel rendelkeznek, erősek, határozottak és nyugodtak. Elmélyült gondolkodók, közel állnak hozzájuk a pszichikai és filozofikus dolgok. Szeretik a változatosságot, a becsület sokat jelent számukra, szívesen vállalják fel a felelősséget és rendkívül szenvedélyesek. Érzékenyek, de képesek szigorúan büntetni saját magukat és túl komolyan veszik az életet. Igyekeznek meglátni az összefüggéseket, összegyűjteni a tapasztalatokat, ezekkel is segíteni másokon. Fontos számukra önmaguk ismerete, szeretik a magányt, de csak ha biztonságban érzik magukat partnerük mellett. Sok csalódásban van részük életük folyamán, mert képtelenek a kompromisszumokra, olykor indokolatlanul kemények és szeretnek konfrontálódni. Hajlamosak elhanyagolni egészségüket.


„ Mindig tedd magadévá azt, amit el kell fogadnod. Öleld magadhoz és fordítsd a magad javára.”                                                                                        Robert Frost

Vörös virágú vadgesztenye – Az önállósodás virága


Vörös virágú vadgesztenye állapotban az ember valamilyen régmúlt szerencsétlenségre, sorscsapásra emlékszik vissza, s ezt vetíti ki a környezetében élőkre, szeretteire, gyermekeire. Leginkább az lányát féltő anya aggodalmához hasonlítható. Mindenki életében van a féltésnek egy normálisnak mondható mértéke, amit a mindennapokban képes kontrollálni és saját életét külön tudja választani másokétól. A probléma akkor kezdődik, amikor a másokkal törődés úrrá lesz a hétköznapokon, az állandó féltés, az aggodalom veszi át az irányítást. A másik jellemzője, amikor az ember nem tud elszakadni valakitől, akihez ragaszkodik. Nem képes elengedni, szíve és gondolatai folyamatosan a szeretett személy körül forognak. Helyzetét megnehezítik aktív képzelődései, rettentőnek megélt előérzetei.
Ebben az állapotban lévő embernek a fizikai idegesség és a szorongásból származó gyengeség előidézhet gyomor-és más emésztési panaszokat is, valamint idegi panaszokat, keringési zavarokat, szívpanaszokat, tüdőbetegséget.

A vörös virágú vadgesztenye esszenciája segít harmonizálni érzéseinket, hogy segítő szándékunkat hatékonyan legyünk képesek megvalósítani. Együttérzésünket inkább tettekben fejezzük ki, ne aggodalmakban. Képesek legyünk szeretteinket sorsukra bízni és a sorsba vetett bizalmunk révén nem avatkozni bele mások életébe. 

2017. május 25., csütörtök

26-án születettekA 26-án születettek rendkívül jó ítélőképességgel rendelkeznek. Jó karmát hoz ez a szám, mert az e napon születettek képesek magukhoz vonzani pénzt, embereket, és szinte mindent, amire szükségük lehet életük bármely szakaszában.  Erősségüknek, vezetői – és szervezői képességeiknek köszönhetően akármilyen egyszerű ötletből is képesek pénzt csinálni. Nagyvonalúak, önzetlenek és segítőkészek, de egyben makacsul és mereven ragaszkodnak céljaik eléréséhez, bár a kitartás nem tartozik erényeik közé. Fontos számukra az egyensúly megtartása, szeretik harmóniába hozni a dolgokat, békeszeretők és alkalmazkodóak. Érzékenyek és jellemző rájuk az arrogancia és olykor a hencegés is. Életük érettebb szakaszában találják meg a nyugodt, kiegyensúlyozott párkapcsolatot.

„ Ha nagy céljaid vannak, tedd meg feléjük a lehető legnagyobb lépést. Lehet, hogy az adott lépés aprónak tűnik, de bízz abban, hogy az adott pillanatban ez jelenti számodra a legnagyobb előrehaladást. „                                          Mildred McAfee

2017. május 24., szerda

25-én születettek


A 25-én születettek rendkívül szerény, szelíd emberek. Életük egyik fontos erénye és igénye az őszinteség és ezt mindenkitől elvárják környezetükben. Intuitívak és sérülékenyek, hajlamosak a visszahúzódásra. Nehéz közel kerülni hozzájuk, de ha valakit befogad a szívük, az egy életre szól. Végtelen türelem és kedvesség, szívélyesség jellemzi őket, azonban szükségük van olykor az egyedüllétre. Mély érzésűek és túlérzékenyek, ezért a kíméletlenség rosszul érinti őket, nem is szeretik érzelmeiket kimutatni. Béke - és szabadságszeretők, újra és újra szert tesznek a tapasztalásokra, képesek hibáikból tanulni, kedvelik a változatosságot, lelkesedést. Jó megfigyelőképességük miatt is erősen kritikus beállítottságúak. Olykor felülkerekedik tehetetlenségük, hajlamosak az idegeskedésre, nem bírják a stresszes helyzeteket, ezért konfliktus esetén inkább félrehúzódnak, mintsem megoldást keressenek. Szeretnek a közösségért dolgozni, előnyben részesítik mások problémáját a sajátjukéval szemben.
„ Ha elfogadjuk a korlátainkat, képesek leszünk meghaladni azokat.”

                                                                                                              Brenden Francis

Erdei fenyő – Önmagunk elfogadásának virágaOkkal vagy ok nélkül folyton önmagad vádolod? Mindenért bocsánatot kérsz, és minden lehetőséget megragadsz, hogy megbüntesd magad vélt hibáidért? Azok, akik ezekkel a problémákkal küszködnek, szüntelenül lelkiismeret furdalást érezhetnek. Túl magas elvárásokat támasztanak önmagukkal szemben és ezeknek meg akarnak felelni, legtöbbször sikertelenül. Torzult értékrendjük miatt kisebbrendűségi érzéstől szenvednek és olyan eseményekért és dolgokért is felelősséget vállalnak, amelyek valójában egy másik személy helytelen cselekedetei vagy figyelmetlenségei miatt következnek be.

Tartós bűntudatuk és szemrehányásuk miatt gyakran kimerültek és fáradtak. Túlzott lelkiismeretesség esetén a fenti magatartásminták gyomor – és nyombélfekélyhez, irritábilis colon(bél) – szindrómához, szexuális panaszokhoz, álmatlansághoz, viszketegséghez vezethetnek. Az erdei fenyő esszenciája különösen ajánlott szenvedélybetegeknek, kényszeres-rögeszmés, vagy az önbüntető, tökéletességmániás eseteknél, de elmebajok gyógyításánál is. Ezek a betegségek nem mások, mint a mélyen gyökerező belső konfliktusok eredményének testi megjelenései.

Az erdei fenyő esszencia által  az ember olyannak fogadja el önmagát amilyen és belátja, hogy méltó a szeretetre. Ismeri a felelősségvállalási normáit, tanul a hibáiból, nem hibáztatja mindenért önmagát és képes megbocsájtani vélt hibáit. A gyógyír által újratöltődnek a lemerült érzelmi és mentális „akkumulátorok”,és az élet a pozitív irányba terelődik, ami hatással lesz az emberi kapcsolatokra is.

Az erdei fenyő tűleveleiből gyógyhatású olajat is készítenek, ami ellazítja és ionizálja az izmokat, megszünteti a görcsösséget, merevséget. A növény kivonatát tisztító készítményekben is alkalmazzák, mert képes eltüntetni a piszkot és kellemes illatot biztosít.


2017. május 23., kedd

Olajfa - A megújhodás virága


Az olajfa a kimerültség ellenszere. Amikor az ember testileg – lelkileg elfárad, kimerül, a fáradtság oka a túl sok munka, vagy túlzásba vitt tanulás, esetleg betegség. Aki nehezen birkózik meg a mindennapi élet eseményeivel, érdektelenné vagy lehangolttá válik, kiégettnek érzi, magát, semmi másra nem vágyik, csak a pihenésre. Képtelen nekifogni az új feladatoknak, a legkisebb tennivalóhoz is fáradt, nincs ereje az alváson kívül semmi máshoz. A kimerültséggel együtt szomorúság, céltalanság érzése jelentkezhet. 

Krónikus fáradtság esetén az ember úgy érezheti, hogy bármennyit is alszik, nem bírja magát kipihenni, különösen hatásos lehet az olajfa esszencia. Az által, hogy segíti a mély és pihentető alvást, a fáradt testet és a lelket új erővel tölti fel. Az ember képes lesz az energiáit megfelelően elraktározni és beosztani, szükség esetén mozgósítani az tartalékait, és gyorsan regenerálódni. Negatív olajfa állapotban gyengeség, fáradtság, kimerültség, de szívgyengeség, vérkeringési problémák és vashiány is kialakulhat.

egy kis érdekesség... Az olajfa akár 1500 évig is elél, ha kivágják, képes a csonka törzsből újra sarjadni, hisz hatalmas életerő lakozik benne. Olaja számos pozitív élettani hatással rendelkezik, kiválóan alkalmas főzéshez, élelmiszerek tartósításához, világításhoz, de készül belőle kozmetikai szer és gyógyszer is.

Edmund Spenser - Róma romjai


„Ki látott már halott tölgy-óriást,
Mely bár kiszáradt, mégis büszke volt,
S az égnek tárta kortól szétzilált,
Agg üstökét, holott rég megrogyott;
Ki nézte félig korhadt belsejét,
Pőrén zörgő, göcsörtös ág-bogát,
Kopottas kérgét és gyökérzetét,
Mely most férgeknek nyújt odvas tanyát;
Hinné, az első széllökés legott

Tövestől tépi ki…”                                  
                                                                     részlet

24-én születettek


A 24-én születettek barátságos, melegszívű, nyugalmat árasztó emberek, akik köztiszteletet vívnak ki embertársaik körében.  Rendkívül aktívak, gyakorlatiasak, és szertik a harmonikus, kiegyensúlyozott kapcsolatokat. Sokat megtesznek partnerkapcsolatukért, igazi jó társak, családcentrikusak, szeretik az otthonukat és a végsőkig elmennek a családjuk, barátaik érdekében. A boldogságra törekszenek egész életükben, nem nyugszanak, míg meg nem találják az oda vezető utat. Gondoskodóak, békeszeretőek és jó megérzésekkel rendelkeznek, képesek érzékelni a környezetük legfinomabb rezgéseit is. Diplomatikusan, érthetően közvetítik véleményüket, de túlérzékenységük következtében sértődékenyek, féltékenyek és haragtartóak lehetnek. Idősebb korukra alapozhatják meg igazán életszínvonalukat.

„ A tehetség hétköznapi dolog;mindannyian rendelkezünk vele. Ám ritka az az ember, aki elég bátor ahhoz, hogy kövesse a tehetsége által kijelölt utat.” 
                                                                                                                         ism.szerző

23-án születettek
A 23-án születetteknek az önbizalom a fő erényük.  Vágyódnak a szabadság után, fontos számukra a függetlenség, de mivel érzékenyek, szükségük van a megértésre, törődésre. Erős egyéniségük ellenére rendkívül együttérzők és megértők tudnak lenni. Az érzelem és az értelem találkozik bennük, bár érzelmi állapotaikat csak pillanatnyilag élik meg. Örömüket lelik mások segítésében, kreativitásuk, újabb és újabb kihívásokban fejeződik ki. Elbűvölő emberek , kitűnően kijönnek az ellenkező nemmel, szeretik a többrétű kapcsolatokat. Gyors észjárásúak, tehetségesek, de nem szeretik a rutinszerű dolgokat és a korlátozást. Meggondolatlanul megbántanak másokat és gyakran keltenek hideg, érzéketlen benyomást. Fiatalként nyughatatlanok, de idősebb korban, ha jól kihasználják lehetőségeiket, messzire juthatnak.

„…utunk során, meglehet, találunk még titkos helyeket…”        J.R.R.Tolkien


2017. május 22., hétfő

22-én születettek


A 22-én születettek állhatatosságukon keresztül a legambiciózusabb álmaikat is képesek valóra váltani, és bármit elérhetnek, amit akarnak. Magas fokú intuíciós képességük révén életük során gyakran képesek megújulni. Határaikat folyton szélesítik, rendkívül gyakorlatiasak, kiegyensúlyozottak, potenciálisan a siker felé orientáltak. Kimagasló és alapos irányítói és szervezői képességeiket környezetük elismeri, ami által önbizalomra tesznek szert. Ha nem használják ki adott lehetőségeiket, könnyen elveszíthetik erejüket és ambíciójukat, ezzel óriási belső nyomást okozva maguknak, ami idegi és fizikai kimerültséghez vezetheti őket. Fiatalként erős nyomást gyakorolhatnak környezetükre, ám érettebben rendszerint sokkal többet elérhetnek embertársaiknál.


„Mindannyian arra születtünk, hogy egyedi lények legyünk, olyanok, amilyen senki más nem lehet, és azt tegyük, amire nem képes senki más.”                  W.E.Channing

Tölgyfa - A kitartás virága


Vannak, akik látszólag pozitív hozzáállásúak, mindent eltűrnek, amit az élet elébük tesz, és zokszó nélkül küzdenek, sohasem adják fel. Ezzel azonban ártanak maguknak, mert nem törődnek a figyelmeztető jelekkel, semmibe veszik cselekvőképességük, vagy már kialakult betegségeik korlátait. Komoly fizikai problémáik adódhatnak, mégsem adják fel a küzdelmet. Hozzászoktak ahhoz, hogy az élet tele van nehézségekkel, ezért úgy dolgoznak tovább, mintha semmi sem történt volna. Nem akarnak szembenézni a valósággal, így viszont nem képesek eredményesen tovább lépni.

Értelmileg, érzelmileg és fizikailag legyengülnek, túlterheltek, stresszesek lesznek. Testi panaszok esetén eltökélten küzdenek betegségük ellen, sürgetik a gyógyulást és nem hajlandók pihenni. Pszichoszomatikus betegségek jelenhetnek meg: magas vérnyomás, érelmeszesedés, koszorúér problémák, máj- és epehólyagpanaszok, éjszakai fogcsikorgatás, a felső hát- és nyaktájék merevsége, fájdalma.

Az esszencia hatására a krízishelyzeteket, a nehézségek ellenére is képessé válnak derekasan viselni, még akkor is, ha a helyzet lehetetlennek látszik. Vész esetén számítani lehet rájuk, rendíthetetlenül küzdenek, a viszontagságos helyzetekben is képesek a többi emberben tartani a lelket. Becsületesek, segítőkészek, nagy teljesítményre képesek, de megállni és lazítani is hajlandóak. Jó a koncentrációs- és teljesítő képességük, tudnak örülni az életnek, erővel és kitartással végzik feladataikat. Kellő rálátást nyernek krónikus életproblémájukra, és nehézségeik okát megértve új utakat találnak. Felismerik, hogy az erejüknek is vannak korlátai és időnként szükségük van pihenésre. Az esszencia hatására, „újratöltődnek az akkumulátorok”.

érdekességként… a kitartás, mint fő jellemző a tölgyfák hosszú életével magyarázható. Néhány példány ezer évnél is idősebb. A tölgyfa a föld legősibb élőlényei közé tartozik. Még utolsó napjaiban is küzd az életben maradásért, eleséget adva a férgeknek és a madaraknak.


Vadrepce - A fény virága


A vadrepce lelkiállapot az a fajta depresszió, amely szinte láthatatlanul várakozik, mígnem egyszer csak hirtelen váratlanul kitör. Dr Bach leírása szerint olyan, mintha egy sötét felhő ereszkedne az emberre, néha mindenféle előjel nélkül.  Látszólag ok nélküli levertség, barátságtalanság és pesszimizmus telepszik az emberre, ám amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan távozik ez a hangulat. A hangulati állapotok minden ok nélkül váltogatják egymást: hol mérhetetlen lehangoltság, hol  pedig a jókedv periódusai uralkodnak . A depresszió oka azonban a múltban keresendő, mélyen el van temetve a tudatalattiban, olyannyira, hogy nem is emlékszik rá az ember.  A sötétség, amely beárnyékolja a „ fényt és az örömöt”, a múltbéli tapasztalatokból ( ha úgy tetszik  a karmából) ered, amiket az ember megoldatlan problémákként hordoz magában.

Az esszencia szedése akkor javasolt, ha a negatív állapot felerősödik és hosszabb időn keresztül fennáll. Hatására az ember úgy érezheti, mintha egy nehéz, sötét álomból ébredne fel. Különösen hatékony tavasszal és ősszel a fáradtság mellett jelentkező búskomorság esetén. Klímax idején is értékes lehet azoknál, akik helyzetüket tragikusan élik meg: lehangoltak, szomorúak. Fizikailag a depresszív embert fáradtság, gyengeség, lelassult mozgás, étvágytalanság, testsúlyingadozás, alvási problémák jellemezhetik.
Az esszencia hatására együtt áramlunk az élet folyamával, belső derűvel szemléljük az életet, alkalmazkodunk belső ritmusunkhoz és a borús napok sem befolyásolnak. Optimistán tekintünk a jövőbe és nyitottak vagyunk az új dolgok felé.